SAP ABAP Practice exam
Upcoming SlideShare
Loading in...5
×
 

SAP ABAP Practice exam

on

  • 964 views

Prepare for your interview with these top SAP ABAP Practice Exam questions. For more IT Profiles, Sample Resumes, Practice exams, Interview Questions, Live Training and more…visit ITLearnMore – ...

Prepare for your interview with these top SAP ABAP Practice Exam questions. For more IT Profiles, Sample Resumes, Practice exams, Interview Questions, Live Training and more…visit ITLearnMore – Most Trusted Website for all Learning Needs by Students, Graduates and Working Professionals.

Looking to add weight to your resume? Check out for ITLearnmore for varied online IT courses at affordable prices intended for career boost. There is so much in store for both fresh graduates and professionals here. Hurry up..! Get updated with the current IT job market requirements and related courses.More information visit www.ITLearnMore.com

Statistics

Views

Total Views
964
Views on SlideShare
964
Embed Views
0

Actions

Likes
0
Downloads
76
Comments
0

0 Embeds 0

No embeds

Accessibility

Categories

Upload Details

Uploaded via as Microsoft PowerPoint

Usage Rights

© All Rights Reserved

Report content

Flagged as inappropriate Flag as inappropriate
Flag as inappropriate

Select your reason for flagging this presentation as inappropriate.

Cancel
  • Full Name Full Name Comment goes here.
    Are you sure you want to
    Your message goes here
    Processing…
Post Comment
Edit your comment

SAP ABAP Practice exam SAP ABAP Practice exam Presentation Transcript

  • SAP ABAP Multiple Choice Questions and Answers Learning IT Courses Has Never Been This Easy www.ITLearnMore.com
  • 1. When using Open SQL statements in an ABAP/4 program, you must ensure the following ? a) The database system being addressed must be supported by SAP. b) The database tables being addressed must be defined in the ABAP/4 dictionary. c) Both a and b d) None of these
  • 1. When using Open SQL statements in an ABAP/4 program, you must ensure the following. a) The database system being addressed must be supported by SAP. b) The database tables being addressed must be defined in the ABAP/4 dictionary. c) Both a and b d) None of these Answer : c) Both a and b
  • 2. Which of the following statements are correct? a) A database interface translates SAP’s Open SQL statements into SQL commands specific to the database in use. Native SQL statements access the database directly. b) When you use Native SQL, the addressed database tables do not have to be known to the ABAP/4 dictionary. In Open SQL, the addressed database tables must be defined in the ABAP/4 dictionary. c) There is automatic client handling in Native SQL whereas clients must always be specified in Open SQL. d) Both a and b
  • 2. Which of the following statements are correct? a) A database interface translates SAP’s Open SQL statements into SQL commands specific to the database in use. Native SQL statements access the database directly. b) When you use Native SQL, the addressed database tables do not have to be known to the ABAP/4 dictionary. In Open SQL, the addressed database tables must be defined in the ABAP/4 dictionary. c) There is automatic client handling in Native SQL whereas clients must always be specified in Open SQL. d) Both a and b Answer : d) Both a and b
  • 3. Which of the following are true? a) TABLE is used as a synonym for STANDARD TABLE b) Explicit or implicit index operations c) All hashed tables are index tables. d) both a and b
  • 3. Which of the following are true? a) TABLE is used as a synonym for STANDARD TABLE b) Explicit or implicit index operations c) All hashed tables are index tables. d) both a and b Answer : d) both a and b
  • 4. Can a transparent table exist in data dictionary but not in the database physically? a) True b) False
  • 4. Can a transparent table exist in data dictionary but not in the database physically? a) True b) False Answer : a) True
  • 5.Can you create a table with fields not referring to data elements? a) TRUE b) FALSE
  • 5.Can you create a table with fields not referring to data elements? a) TRUE b) FALSE Answer : a) TRUE
  • 6.How do you create a batch input session for a transaction? a)‘Call transaction’ in background mode. b)‘Call transaction’ in error mode. c)‘Bdc_insert’ for the transaction. d)None of the above.
  • 6.How do you create a batch input session for a transaction? a)‘Call transaction’ in background mode. b)‘Call transaction’ in error mode. c)‘Bdc_insert’ for the transaction. d)None of the above. Answer : c)‘Bdc_insert’ for the transaction.
  • 7.What is the alternative to batch input session? a) Load module b) Call transaction c) BAPI d) Idoc segment
  • 7.What is the alternative to batch input session? a) Load module b) Call transaction c) BAPI d) Idoc segment Answer : b) Call transaction
  • 8.The following are true about ‘EXEC SQL’ ? a)You can end the Native SQL with a semicolon. b)You can end the Native SQL with a period. c)You cannot perform reliable authorization checks using EXEC SQL. d)Both a and c
  • 8.The following are true about ‘EXEC SQL’. a)You can end the Native SQL with a semicolon. b)You can end the Native SQL with a period. c)You cannot perform reliable authorization checks using EXEC SQL. d)Both a and c Answer : d)Both a and c
  • 9.Which of the following is true about database locking ? a) Database systems set physical locks on all lines affected by a database call. b) Read locks prevent the setting of further read locks for the objects in question. c) Read locks prevent other transactions from setting write locks for the objects in question. d)Both a and c
  • 9.Which of the following is true about database locking. a) Database systems set physical locks on all lines affected by a database call. b) Read locks prevent the setting of further read locks for the objects in question. c) Read locks prevent other transactions from setting write locks for the objects in question. d)Both a and c Answer : d)Both a and c
  • 10. What are field symbols? a) Field symbols are like pointers in C that can point to any data object in ABAP/4 and to structures defined in ABAP/4 dictionary. b)Field symbols have to be created with type specifications only. c)All operations you have programmed with the field symbol are carried out with the assigned field. d) Both a and c
  • 10. What are field symbols? a) Field symbols are like pointers in C that can point to any data object in ABAP/4 and to structures defined in ABAP/4 dictionary. b)Field symbols have to be created with type specifications only. c)All operations you have programmed with the field symbol are carried out with the assigned field. d) Both a and c Answer : d) Both a and c
  • 11. What is EXTRACT statement? a) The first EXTRACT statement extracts the first extract record. b) The first EXTRACT statement creates the extract dataset and adds the first extract record. c) Each extract record contains, if specified, the fields of the field group. b) Both a and c
  • 11. What is EXTRACT statement? a) The first EXTRACT statement extracts the first extract record. b) The first EXTRACT statement creates the extract dataset and adds the first extract record. c) Each extract record contains, if specified, the fields of the field group. b) Both a and c Answer : b) Both a and c
  • 12. You cannot assign a local data object defined in a subroutine or function module to a field group ? a) True b) False
  • 12. You cannot assign a local data object defined in a subroutine or function module to a field group. a) True b) False Answer : a) True
  • 13. Which of the following are true? a) COLLECT can only be used with STANDARD TABLE. b) To use COLLECT, the internal table should be derived from a database table with an explicit key. c) If the system finds a numeric component, that is not part of the key, the numeric fields that are not part of the table key (see ABAP number types) are added to the sum total of the existing entries. If it does not find an entry, control passes on to the next record in the internal table. d) If the system finds a numeric component, that is not part of the key, the numeric fields that are not part of the table key (see ABAP number types) are added to the sum total of the existing entries. If it does not find an entry, the system creates a new entry instead.
  • 13. Which of the following are true? a) COLLECT can only be used with STANDARD TABLE. b) To use COLLECT, the internal table should be derived from a database table with an explicit key. c) If the system finds a numeric component, that is not part of the key, the numeric fields that are not part of the table key (see ABAP number types) are added to the sum total of the existing entries. If it does not find an entry, control passes on to the next record in the internal table. d) If the system finds a numeric component, that is not part of the key, the numeric fields that are not part of the table key (see ABAP number types) are added to the sum total of the existing entries. If it does not find an entry, the system creates a new entry instead. Answer : D
  • 14. Which of the following are true? a)ABAP queries are created by associating them to a logical database or through a direct read/data retrieval program. b) ABAP queries are created from functional areas that are created from a logical database or through a direct read/retrieval program. c)ABAP queries are created from user groups attached to the functional areas that are created from a logical database or through a direct read/retrieval program. d)ABAP queries are created through the regular report program.
  • 14. Which of the following are true? a)ABAP queries are created by associating them to a logical database or through a direct read/data retrieval program. b) ABAP queries are created from functional areas that are created from a logical database or through a direct read/retrieval program. c)ABAP queries are created from user groups attached to the functional areas that are created from a logical database or through a direct read/retrieval program. d)ABAP queries are created through the regular report program. Answer : C
  • 15. A logical unit of work (LUW or transaction) begins …….. ? a) Each time you start a transaction. b) Each time you end a transaction. c) Before the database changes of the previous LUW have been cancelled (database rollback). d) Both a and c
  • 15. A logical unit of work (LUW or transaction) begins a) Each time you start a transaction. b) Each time you end a transaction. c) Before the database changes of the previous LUW have been cancelled (database rollback). d) Both a and c Answer : d) Both a and c
  • 16. The following are true about SAP script control commands ? a)If a control command is unknown or it contains syntax errors, the line containing it will be printed out as it is. b)If a control command is unknown or it contains syntax errors, the line containing it will be treated as a comment line. c)A maximum of one control command may appear in each line. d) Both b and c
  • 16. The following are true about SAP script control commands. a)If a control command is unknown or it contains syntax errors, the line containing it will be printed out as it is. b)If a control command is unknown or it contains syntax errors, the line containing it will be treated as a comment line. c)A maximum of one control command may appear in each line. d) Both b and c Answer : d) Both b and c
  • 17. To output SAP script layout sets, in the print program ? a) You must always start the output with OPEN_FORM and end it with CLOSE_FORM. b) Within one transaction, you can use only one OPEN_FORM and CLOSE_FORM to open and close a layout set. c) WRITE_FORM should be used within an OPEN_FORM and CLOSE_FORM. d) Both a and c
  • 17. To output SAP script layout sets, in the print program ? a) You must always start the output with OPEN_FORM and end it with CLOSE_FORM. b) Within one transaction, you can use only one OPEN_FORM and CLOSE_FORM to open and close a layout set. c) WRITE_FORM should be used within an OPEN_FORM and CLOSE_FORM. d) Both a and c Answer : d) Both a and c
  • 18. The transaction CMOD and SMOD are….. ? a) Used to create enhancements to standard SAP programs. b) Used to create enhancements to ABAP queries. c) Used to create the user exits, menu exits and screen exits. d) Both a and c
  • 18. The transaction CMOD and SMOD are a) Used to create enhancements to standard SAP programs. b) Used to create enhancements to ABAP queries. c) Used to create the user exits, menu exits and screen exits. d) Both a and c Answer : d) Both a and c
  • 19. ABAP Query tool is used to………… ? a) Enquire about a running-program status b) Automatically generate code for reporting c) Perform database operations for user-written programs d) None of the above
  • 19. ABAP Query tool is used to: a) Enquire about a running-program status b) Automatically generate code for reporting c) Perform database operations for user-written programs d) None of the above Answer : b) Automatically generate code for reporting
  • 20. Logical databases must be used to create an ABAP Query……….. ? a) True b) False
  • 20. Logical databases must be used to create an ABAP Query a) True b) False Answer : b) False
  • Contact Us: For more details, please log on to www.ITLearnMore.com You can also Find us on :
  • Thank you !