Your SlideShare is downloading. ×
Les conseqüències de la ii guerra mundial.
Les conseqüències de la ii guerra mundial.
Les conseqüències de la ii guerra mundial.
Les conseqüències de la ii guerra mundial.
Les conseqüències de la ii guerra mundial.
Les conseqüències de la ii guerra mundial.
Les conseqüències de la ii guerra mundial.
Les conseqüències de la ii guerra mundial.
Les conseqüències de la ii guerra mundial.
Upcoming SlideShare
Loading in...5
×

Thanks for flagging this SlideShare!

Oops! An error has occurred.

×
Saving this for later? Get the SlideShare app to save on your phone or tablet. Read anywhere, anytime – even offline.
Text the download link to your phone
Standard text messaging rates apply

Les conseqüències de la ii guerra mundial.

206

Published on

treball de socials.

treball de socials.

0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total Views
206
On Slideshare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
0
Actions
Shares
0
Downloads
0
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

Report content
Flagged as inappropriate Flag as inappropriate
Flag as inappropriate

Select your reason for flagging this presentation as inappropriate.

Cancel
No notes for slide

Transcript

 • 1. Les conseqüències de la II guerra mundialJoshua, Zakia, Fati, Juan Pablo4rt A
 • 2. Índex
  . Introducció
  . Conseqüències polítiques
  . Conseqüències econòmiques
  . Conseqüències demogràfiques
 • 3. Introducció
  Aquesta guerra, es coneix com una de les majors catàstrofes a nivell mundial, tot i que uns països se varen veure més perjudicats que altres.
  Les conseqüències de la segona guerra mundial varen afectar a diferents factors de la societat: polítics, econòmics i demogràfics. Les pèrdues humanes, les pèrdues econòmiques i el naixement d’una nova organització de pau, l’ ONU, expliquen aquests factors.
 • 4. Polítiques
  Quan acaba la guerra, Europa se veu destruïda a causa de les conseqüències de la guerra i perd l'hegemonia política mundial, que passa a mans dels Estats Units i de l'URSS, poc després els països europeus perden els seus imperis colonials. Per solucionar aquests problemes es planteja la necessitat d’unificar Europa i se comença a negociar amb els Estat Units. Poc a poc les relacions entre els Estats Units i l'URSSes feren tan tenses, que acabaren amb l’anomenada guerra freda.
  Per guardar la pau, els països vencedors varen decidir crear l'Organització de les Nacions Unides (ONU), ja que la Societat de nacions havia estat inoperant durant aquesta guerra. El juny de 1945 es van reunir, a San Francisco, representants de països per redactar la carta fundacional de l'ONU. L'ONU tenia els quatre objectius següents: la defensa dels drets de la persona; el manteniment de la pau; la lliure determinació dels pobles; la cooperació entre els pobles.
 • 5. Econòmiques
  Europa va quedar completament destruïda, i per tant la producció industrial i el petroli es varen reduir , això va suposar una crisis financera molt forta a Europa, i per tant les potències mundials passaren a ésser l’URSS i els Estats Units. Als Estats Units li convenia que Europa s’unifiqués, ja que si se reconstruïa de nou, molts de països d’Europa podrien invertir capital en els Estats Units, per això Estats Units i l’URSS, varen deixar una quantitat de doblers molt elevada als Països europeus, per a que aquests poguessin reconstruir les ciutats europees que varen ser devastades per la guerra.
 • 6. Londres destruït per un bombardeig
 • 7. Demogràfiques
  Actualment es calcula que hi va haver més de seixanta milions de morts, trenta-cinc milions de ferits i tres milions de desapareguts al terminar la guerra, això va provocar generacions buides , ja que majoritàriament, els que anaven a la guerra eren homes i per tant es reduïa la taxa de natalitat, a més les condicions de vida varen empitjorar degut a la crisis que va sorgir després de la guerra, fet que va provocar també una disminució de natalitat. Quan va acabar la guerra, els aliats anaren descobrint camps de concentració, a on els Nazis tenien presoners a persones com gitanos, discapacitats, jueus..., que tenien unes condicions de vida molt dolentes, com la falta de sanitat, ja que en aquells temps de guerra necessitaven moltes cures, alimentació i higiene, cosa que en aquests camps d’extermini no tenien. Les persones que es trobaven en aquests camps, varen patir molt i per aquest motiu, molts varen morir de sofriment i assassinats pels nazis.
 • 8. Demogràfiques
  També es va fer evident l’ús de tàctiques militars destinades a massacrar la població civil, es a dir, mataven als ciutadans d’un determinat país, fent bombardeigs a una ciutat o com es en el cas de Japó, tirant bombes atòmiques.
  Els desplaçaments també varen ser una causa demogràfica, ja que moltísimes persones se varen veure obligades a abandonar els seus països, per motius polítics, de raça, de religió...ja que si no lo feien, estaven predestinades a ésser assasinades.
 • 9. Demogràfiques

×