Your SlideShare is downloading. ×
Cursus: DVD's overzetten naar iPad
Cursus: DVD's overzetten naar iPad
Cursus: DVD's overzetten naar iPad
Cursus: DVD's overzetten naar iPad
Cursus: DVD's overzetten naar iPad
Cursus: DVD's overzetten naar iPad
Cursus: DVD's overzetten naar iPad
Cursus: DVD's overzetten naar iPad
Cursus: DVD's overzetten naar iPad
Upcoming SlideShare
Loading in...5
×

Thanks for flagging this SlideShare!

Oops! An error has occurred.

×
Saving this for later? Get the SlideShare app to save on your phone or tablet. Read anywhere, anytime – even offline.
Text the download link to your phone
Standard text messaging rates apply

Cursus: DVD's overzetten naar iPad

45,647

Published on

De iPad is het ideale toestel om in de trein een filmpje te kijken of je koters op de achterbank stil te houden tijdens een lange autorit. Het grootste minpunt is dat niet alle videoformaten …

De iPad is het ideale toestel om in de trein een filmpje te kijken of je koters op de achterbank stil te houden tijdens een lange autorit. Het grootste minpunt is dat niet alle videoformaten ondersteund worden. Dankzij de freeware Handbrake is het gelukkig erg eenvoudig om films te converteren. Wij leggen je in drie stappen uit hoe je een dvd naar je iPad kopieert.

0 Comments
1 Like
Statistics
Notes
  • Be the first to comment

No Downloads
Views
Total Views
45,647
On Slideshare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
16
Actions
Shares
0
Downloads
39
Comments
0
Likes
1
Embeds 0
No embeds

Report content
Flagged as inappropriate Flag as inappropriate
Flag as inappropriate

Select your reason for flagging this presentation as inappropriate.

Cancel
No notes for slide

Transcript

  • 1. Cursus: DVD’s overzetten naar iOSZet je favoriete films op je tablet
  • 2. De iPad is het ideale toestel om in de trein een filmpje te kijken of je kotersop de achterbank stil te houden tijdens een lange autorit. Het grootsteminpunt is dat niet alle videoformaten ondersteund worden. Dankzij defreeware Handbrake is het gelukkig erg eenvoudig om films te converteren.Wij leggen je in drie stappen uit hoe je een dvd naar je iPad kopieert.Inleiding
  • 3. 01 Handbrake installerenOm een dvd naar je iPad te kopiëren, heb je een programma nodig dat de dvd-bestanden (of andere filmbestanden) naar het meest geschikte formaat en de juistebestandsindeling converteert. De opensource-software Handbrake is hiervoor uitermategeschikt. Het programma is niet enkel erg gebruiksvriendelijk, maar ook volledig gratis.Open je browser, surf naar http://handbrake.fr/downloads.php en kies jebesturingssysteem. De tool is immers niet enkel geschikt voor Windows, maar ook voorMac en Linux.Download het installatiebestand en open het. Volg de wizard, geef aan dat je akkoordgaat met de licentievoorwaarden, kies indien je dat nodig acht een anderebestandslocatie en klik op Install om de installatieprocedure te starten. Gebruik naenkele minuten de Finish-knop om de wizard af te sluiten.Je vindt een snelkoppeling van het programma op je bureaublad. Dubbelklik erop omHandbrake te openen. Dit kan de eerste keer flink wat tijd in beslag nemen omdat devoorinstellingen geüpdatet worden.
  • 4. 02 ConverterenStop de dvd in je computer en klik in Handbrake op Source. Selecteer de schijf. Hetprogramma gaat nu op zoek naar alle fragmenten op de dvd. Dit kan even duren.Vervolgens krijg je een foutmelding omdat je nog geen bestandslocatie voorgeconverteerde bestanden hebt aangegeven. Klik deze melding weg met OK en kiesbovenaan in de balk voor Tools. Kies Options en klik door naar het tabblad OutputFiles. Klik op Browse naast Default Path en geef een locatie op. Vink Automaticallyname output files uit. Sluit het venster met de Close-knop.Selecteer bij Title welk filmonderdeel je wenst te converteren (de volledige film of eenspecifiek hoofdstuk). Wil je ook graag ondertitels? Ga dan naar het tabblad Subtitles enselecteer de gewenste taal. Vink Burned In aan en kies Add.Kies nu in de rechterkolom het apparaat waarop je de film wilt bekijken, bijvoorbeeldiPad. Zodra je bovenaan in de balk op de groene Start-knop drukt, begint hetconverteren. Let wel, voor een langspeelfilm kan dat een hele tijd duren.
  • 5. 03 Via iTunes op je iPadZodra het proces voltooid is, kan je via Windows Verkenner naar de juistebestandslocatie navigeren om het filmfragment te openen. Je kan het op je computerbekijken via je standaard mediaspeler.Om het fragment naar je iPad te kopiëren, heb je iTunes nodig. Open dat programma enselecteer in de linkerbovenhoek de bibliotheek Films. Gebruik vervolgens de knopuiterst links bovenaan in de hoek en kies Bestand aan bibliotheek toevoegen ofgebruik de toetscombinatie Ctrl+O. Selecteer het bestand en kies Openen. Indiengewenst kan je het filmfragment nu in iTunes bekijken.Verbind je computer met je iPad en navigeer daarna in iTunes naar het tabblad Films.Vink het fragment aan dat je op je iPad wilt zetten en klik op Synchroniseren om hetbestand te kopiëren. Afhankelijk van het aantal fragmenten kan het synchroniseren weleen tijdje duren. Zodra het proces voltooid is, kan je jouw film op je iPad terugvinden inde standaard-app Video’s.
  • 6. www.computertotaal.nl/abonnerenwww.facebook.com/computertotaalwww.twitter.com/computertotaalDeze presentatie wordt je aangeboden in samenwerking met de redactie vanComputer!Totaal, het grootste computermagazine van de Benelux. Kijk voor meerinformatie over abonnementen op onderstaande url.

×