Cursus: Deezer

132,276 views

Published on

Spotify is zondermeer de bekendste streaming-muziekdienst in Nederland, maar het van oorsprong Franse Deezer is een geduchte concurrent. In tegenstelling tot Spotify hoef je geen programma op je pc te installeren om naar de miljoenen nummers te luisteren, Deezer is geheel vanuit je browser te raadplegen. Voor je mobiele apparaten zijn overigens wel apps beschikbaar, zodat je op een iPhone, Android-tablet of iPad gemakkelijk naar muziek in Deezer kan luisteren. Kijk wel even goed welke functionaliteit je van een abonnement verwacht, Deezer biedt meerdere opties aan.

0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
132,276
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
111,206
Actions
Shares
0
Downloads
21
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Cursus: Deezer

 1. 1. Cursus: Deezer Sterke concurrentie voor Spotify
 2. 2. Spotify is zondermeer de bekendste streaming-muziekdienst in Nederland, maar het van oorsprong Franse Deezer is een geduchte concurrent. In tegenstelling tot Spotify hoef je geen programma op je pc te installeren om naar de miljoenen nummers te luisteren, Deezer is geheel vanuit je browser te raadplegen. Voor je mobiele apparaten zijn overigens wel apps beschikbaar, zodat je op een iPhone, Android-tablet of iPad gemakkelijk naar muziek in Deezer kan luisteren. Kijk wel even goed welke functionaliteit je van een abonnement verwacht, Deezer biedt meerdere opties aan. Inleiding
 3. 3. 01 Account kiezen Net als bij Spotify heb je de keuze uit drie verschillende soorten abonnementen. Het bedrijf noemt de abonnementen Discovery, Premium en Premium+. Ga naar www.deezer.com en klik op Ontdek Deezer. Selecteer Onze abonnementen om meer te weten te komen over de verschillende opties of kijk in het kader op de volgende pagina voor een overzicht van alle functies per abonnement. Van elk abonnement kan je een proefversie van vijftien dagen draaien. Om het uit te proberen, moet je wel een account aanmaken.
 4. 4. 02 Account aanmaken Klik op Een account aanmaken en kies in het volgende venster nogmaals voor Een account aanmaken. Je moet een e-mailadres aangeven, en een wachtwoord en gebruikersnaam kiezen. Ook wil Deezer weten wanneer je geboren bent en wat je geslacht is, maar deze informatie is optioneel. Je hebt meteen toegang tot de basisversie van Deezer, Discovery. Wil je een korte rondleiding in Deezer, klik dan op Meer weten. Wil je meteen aan de slag, klik dan op het kruisje rechtsboven in het venster.
 5. 5. 03 Aanmelden via Facebook Je kan je ook aanmelden zonder een apart account aan te maken. Hiervoor kies je voor Aanmelden via Facebook. In het pop-up-venster kies je voor Aanmelden met Facebook, mits je in je browser al bij Facebook bent aangemeld. Is dit niet het geval, dan log je met je Facebook-gegevens in. Het is aan te raden om bij Aangepast te kijken wie de berichten op je Facebook-tijdlijn mag zien. De veiligste instelling is Alleen ik. Dit houdt in dat niemand berichten en favoriete nummers van Deezer op je tijdlijn kan zien.
 6. 6. 04 Nummer afspelen Bovenin vind je de bedieningsknoppen. Hier speel je nummers af en pas je het geluidsniveau aan. Deezer heeft alvast een lied voor je klaarstaan, klik op de afspeelknop en je hoort het nummer. Omdat de muziek wordt afgespeeld via internet, is de snelheid en betrouwbaarheid afhankelijk van je internetverbinding. De volumeknop vind je links van het venster met de naam van het huidige nummer. Net als in bijvoorbeeld iTunes spoel je door het nummer door het blauwe rondje naar rechts te verschuiven.
 7. 7. 05 Muziek zoeken Rechts is het zoekvenster geplaatst. Klik erop en typ de naam van een artiest, nummer of album in. Deezer vult een naam automatisch aan, in de zoeklijst worden artiesten- en bandnamen altijd bovenaan weergegeven, namen van nummers staan eronder. Helemaal onderaan staan afspeellijsten met je zoekterm. Zie je de naam van de band of het nummer al verschijnen, klik dan op de naam. Sommige nummers zijn alleen te beluisteren als je een Premium- of Premium+-abonnement hebt. In dit geval is een nummer grijs.
 8. 8. 06 Informatie weergeven Klik op een nummer om het af te spelen. Je ziet dat de naam bovenin (bij de bedieningsknoppen) verandert en dat linksonder de hoes van het nummer wordt getoond. Schrik niet als je eerst een reclamespot hoort, het Discovery-account is gevuld met reclame tussen nummers. Ga met je muis over de albumhoes en klik op de pijltjes rechts bovenin om de albumhoes onzichtbaar te maken. Wil je meer over de artiest weten, klik dan bij de zoekresultaten op Biografie.
 9. 9. 07 Soortgelijke artiesten ontdekken Op elke band- of artiestenpagina vind je een tabblad Soortgelijke artiesten. Klik erop en een lijst met artiesten wordt weergegeven. Zodra je op een artiestennaam klikt, word je naar de desbetreffende artiestenpagina geleid. Bovenin zie je de meest populaire nummers van de artiest. Vind je een artiest de moeite waard, klik dan op Voeg toe aan mijn favorieten. Naast de artiestennaam vind je de bekende vind-ik-leuk-knop van Facebook. Ben je aangemeld bij Facebook, dan zal er een melding op je tijdlijn verschijnen als je op deze knop drukt.
 10. 10. 08 Radio luisteren Je kan een gepersonaliseerd radiostation luisteren op basis van een artiest die je bevalt. Klik hiervoor op Radio luisteren onder de naam van de artiest. Deezer zal nu willekeurige nummers van artiesten afspelen die op deze artiest lijken. Je ziet in het radiovenster een grote weergave van het actuele nummer, ernaast zie je welke nummers als volgende worden gespeeld. Klik op het driehoekje om naar het volgende nummer te gaan. Klik op een hoes om direct naar de desbetreffende artiestenpagina te gaan.
 11. 11. 09 Opties voor radio veranderen Klik op Opties om je radiostation te configureren. Je ziet hier welke artiesten in het radiostation zijn opgenomen. Klik op het kruisje achter een artiestennaam om deze te verwijderen uit je radiostation, deze artiest zal dan niet gedraaid worden. Ook kan je aangeven dat er bijvoorbeeld geen nummers uit de jaren tachtig voorbij mogen komen. Klik op 80, het decennium wordt donkergrijs. Klik op Filteren om dit te bevestigen. Soms hoor je toch een nummer uit de jaren tachtig, het nummer is dan niet goed door Deezer geïndexeerd.
 12. 12. 10 Afspeellijsten aanmaken Een afspeellijst kan uit meerdere nummers van verschillende artiesten bestaan. Je maakt een afspeellijst door onder Bibliotheek op Afspeellijst aanmaken te klikken. In het veld waar Nieuwe afspeellijst staat, geef je een naam op en druk je op de entertoets. Zoek nu een nummer of album, zodra je met de muis over een nummer in de zoekresultaten gaat, verschijnt er een plusje. Klik erop en onder Voeg toe aan een bestaande playlist zie je de zojuist aangemaakte afspeellijst. Klik erop en het nummer staat in de afspeellijst.
 13. 13. 11 Afspeellijst opslaan op je computer Je kan afspeellijsten opslaan op je computer als je een Premium+-account hebt en Chrome als browser gebruikt. Download Chrome op www.google.com/chrome en log in bij Deezer. Zorg ook dat je in Chrome bent aangemeld met je Gmail-account, anders kan de extensie niet worden geïnstalleerd. Klik op een afspeellijst in de linkerkolom en vervolgens op Off-line mode. In het volgende venster klik je op De extensie installeren, vervolgens kies je voor Toevoegen. Klik op Sluiten en Deezer zal de afspeellijst opslaan op je computer.
 14. 14. 12 Afspeellijst offline luisteren Om de aangemaakte offline afspeellijst zonder internetverbinding te beluisteren, open je Chrome. Je zult zien dat er in het openingsscherm een icoon van Deezer is toegevoegd. Klik erop en selecteer de offline afspeellijst die je wilt beluisteren. De nummers zijn overigens alleen via de speciale Deezer-extensie in Chrome hoorbaar, het zijn geen kant-en-klare mp3-bestanden die je op je harde schijf terug kan vinden. Net als afspeellijsten kan je albums ook offline beschikbaar maken.
 15. 15. 13 Premium+ uitproberen Je kan het Premium+-abonnement vijftien dagen gratis uitproberen. Klik bovenin op de blauwe knop met de tekst Ontdek gratis Premium+ en op de volgende pagina op Probeer het nu. Omdat de proefversie na afloop van vijftien dagen automatisch in een betaald abonnement wordt omgezet, moet je je betaalgegevens invullen. Deezer zal je rekening niet belasten in deze vijftien dagen en je kan je proefabonnement op elk moment gratis stopzetten. Doe je dit niet, dan wordt het betaalde Premium+- abonnement actief. Deze kan je overigens elke maand opzeggen.
 16. 16. 14 Muziek delen Nummers, albums en afspeellijsten zijn te delen via Facebook of Twitter. Overal in Deezer vind je knoppen met de tekst Delen. Klik erop en kies voor het tabblad Facebook om een bericht op je tijdlijn te laten verschijnen. De tekst kan je uiteraard wijzigen. Wil je de muziek delen via e-mail, kopieer dan de url die bovenin wordt weergegeven. Mensen moeten wel een Deezer-abonnement hebben om de muziek te kunnen beluisteren.
 17. 17. 15 Deezer-app downloaden De Deezer-app is voor iOS, Android, Windows Phone en BlackBerry beschikbaar. Download de app in de app-winkel op je smartphone en meld je aan met je Deezer- accountgegevens. Om van de mobiele apps gebruik te maken, heb je een Premium+- abonnement nodig. Op de iPhone kan je voor Sta niet toe kiezen als je niet wilt dat Deezer je push-berichten stuurt. Je zoekt muziek door in het zoekvenster de naam van een artiest, nummer of album in te geven.
 18. 18. 16 Offline modus Als je geen onbeperkte internetbundel hebt en toch onderweg naar je muziek wilt luisteren, kan je Deezer in offline modus zetten. Op deze manier maakt de app geen verbinding met zijn servers en wordt je internetbundel niet belast. Je moet eerst een afspeellijst naar je smartphone downloaden. Tik op Playlists, selecteer een afspeellijst en zet de schuif achter Offline mode aan. Tik op Parameters en zet Offline mode aan. Je ziet dat je nu alleen op Playlists of Albums kan tikken, selecteer je offline afspeellijst om deze af te spelen.
 19. 19. 17 Hogere kwaliteit activeren Heb je een betaald abonnement, dan kan je van muziek in 320 kbit/s genieten. Je moet dit alleen wel even activeren. Naast de voortgangsbalk in de browser zie je vier icoontjes. Klik op het rechter icoon en vervolgens op HQ. Vanaf nu wordt alle muziek in hogere kwaliteit afgespeeld. Onder Geluid faden bepaal je of nummers in elkaar over moeten vloeien, des te meer je de schuif naar rechts beweegt, des te langer duurt deze zogenoemde crossfade.
 20. 20. 18 Muziek mixen Muziek mix je in Deezer als een echte dj. Klik op het knopje naast HQ en een mixer met twee virtuele kanalen komt tevoorschijn. Ga met de muis over een nummer en beweeg de muis naar de acht stippen aan de linkerkant, een handje verschijnt. Sleep het nummer naar kanaal A en sleep een ander nummer naar kanaal B. Met de crossfader mix je de twee kanalen, je kan nummers afspelen en pauzeren met de grote knoppen links en rechts en de snelheid regelen met de schuif Pitch.
 21. 21. www.computertotaal.nl/abonneren www.facebook.com/computertotaal www.twitter.com/computertotaal Deze presentatie wordt je aangeboden in samenwerking met de redactie van Computer!Totaal, het grootste computermagazine van de Benelux. Kijk voor meer informatie over abonnementen op onderstaande url.

×