Icv wg bi h-october 2013_internet

264 views
210 views

Published on

0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
  • Be the first to comment

  • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
264
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
1
Actions
Shares
0
Downloads
2
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Icv wg bi h-october 2013_internet

  1. 1. 4. ICV Bosna i Hercegovina sastanak Kao i u prethodnim radionicama, uvodno predavanje na temu “ICV i ICV-WG BiH” je održao Doc. dr Slavko Simić, član ICV-a i ICV-WG Leader Bosna i Hercegovina. Nakon uvodnog dijela, u nastavku je uslijedilo predavanje gostujućeg predavača iz Slovenije, konsultanta Mr.Sci. (econ.) Tadeja Vidica, na temu “BSC-Balanced Scorecard“ i njegova praktična primjena u preduzećima. Gdin. Vidic je održao jedno veoma nadahnuto predavanje prisutnim i prenio im svoje praktično iskustvo u primjeni BSC koncepta u preduzeću i koristi koje ovaj koncept donosi menadžmentu u uspješnom upravljanju.
  2. 2. Kroz praktične primjere gdin. Vidic je prikazao kako Balanced Scorecard povezuje finansijske i nefinansijske ciljeve u preduzeću, i kako kontroling to praktično provodi. Naredno predavanje je bilo na temu “Vizuelizacija podataka”, koje je održao B.Sc. (math.) Mario Korbar, direktor kompanije SRC.HR iz Hrvatske. Gdin. Korbar je na veoma praktičan način prikazao osnovne principe u vizuelizaciji podataka, dobre i loše prakse u upotrebi grafičkih priloga, kao i alate u Excel-u, a koje kontroleri primjenjuju tokom pripreme i izrade konačnog kontrolerskog izvještaja za potrebe menadžmenta.
  3. 3. Mogu samo još jednom da se u ime svih članova ICV WG BH zahvalim našim gostujućim predavačima gdinu. Vidicu iz Slovenije i gdinu. Korbaru iz Hrvatske, koji su nas posjetili u Banjaluci i održali nam izuzetna praktična predavanja. Naredni sastanak ICV-WG BiH je zakazan za 26.04.2014. godine. Raspored rada za narednu radionicu će biti naknadno postavljen na stranici ICV-WG BiH.

×