Icv wg bi h-april_internet korigovano

494 views

Published on

0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
  • Be the first to comment

  • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
494
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
375
Actions
Shares
0
Downloads
1
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Icv wg bi h-april_internet korigovano

  1. 1. ICV Bosna i Hercegovina, 3 sastanak, održan 20.04.2013. godine.Uvodno predavanje na temu “ICV i ICV-WG BiH” je održao Ph.D. Slavko Simić, član ICV-a iICV-WG Leader za Bosnu i Hercegovinu.U nastavku je vrlo nadahnuto i praktično predavanje članovima ICV-WG BiH održala koleginicaBSc. (econ.) Mileva Vaško na temu Finansijska analiza preduzeća, . Gđa. Vaško dolazi izIndepedent Adviser for Insurance organizations te je ujedno i član ICV-a i ICV-WG BiH.
  2. 2. Koleginica Vaško je u svome izlaganju učesnicima prikazala kao se vrši analiza imovinskog,prinosnog i finansijkog položaja preduzeća, uz primjenu altmanovog modela za ocjenu kreditnogboniteta.Učesnici su imali priliku da kroz praktičan primjer urade analizu ocjene boniteta preduzeća.Zahvalni smo koleginici Vaško na sveobuhvatnom pripstupu i izvrsnom praktičnom predavanju.
  3. 3. Naredno predavanje na temu “Budžet-priprema kreiranje i analiza” održao je Bsc. (econ) IgorPrača, Finansijski Controllor u Njemačkoj kompaniji Fresenius Medical Care sa sjedištem uBanjaluci, Bosna i Hercegovina, član ICV-a i ICV-WG BiH.Kolega Praća je održao uvodno predavanje o pripremi budžeta, njegovom kreirnju i analizi saaspekta kako to rade finansijski kontroleri na primjeru jednog njemačkog preduzeća.Praktičan dio kreiranja budžeta kroz koji će kolega Praća provesti članove ICV-WG BiH, jeostavljen da se uradi na narednoj ICV-WG BiH radionici 26.10.2013. godine.Naredni sastanak ICV-WG BiH je zakazan za 26.10.2013. godine.Raspored rada za narednu radionicu će biti naknadno postavljen na stranici ICV-BiH.

×