2009 04 02, Regelsprincipes 20x20 Tbv In Holland
Upcoming SlideShare
Loading in...5
×

Like this? Share it with your network

Share

2009 04 02, Regelsprincipes 20x20 Tbv In Holland

 • 598 views
Uploaded on

Doorontwikkeling van mijn regels en principes verhaal. Gegeven voor INHolland Show and Share 2009 in Rotterdam. 20x20 seconden versie.

Doorontwikkeling van mijn regels en principes verhaal. Gegeven voor INHolland Show and Share 2009 in Rotterdam. 20x20 seconden versie.

 • Full Name Full Name Comment goes here.
  Are you sure you want to
  Your message goes here
  Be the first to comment
  Be the first to like this
No Downloads

Views

Total Views
598
On Slideshare
592
From Embeds
6
Number of Embeds
3

Actions

Shares
Downloads
0
Comments
0
Likes
0

Embeds 6

https://www.linkedin.com 3
http://www.linkedin.com 2
http://www.slideshare.net 1

Report content

Flagged as inappropriate Flag as inappropriate
Flag as inappropriate

Select your reason for flagging this presentation as inappropriate.

Cancel
  No notes for slide
 • === Example child (60 sec)‏ Imagine parenting a little boy, he is cute as can be but at times he doesn't control himself and kicks his little brother. By using the rule 'don't kick your little brother' you might have the effect that he stops kicking his little brother. But of course, it doesn't take long for him to realise you didn't forbid him to punch his brother. Then of course you can create a new rule 'don't punch your brother'. This will help for a bit and then he realises that he still can pull his brothers hair. And pinch him, and hit him and and and. And you keep creating rules. Eventually you will get there with this boy and his little brother. BUT! I forgot to mention that this boy also has a little sister... (the story continues)‏ You could teach the boy to be kind to people. And perhaps, when nessesary illustrate the concept of being nice with the rules mentioned earlier. Foto door onbekend Copyright onbekend

Transcript

 • 1. 1 Kind
 • 2. 2 Kind
 • 3. 3 Kind
 • 4. 4 Ik
 • 5. Makkelijk omzeilbaar Reactief Controleren Dekken een punt af 5 Regels
 • 6. Vergen nadenken Proactief Dekken een vlak af Leiden 6 Principes
 • 7. 7 Intentionally left blank. I used an overhead projector to show the difference between rules and principles by filling a square (span of control) with a lot of little dots (rules, easy but tedious to do) and about 10 pieces of a puzzle (harder, you have to think, remains a challenge). Afterwards I show that a small change in the square (span of control) would mean a lot of rules to be changed and very little principles.
 • 8. 8 Intentionally left blank. I used an overhead projector to show the difference between rules and principles by filling a square (span of control) with a lot of little dots (rules, easy but tedious to do) and about 10 pieces of a puzzle (harder, you have to think, remains a challenge). Afterwards I show that a small change in the square (span of control) would mean a lot of rules to be changed and very little principles.
 • 9. 9 Intentionally left blank. I used an overhead projector to show the difference between rules and principles by filling a square (span of control) with a lot of little dots (rules, easy but tedious to do) and about 10 pieces of a puzzle (harder, you have to think, remains a challenge). Afterwards I show that a small change in the square (span of control) would mean a lot of rules to be changed and very little principles.
 • 10. 10 Intentionally left blank. I used an overhead projector to show the difference between rules and principles by filling a square (span of control) with a lot of little dots (rules, easy but tedious to do) and about 10 pieces of a puzzle (harder, you have to think, remains a challenge). Afterwards I show that a small change in the square (span of control) would mean a lot of rules to be changed and very little principles.
 • 11. 11 Intentionally left blank. I used an overhead projector to show the difference between rules and principles by filling a square (span of control) with a lot of little dots (rules, easy but tedious to do) and about 10 pieces of a puzzle (harder, you have to think, remains a challenge). Afterwards I show that a small change in the square (span of control) would mean a lot of rules to be changed and very little principles.
 • 12. 12 Intentionally left blank. I used an overhead projector to show the difference between rules and principles by filling a square (span of control) with a lot of little dots (rules, easy but tedious to do) and about 10 pieces of a puzzle (harder, you have to think, remains a challenge). Afterwards I show that a small change in the square (span of control) would mean a lot of rules to be changed and very little principles.
 • 13. 13 Bijvoorbeeld Wegenverkeerswet 1994 (Tekst geldend op: 17-06-2008)‏ Artikel 2 1. De krachtens deze wet vastgestelde regels kunnen strekken tot: a. het verzekeren van de veiligheid op de weg; b. het beschermen van weggebruikers en passagiers; c. het in stand houden van de weg en het waarborgen van de bruikbaarheid daarvan; d. het zoveel mogelijk waarborgen van de vrijheid van het verkeer. Wet
 • 14. 14 Waarom
 • 15. 15 Zelf?
 • 16. 16 Professional
 • 17. 17 Expliciet
 • 18. 18 Bewust
 • 19.
  • Beginnetje jatten
  • Rest zelf maken (da's werk)‏
   • Doel: +/- 7 hoofdprincipes‏
   • Versie 1 publiceren
   • Feedback ontvangen
   • Uitgebreidere versie 2 publiceren
  Zo kom je er 19
 • 20. 20 Waarom in principe regels overbodig zijn