2009 04 02, Inholland Show And Share Principes En Regels

405 views

Published on

Doorontwikkeling van mijn regels en principes verhaal. Gegeven voor INHolland Show and Share 2009 in Rotterdam. Versie voor het ondersteunen van een gesprek van de workshop van een half uur.

0 Comments
1 Like
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

No Downloads
Views
Total views
405
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
7
Actions
Shares
0
Downloads
4
Comments
0
Likes
1
Embeds 0
No embeds

No notes for slide
 • 2009 04 02, Inholland Show And Share Principes En Regels

  1. 1. Waarom in principe regels overbodig zijn. Herman Kopinga 2 april 2008
  2. 2. Vraagje, wie was er bij Alex Poltekian vanochtend?
  3. 3. Een open deur...
  4. 4. ik ben Herman
  5. 5. Bijvoorbeeld
  6. 6. Regels <ul><li>Makkelijk omzeilbaar </li></ul><ul><li>Reactief </li></ul><ul><li>Controleren </li></ul><ul><li>Dekken een punt af </li></ul>
  7. 7. Principes <ul><li>Vergen nadenken </li></ul><ul><li>Proactief </li></ul><ul><li>Dekken een vlak af </li></ul><ul><li>Leiden </li></ul>
  8. 9. Bijvoorbeeld Bijvoorbeeld
  9. 10. Bijvoorbeeld Bijvoorbeeld
  10. 11. Bijvoorbeeld Bijvoorbeeld Wegenverkeerswet 1994 (Tekst geldend op: 17-06-2008)‏ Artikel 2 1. De krachtens deze wet vastgestelde regels kunnen strekken tot: a. het verzekeren van de veiligheid op de weg; b. het beschermen van weggebruikers en passagiers; c. het in stand houden van de weg en het waarborgen van de bruikbaarheid daarvan; d. het zoveel mogelijk waarborgen van de vrijheid van het verkeer.
  11. 12. Bijvoorbeeld Bijvoorbeeld
  12. 13. Waarom
  13. 14. Professional
  14. 15. (micro) Manager
  15. 16. Zelf?
  16. 17. Expliciet
  17. 18. Bewust
  18. 19. Waarom in principe regels overbodig zijn
  19. 21. Bijvoorbeeld <ul><li>We vertrouwen onze klant </li></ul><ul><li>Omzet is leuk, marge is beter </li></ul><ul><li>Goed voor leerlingen, prettig voor medewerkers </li></ul><ul><li>Kostenbewust </li></ul><ul><li>Gebruikersvriendelijk </li></ul>
  20. 22. Zo kom je er <ul><li>Beginnetje jatten </li></ul><ul><li>Zelf maken (werk)‏ </li></ul><ul><ul><li>7 hoofdprincipes </li></ul></ul><ul><ul><li>Paar regels/situaties uitdiepen </li></ul></ul><ul><ul><li>Principe opstellen en tekstueel aan schaven tot je het zelf kunt onthouden </li></ul></ul><ul><ul><li>Accorderen (optioneel)‏ </li></ul></ul><ul><ul><li>Versie 1 publiceren </li></ul></ul><ul><ul><li>Feedback ontvangen </li></ul></ul><ul><ul><li>Uitgebreidere versie 2 publiceren </li></ul></ul>
  21. 23. Formaat <ul><li>Oneliner </li></ul><ul><ul><li>Om er over te kunnen praten </li></ul></ul><ul><li>Principe </li></ul><ul><ul><li>Volledige tekst met iets meer nuance </li></ul></ul><ul><li>Rationale (bullets)‏ </li></ul><ul><ul><li>De reden </li></ul></ul><ul><ul><li>Waar komt het vandaan? </li></ul></ul><ul><li>Consequenties (bullets)‏ </li></ul><ul><ul><li>Moet er iets veranderen? </li></ul></ul><ul><ul><li>Impact </li></ul></ul><ul><li>Eigenaar (optioneel)‏ </li></ul><ul><ul><li>Aanspreekpunt </li></ul></ul>
  22. 24. Diagram

  ×