Σκέψεις στη Fed για αλλαγή του προγράμματος αγοράς ομολόγων

393 views

Published on

0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
  • Be the first to comment

  • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
393
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
5
Actions
Shares
0
Downloads
3
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Σκέψεις στη Fed για αλλαγή του προγράμματος αγοράς ομολόγων

  1. 1. Weekly FinancialReport Δευτέρα 25- -02-2013 Ο ΟΟΣΑ ανακοίνωσε ότι το συνολικόΑΕΠ των 30 χωρών-μελών υποχώρησε μελών0,2% στο δ’ τρίμηνο του 2012 και Σκέψεις στη Fed γιαπρόκειται για την πρώτη τριμηνιαία ρόκειταισυρρίκνωση μετά από το α΄ τρίμηνο του αλλαγή του2009. Πτώση καταγράφθηκε στις επτά ηκεαναπτυγμένες χώρες, πλην των ΗΠΑ. Ημεγαλύτερη πτώση καταγράφηκε στην προγράμματοςΙταλία (0,9%), ενώ η Γερμανία κατέγραψεπτώση 0,6%. αγοράς ομολόγων Την Πέμπτη, πλήγμα για τις προσδοκίεςεξόδου της ευρωζώνης από την κρίσηαποτέλεσε η αναπάντεχη επιδείνωση τωνσυνθηκών στον κλάδο της μεταποίησηςγια τον Φεβρουάριο, ειδικά στη Γαλλία. Μεγάλες αλλαγές στο πρόγραμμααγοράς παγίων $85δις θα εξετάσει η Fedενώ η Angela Merkel χαρακτήρισε τη ήρισεσυμφωνία ελεύθερου εμπορίου μεταξύΗ.Π.Α. και Ε.Ε. ως την πιο σημαντικήπρόκληση του μέλλοντος Η κυβέρνηση της Κίνας ανακοίνωσε τηνπρόθεσή της για συγκράτηση των τιμώνκατοικιών ενώ το εμπορικό έλλειμμα τηςΙαπωνίας έφτασε σε επίπεδα ρεκόρ.
  2. 2. Η Eurostat ανακοίνωσε ότι λόγω κυρίως των Economy & Markets χιονοπτόσεων και των χαμηλών θερμοκρασιών τον Δεκέμβριο, η παραγωγή στον Eurozone κατασκευαστικό κλάδο υποχώρησε στο δ΄ τρίμηνο 1,6% σε σχέση με το γ’ τρίμηνο. Οι ταξινομήσεις νέων αυτοκινήτων στην Ευρωπαϊκή Ένωση διαμορφώθηκαν σε ιστορικό χαμηλό, κυρίως εξαιτίας της χαμηλής ζήτησης σε διάφορες βασικές αγορές, μεταξύ των οποίων και τη μεγαλύτερη της ΕΕ, τη γερμανική. Η αύξηση των ταξινομήσεων κατά 12% σχεδόν στο Ηνωμένο Βασίλειο και κατά 13% στο Βέλγιο, δεν Υποχώρηση δραστηριότητας στην Ευρωζώνη ήταν αρκετές για να εξισορροπήσουν τη γενικότερη υποχώρηση. Μείωση ΑΕΠ Γερμανίας για το δ’ τρίμηνο του 2012 Ελλάδα Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛ.ΣΤΑΤ, ο ΓενικόςΕυρωζώνη: Δείκτης Κύκλου Εργασιών στη Βιομηχανία για τον Υποχώρησε περαιτέρω η δραστηριότητα του Δεκέμβριο του 2012 παρουσίασε μείωση κατάιδιωτικού τομέα στην Ευρωζώνη το Φεβρουάριο 2,5% ενώ κατά 9,6% υποχώρησε και ο Γενικόςμετά την ανακοίνωση από την εταιρία Markit των Δείκτης Νέων Παραγγελιών στη Βιομηχανία.δεικτών PMI. Ειδικότερα, η Markit ανακοίνωσε ότι Ολοκληρώθηκε το deal μεταξύ Εθνικήςο σύνθετος δείκτης PMI διαμορφώθηκε το Τράπεζας και Eurobank ενώ πολύ κοντά στηνΦεβρουάριο στις 47,3 μονάδες από 48,6 μονάδες εξαγορά της Millenium Bank φέρεται να είναι καιτον Ιανουάριο, ο μεταποιητικός δείκτης PMI η Τράπεζα Πειραιώς.υποχώρησε οριακά στις 47,8 μονάδες από 47,9τον Ιανουάριο, ενώ ο δείκτης PMI του κλάδου των Γερμανίαυπηρεσιών διαμορφώθηκε στις 47,3 μονάδες το Η καγκελάριος Angela Merkel χαρακτήρισε τηΦεβρουάριο από 48,6 μονάδες τον Ιανουάριο. συμφωνία ελεύθερου εμπορίου μεταξύ Η.Π.Α. και Ο Mario Draghi δήλωσε ότι η συναλλαγματική Ε.Ε. ως το πιο σημαντικό project του μέλλοντοςισοτιμία του ευρώ θα μπορούσε να επηρεάσει τις ενώ εκτιμάται ότι η συμφωνία θα αυξήσει το ΑΕΠπροβλέψεις της ΕΚΤ για την οικονομία, γεγονός της Ε.Ε. κατά 0,5% και των Η.Π.Α. κατά 0,4%.που σημαίνει ότι περαιτέρω κέρδη μπορεί να Η γερμανική οικονομία συρρικνώθηκε στοπροκαλέσουν μέτρα τόνωσης της ανάπτυξης. τέλος του 2012 εξαιτίας της υποχώρησης των Υψηλότερα των εκτιμήσεων διαμορφώθηκε το σταθερών επενδύσεων και της μείωσης τωνπλεόνασμα τρεχουσών συναλλαγών της εξαγωγών(2%), με το ΑΕΠ να μειώνεται 0,6% στοΕυρωζώνης το Δεκέμβριο υποχωρώντας στα δ’ τρίμηνο ενώ ο προϋπολογισμός εμφάνισε€13,9δις από τα 15,9 του προηγούμενο μήνα ενώ πλεόνασμα 0,2% του ΑΕΠ, για πρώτη φορά μετάγια το σύνολο του 2012 ανήλθε στα 116,1δις. το 2007. Η ιδιωτική κατανάλωση αυξήθηκε 0,1% ενώ η κρατική κατανάλωση 0,4%.
  3. 3. Το ZEW, ανακοίνωσε ότι ο δείκτης οικονομικών Γαλλίαπροσδοκιών αυξήθηκε αισθητά για το μήνα Ξεπέρασε τις εκτιμήσεις η υποχώρηση τωνΦεβρουάριο και συγκεκριμένα έφτασε τις 48,2 τιμών καταναλωτή στη Γαλλία τον Ιανουάριομονάδες από τις 31,5 του Ιανουαρίου, φτάνοντας με τον δείκτη να υποχωρεί 0,5%.το υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 3 ετώνενώ σε υψηλό 10 μηνών σκαρφάλωσε τον ΙταλίαΦεβρουάριο ο δείκτης επιχειρηματικής Ολοκληρώθηκε η προεκλογική εκστρατείαεμπιστοσύνης Ιfo. στην Ιταλία για τις κρίσιμες εκλογές που αφορούν Οι τιμές παραγωγού αυξήθηκαν 0,8% τον ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση, με τηνΙανουάριο, κυρίως εξαιτίας του υψηλού κεντροαριστερά να διατηρεί ένα προβάδισμα 5ενεργειακού κόστους ενώ ο ετήσιος μονάδων στις δημοσκοπήσεις αλλά με τουςπληθωρισμός υποχώρησε στο 1,7%. αναποφάσιστους να κρίνουν το αποτέλεσμα. Οι τιμές καταναλωτή αυξήθηκαν με τοΒρετανία χαμηλότερο ρυθμό(0,2%) των τελευταίων 2 ετών Παρότι η χώρα κατέγραψε το μεγαλύτερο ενώ η καταναλωτική εμπιστοσύνη ανήλθε στοπλεόνασμα των τελευταίων 5 ετών, η Moody’s, υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 4 μηνών. Οιστηριζόμενη στην αδυναμία ανάπτυξης της βιομηχανικές παραγγελίες υποχώρησανχώρας, στο υψηλο και αυξανόμενο χρέος και στις κατακόρυφα(1,8%) στο τέλος του 2012 ενώ είναιπροκλήσεις που θέτουν σε κίνδυνο το χαμηλότερες κατά 15% από το τέλος του 2011.δημοσιονομικό πρόγραμμα, προχώρησε στηνυποβάθμιση των κρατικών βρετανικών Ισπανίαομολόγων κατά μία βαθμίδα, από Αaa σε Αa1. Στη διάθεση νέου ομολόγου πενταετούς Τα πρακτικά της συνεδρίασης της Κεντρικής διάρκειας σε USD προχωρά η Ισπανία, στηνΤράπεζας έδειξαν ότι η πρόταση του Προέδρου πρώτη πώληση χρέους σε δολλάριο από το 2009.της για επέκταση του προγράμματος αγοράς Ρωσίαομολόγων κατά £25δις δε πέρασε, με τουςυπεύθυνους να αποφασίζουν την παραμονή του Η Ρωσία ετοιμάζει ένα πρόγραμμα ύψουςβασικού επιτοκίου στο ιστορικά χαμηλό 0,5%. $17δις για την κατάργηση της συμφόρησης σταΕπίσης, η διαθεσιμότητα των δανείων προς τις οδικά και σιδηροδρομικά δίκτυά της, κάτι τοεταιρίες έχει «σταδιακά αυξηθεί» και οι προθέσεις οποίο θα συμβάλλει στην ενίσχυση τηςτους για επενδύσεις «συνεχίζουν να κινούνται με οικονομικής ανάπτυξης.τις μικρότερες εταιρείες να δηλώνουν ότι οι Ελβετίαπιστωτικές συνθήκες παραμένουν σφιχτές. Η ισχυρή ζήτηση για ρολόγια και χημικά Οι Κεντρικές Τράπεζες της Αγγλίας και της προιόντα οδήγησε το εμπορικό πλεόνασμα τουΚίνας ετοιμάζονται να συμφωνήσουν για τη Ιανουαρίου στα 2,13δις ελβετικά φράγκα από τασύναψη 3ετούς συμφωνίας swap, με σκοπό τη 904εκ. του Δεκεμβρίου, με τις εξαγωγές ναβελτίωση των εμπορικών σχέσεων και τις αυξάνονται 3,8% και τις εισαγωγές να μειώνονταιεπενδύσεις. Θυμίζουμε ότι η Τράπεζα της Κίνας 2,4%.έχει προβεί σε ανάλογη κίνηση και με άλλεςχώρες το τελευταίο διάστημα.
  4. 4. Ο επικεφαλής της κεντρικής τράπεζας δήλωσε Αύξηση κερδών (€21,72δις) και εσόδων 21%ότι η νομισματική πολιτική στοχεύει στη κατέγραψε το 2012 η Volkswagen AG (VOW.XE)διασφάλιση της σταθερότητας των τιμών και καθώς οι πωλήσεις στην Κίνα και τη βόρειαόρισε ως ελάχιστο συναλλαγματικό όριο το 1,20 Αμερική αντιστάθμισαν την υποχώρηση τηςως το σωστό εργαλείο πολιτικής σε αυτήν την ζήτησης στην Ευρώπη.κατεύθυνση. Για το δ΄ τρίμηνο, η Allianz ανακοίνωσε υπερδιπλάσια της αντίστοιχης περιόδου του 2011Τουρκία καθαρά κέρδη €2,28δις, σημειώνοντας αύξηση Με στόχο να περιορίσει την άνοδο της λίρας 14%.και τις ακραίες εισροές κεφαλαίων, η κεντρικήτράπεζα της Τουρκίας μείωσε το διατραπεζικό Economy & Marketsεπιτόκιο δανεισμού και χορηγήσεων κατά 25μονάδες βάσης, σε στο 4,50% από το 4,75% καιτο επιτόκιο χορηγήσεων στο 8,50% από 8,75%. ΑμερικήΑυτό είχε ως αποτέλεσμα τη πτώση της λίραςκατά 0,7% ενώ τα yields έπεσαν 10 μονάδεςβάσης ή 0,1% και έφτασαν το 5,66%. Corporate News Συνέχεια και αυτή την εβδομάδα στα εταιρικάαποτελέσματα με την Ferrari να καταγράψει Αλλαγές στο πρόγραμμα αγοράς ομολόγωνρεκόρ πωλήσεων σε Καναδά και Η.Π.Α., αύξηση θα εξετάσει τον Μάρτιο η Fed.εσόδων κατά 8% και κερδών κατά 17,8%. Ο ιταλικός οίκος μόδας Prada ανακοίνωσε Μείωση βιομηχανικής παραγωγής καιαύξηση πωλήσεων για το 2012 κατά 29% , με το αύξηση των λιανικών πωλήσεων στις Η.Π.Α.ύψος τους να φτάνει τα €3,3δις. Ζημιές ύψους €3,98δις για το δ’ τρίμηνο του Η.Π.Α.2012 παρουσίασe η Credit Agricole ενώ πτώση Μεγάλες αλλαγές στο πρόγραμμα αγοράς27% στα καθαρά κέρδη της για το 2012 παγίων $85 δις θα εξετάσει η Fed στην επόμενηανακοίνωσε η γαλλική τσιμεντοβιομηχανία συνεδρίασή της τον Μάρτιο με τουςLafarge. αξιωματούχους να εμφανίζονται διχασμένοι και Η δανέζικη ζυθοποιία Carlsberg, δήλωσε ότι διατυπώνοντας αρκετές ιδέες, μεταξύ των οποίωνσχεδιάζει να αναπτυχθεί έντονα στο χώρος της η σταδιακή απόσυρση του προγράμματος ή και ηΑσίας, λόγω της δύσκολης συγκυρίας στην λήξη του προτού επιτευχθεί ο στόχος βελτίωσηςΔυτική Ευρώπη, ενώ η ρωσική αγορά μειώθηκε της αγοράς εργασίας. Πολλοί αξιωματούχοι τηςκατά 3% στο δ’ τρίμηνο του 2012, με αποτέλεσμα Fed είναι ανήσυχοι για το κόστος και τουςτη Δευέρα, η μετοχή της εταιρίας να πέσει σχεδόν κινδύνους του προγράμματος ενώ μέλη τηςκατά 7%. Επιτροπής Νομισματικής Πολιτικής (FOMC) δήλωσαν ότι η πρόωρη λήξη του
  5. 5. προγράμματος θα μπορούσε να επιφέρει οδηγώντας τον πληθωρισμό στο 3,47% για τοναστάθεια στις αγορές και την οικονομία. Φεβρουάριο. Η Κεντρική Τράπεζα δήλωσε ότι Στον τομέα της κατοικίας, βουτιά σημείωσαν μπορεί να προβεί σε μείωση του επιτοκίου απότον Ιανουάριο οι ενάρξεις ανέγερσης κατοικιών το ιστορικά χαμηλο΄του 4,5% αν ο πληθωρισμόςκαθώς υποχώρησαν 8,5% ενώ σε ετήσια βάση συνεχίσει την καθοδική του πορεία ενώ οικατέγραψαν άνοδο 23,6%. Οι νέες οικοδομικές λιανικές πωλήσεις έπεσαν απροσδόκητα κατάάδειες αυξήθηκαν 1,8% και έφτασαν το 1,8% τον Δεκέμβριο.υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 4,5 ετών. Οιμεταπωλήσεις κατοικιών αυξήθηκαν 0,4% σε Corporate Newsμηνιαία βάση και σε ετήσια 9,1%. Η μέση τιμήπώλησης έφτασε τα $173,6χιλ, αυξημένη κατά Office Depot Inc. Ανακοίνωσε την συμφωνία12,3% από το 2011. συγχώνευσης με την OfficeMax με τη συναλλαγή να προβλέπει την ανταλλαγή μετοχών. Ο δείκτης τιμών παραγωγού ενισχύθηκε 0,2% Ταυτόχρονα η Office Depot ανακοίνωσε ζημιέςσε μηνιαία βάση ενώ αμεταβλητες διατηρήθηκαν $7,3εκ. για το δ΄ τρίμηνο καθώς τα έσοδαοι τιμές καταναλωτή για 2ο διαδοχικό μήνα. Ο υποχώρησαν.δείκτης κατασκευαστικής εμπιστοσύνηςσημείωσε πτώση για πρώτη φορά μετά από 10 Ζημιογόνο ήταν το δ΄ τρίμηνο για τονμήνες. ασφαλιστικό όμιλο AIG, με τις ζημιές να διαμορφώνονται στα $3,96δις. ενώ πτώση 16% Άνοδο κατέγραψαν, μετά από 3 εβδομάδες στα κέρδη και 6% στα έσοδα πρώτου τριμήνουπτώσης, οι νέες αιτήσεις για επίδομα ανεργίας χρήσης εμφάνισε η Hewlett-Packard.στις ΗΠΑ την περασμένη εβδομάδα. Ειδικότερα,οι νέες αιτήσεις αυξήθηκαν κατά 20χιλ. στις Πτώση κερδών και πωλήσεων ανακοίνωσε και362χιλ. για την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε η Dell για το δ’ τρίμηνο του 2012 με τα καθαράστις 16 Φεβρουαρίου. O αριθμός των κέρδη να φτάνουν τα $530εκ.συνεχιζόμενων αιτήσεων αυξήθηκε κατά 11.000 Η Wal-Mart Stores κατέγραψε αύξηση 8,6% σταστα 3,148εκατ. την εβδομάδα που καθαρά κέρδη για το δ’ τρίμηνο του 2012ολοκληρώθηκε στις 9 Φεβρουαρίου. ανακοινώνοντας παράλληλα αύξηση του μερίσματος για το 2014 κατά 18%.Βραζιλία Η Google παρουσίασε το τον πρώτο της Οι λιανικές πωλήσεις στη χώρα για το μήνα φορητό υπολογιστή Chromebook Pixel, ,σε μιαΔεκέμβριο έπεσαν απροσδόκητα 0,5% ενώ ο προσπάθεια να αντιμετωπίσει τον ανταγωνισμόετήσιος ρυθμός πληθωρισμού έφτασε το 6,15%, και κυρίως την Apple.ξεπερνώντας τον στόχο του 4,5% της Κεντρικής Διεύρυνση ζημιών στα $90εκ και αύξησηΤράπεζας. Το βραζιλιάνικο νόμισμα ενισχύθηκε πωλήσεων κατά $306,3εκ κατέγραψε το δ’το 2012 κατά 4,9%, το περισσότερο από τις 25 τρίμηνο του 2012 η εταιρεία αυτοκινήτων Teslaαναδυόμενες αγορές. Motors. Η InterContinental Hotels, ανακοίνωσε αύξησηΜεξικό 11% στα καθαρά κέρδη για το δ΄τρίμηνο του Ο δείκτης τιμών καταναλωτή αυξήθηκε 2012.περισσότερο από τις εκτιμήσεις και κατά 0,24%
  6. 6. δήλωσε ότι δεν υπάρχει προς το παρόν διάθεση Economy & Markets για αγορά ξένων ομολόγων, οδηγώντας σε άνοδο το γεν, ενώ σύμφωνα με τα πρακτικά της τελευταίας συνεδρίασης της Κεντρικής Τράπεζας, Ασία κάποια στελέχη πρότειναν την αλλαγή της διάρκειας των υπό αγορά κρατικών ομολόγων σε 5 χρόνια. Αυστραλία Ο κεντρικός τραπεζίτης της Αυστραλίας, Glenn Stevens, δήλωσε ότι η πρόσφατη μείωση στα επιτόκια είναι αρκετή για να δώσει ώθηση στην οικονομία. Συγκράτηση των τιμών κατοικιών από την Νότιος Κορέα κυβέρνηση της Κίνας Η χώρα αναμένεται να αναπτυχθεί κατά 3,3% το 2013 έναντι του 2% του 2012, ο κεντρικός Ρεκόρ για το εμπορικό έλλειμα της Ιαπωνίας τραπεζίτης της χώρας δήλωσε ότι δεν υπάρχει λόγος αλλαγής του κεντρικού επιτοκίου ενώ οιΚίνα πωλήσεις στα καταστήματα λιανικής έπιασαν το Η κυβέρνηση της Κίνας ανακοίνωσε την χαμηλότερο επίπεδο από το 2005.πρόθεσή της να περιορίσει την επέκταση τηςαγοράς κατοικιών, καθώς οι τιμές εμφάνισαν τη Ινδίαμεγαλύτερη άνοδο τον προηφούμενο μήνα Παρά τους χαμηλούς ρυθμούς ανάπτυξης, οι(0,7%). ενώ η εισροή άμεσων ξένων επενδύσεων μισθοί στην Ινδία για το 2013 αναμένεται ναγια τον Ιανουάριο μειώθηκε 7,3%. Επίσης, η αυξηθούν κατά 10,3% ενώ στην Κίνα αναμένεταιΚεντρική Τράπεζα χρησιμοποίησε το μηχανισμό να αυξηθούν 9,3%, στην Ιαπωνία 2,4%, σεγια ανάληψη μετρητών από το τραπεζικό Μαλαισία και Φιλιππίνες 7,2% και στην Αυστραλίασύστημα, με στόχο τη μείωση του κόστους 4,2%.δανεισμού των επιχειρήσεων αλλά και τησυγκράτηση των τιμών των κατοικιών. Μαλαισία Η Moody’s επισήμανε ότι η Κίνα δείχνει Η οικονομία της χώρας επεκτάθηκε το δ’σημάδια ανάκαμψης και αναμένεται ο ρυθμός τρίμηνο του 2012 με το ταχύτερο ρυθμό των 2ανάπτυξης για το 2013 να κυμανθεί από 7,5% έως τελευταίων ετών, ξεπερνώντας τις προσδοκίες.8,5%. ΣιγκαπούρηΙαπωνία Το ΑΕΠ της Σιγκαπούρης αυξήθηκε κατά 3,3% Το εμπορικό έλλειμμα της χώρας γι ατον στο δ’ τρίμηνο του 2012 και περισσότερο από ότιΙανουάριο έφτασε σε επίπεδα ρεκός ($17,1δις), με αναμενόταν, με τις εξαγωγές να αυξάνονται 0,5%.τις εξαγωγές να αυξάνονται 6,4% και τιςεισαγωγές 7,3%. Ο Υπουργός Οικονομικών της Ιαπωνίας, σεαντίθεση με τις δηλώσεις του πρωθυπουργού,
  7. 7. Market SnapshotEquities Last 1d change 1d % change 1w % 1y% % YTDFTSE World 408.19 0.3 0.07 -1.31 6.89 3.54MSCI Emerging 1053.21 -0.18 -0.02 -1.23 -1.05 -0.17MSCI Frontier 527.312 -0.502 -0.1 -0.25 10.61 7.74Dow Jones Industrial 14000.57 119.95 0.86 0.19 8.21 6.84S&P 500 1515.6 13.18 0.88 -0.38 11.63 6.27Nasdaq 3161.82 30.33 0,97 -1.15 7.8 4.71Nikkei 225 11662.52 276.58 2.43 1.9 19.17 9.53STOXX 600 288.57 3.71 1.30 0.43 9.06 3.18Euro STOXX 50 2630.05 50.29 1.95 0.57 4.41 -0.22FTSE 100 6335.7 44.16 0.7 0.12 7.08 7.42DAX30 7661,91 78.34 1.03 0.9 11.95 0.65CAC40 3706,28 81.48 2.25 1.25 7.51 1.79SMI 7554,38 48.67 0.65 0.72 21.99 10.73IBEX35 8252,9 164.50 2.05 0.35 -5.52 0.14RTS 1553.35 2.31 0.15 -1.66 -5.54 1.58Hang Seng 22829.95 47.51 0.21 -2.82 5.72 0.55Shanghai Composite 2325.8191 11.6551 0.5 -4.86 -3.72 1.98KOSPI 2009.52 -9.37 -0.46 1.9 -0.48 1.09Athens General 1003,31 -41.44 0.70 -3.97 33.43 10.51BSE 500 7358.42 -26.37 -0.36 -0.42 6.09 -2.6NIFTY 5837.85 -12.45 -0.21 -0.63 6.27 -0.93CurrenciesEUR/USD 1.322 0.0035 0.27EUR/GBP 0.8735 -0.0031 -0.35EUR/JPY 124.58 -0.35 -0.28EUR/CNY 8.2407 0.0017 0.02EUR/CHF 1.228 0.0002 0.02EUR/HKD 10.254 0.0048 0.05EUR/RUB 40.1128 -0.0278 -0.07EUR/TRY 2.3807 0.0083 0.35USD/JPY 94.24 0.86 0.92USD/CHF 0.929 -0.0005 -0.05USD/GBP 1.513 -0.0005 -0.03USD/CNY 6.2338 -0.0008 -0.01USD/AUD 1.028 -0.0038 -0.37BondsIBOXX OVERALL 192.0544IBOXX CORPORATE 191.7891
  8. 8. Επισημάνσεις προστασίας του επενδυτικού κοινού1. Οι απόψεις και οι προτάσεις που τυχόν αναφέρονται δεν είναι επίσημες θέσεις της HellasFin Α.Ε.Π.Ε.Υ ούτε αποτελούν πρόταση ήαποδοχή πρότασης για κατάρτιση οποιασδήποτε σύμβασης ή συναλλαγής με την εταιρία. Οι πληροφορίες επενδυτικού περιεχομένουπαρέχονται αποκλειστικά για ενημερωτικούς σκοπούς, δεν αποτελούν προτροπή για αγορά ή πώληση επενδυτικών προιόντων η άλλωνπεριουσιακών στοιχείων, και δεν θα πρέπει να βασιστείτε σε αυτή κατά την αξιολόγηση της σκοπιμότητας της επένδυσης σας σε οποιαδήποτεαπό τα χρηματοοικονομικά προϊόντα που τυχόν αναφέρονται.2. Η χρήση των εγγράφων γίνεται μόνον σε συνεργασία με τον προσωπικό σας επενδυτικό σύμβουλο.3. Οι τυχόν αποδόσεις που αναφέρονται δεν διασφαλίζουν τις μελλοντικές.4. Η αναπαραγωγή των εγγράφων γίνεται μόνον με την σύμφωνη γνώμη της HellasFin Α.Ε.Π.Ε.Υ

×