Leeslink digi slideshare hb1

510 views

Published on

Begrijpend en studerend lezen

Published in: Education
0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
510
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
1
Actions
Shares
0
Downloads
3
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Leeslink digi slideshare hb1

 1. 1. Begrijpend en studerend lezen Groep 4 tot en met 8
 2. 2. In het startschermselecteert u bovenaande les van die week.Rechtsonder zit de knopvoor het printen van dehandleiding en deleerlingmaterialen.
 3. 3. Les 1 is een les waarinin dit geval strategie 4:„herstellen‟ centraalstaat.De centrale leerlingvraagis dan: “wat doe ik als ikhet niet meer snap”Het navigatieschermgeeft een overzicht vanhet lesverloop. Hierherkent u de duidelijkestructuur van leeslink.Er zijn startonderdelen,dan volgt de leskern, de vragen en tot slotde afsluiting met dereflectie.
 4. 4. Als u eenplusabonnement heeft iser de tweede les met destrategie van die weekals vertrekpunt.Deze les heeft een kortestartopdracht met destrategie, het digibordondersteunt hier hetzelfstandig werken.
 5. 5. De les begint met hetactiveren van devoorkennis en hetontdekken van hetonderwerp van de les.De handleiding helpt deleerkracht hierbij meteen aantal gerichtekijkvragen.
 6. 6. Filmfragmenten metkijkvragen voegen eenextra dimensie toe aande les.
 7. 7. Na het verkennen metbeeld, film en kijkvragenordenen we onzegezamenlijkevoorkennis, wat is hetonderwerp denk je?En wat weet je al?En wat wil je nog weten?
 8. 8. De leerlingen krijgen nude tekst over het „livingstatues-festival‟ oppapier.Op het voorblad staathet lesdoel, de strategieen de werkwijze.
 9. 9. Samen behandelenwe het lesdoel opkindniveau.
 10. 10. En bespreken we dewerkwijze.
 11. 11. In het startschermselecteert u bovenaande les van die week.Rechtsonder zit de knopvoor het printen van dehandleiding en deleerlingmaterialen.
 12. 12. We lezen samen detheorie. Na de instructiehebben kinderen het„wat‟ (ga ik leren) en het„hoe‟ (moet ik dat dandoen?) helder voorogen.
 13. 13. Uw leerlingen lezenvervolgens de tekst overlevende standbeelden.Dat kan klassikaal,zelfstandig of ingroepjes.
 14. 14. De leerlingen hebbenhun vragen op papier,u hebt alle vragen engeïllustreerdeantwoorden op hetdigibord.Alle hulpmiddelen, zoalsde tekst per alinea, deantwoorden en uitlegvan moeilijke woordenstaan altijd rechtsonderin het scherm klaar.
 15. 15. We wennen kinderendoor verwijzingen naarregelnummers enmultiple-choice vragenaan de „Cito manier‟ vanvragen stellen.Zo werken de leerlingenin 10 doelgerichtevragen aan het lesdoel.
 16. 16. De les wordt afgeslotenmet een optioneleverdiepingsvraag.
 17. 17. En aansluitend, kortereflectie: “wat heb jegeleerd”
 18. 18. Elke week staan opdonderdag voorafgaandaan de nieuwe lesweeknieuwe lessen online.Alles wat u nodig heeftvindt u op het digibord.Leeslink iskerndoeldekkend en sluitaan bij de nieuwereferentieniveaus.De 7-evidence-basedleesstrategieën wordenals handvattenaangereikt en wordensteeds herhaald enuitgebreid.
 19. 19. Meer weten? Kijk voor meer informatie op www.leeslink.nl

×