Your SlideShare is downloading. ×
Hobbim a kertészkedés
Upcoming SlideShare
Loading in...5
×

Thanks for flagging this SlideShare!

Oops! An error has occurred.

×

Saving this for later?

Get the SlideShare app to save on your phone or tablet. Read anywhere, anytime - even offline.

Text the download link to your phone

Standard text messaging rates apply

Hobbim a kertészkedés

209
views

Published on

Published in: Design

0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total Views
209
On Slideshare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
0
Actions
Shares
0
Downloads
0
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

Report content
Flagged as inappropriate Flag as inappropriate
Flag as inappropriate

Select your reason for flagging this presentation as inappropriate.

Cancel
No notes for slide

Transcript

 • 1. HOBBIM AKERTÉSZKEDÉS H. L.-né
 • 2. Az én hobbim a kertészkedés, ezenbelül pedig a virágok gondozása, mert kikapcsol, felvidít és megnyugtat. Virágaimat úgy ültetem és gondozom, hogy kora tavasztól késő őszig gyönyörködhessek a szebbnél szebb virágpompában.
 • 3. HÓVIRÁGA hóvirág az Amarilliszfélék családjába tartozónövényünk, mely gyakran még hófoltok között virágzik,így a tavasz egyik hírnökeként tartják számon.Jellegzetes alakú, három külső, hosszabb és hárombelső, rövidebb lepellevélből álló, fehér színű bókolóvirágaival februártól áprilisig találkozhatunk az üde- ésnedves lombos erdőkben, középhegységi gyertyános-tölgyesekben, bükkösökben, patak- és folyó mentiligeterdőkben.Bár a természetben a ligeterdők és a cserjések azotthonai, de a kertben is nagyon szépen díszít árnyékoshelyeken, üde, nedves humuszos talajban. Szaporításatavasszal virágzás után vagy nyár végén és ősszeltörténik, a hagymák nyugalmi időszaka alattválaszthatjuk szét a töveket. Egyéb gondoskodást nemigényel.
 • 4. IBOLYAAz ibolya elsősorban a szerénységet szimbolizálja. Afehér ibolya a boldogságot és a megújulást jelenti. Atavasz egyik első kis növénye színében hordozza aboldog és friss ártatlanságot is. A kék ibolya pedig a hálavirága.
 • 5. TULIPÁNA tulipán az egyik legkedveltebb tavaszinövényünk. Ha kertünkbe szeretnénk telepítenia tulipánt az ültetés ideje ősszel van, vagyis márszeptember végén, október elején kell nekilátnia hagymák elültetésének. A kert napos melegrészébe ültessük őket ahol a talaj jóvízáteresztő képességgel rendelkezik, és eléglaza a szerkezete. Ha talaj tömött és túl nedvesa hagymákat ültessük el külön homokkal kevertföldbe így megakadályozzuk, hogyszétrohadjanak a túl sok nedvességtől. Mivel ahagyma tárol minden nedvességet a növényszámára így nem szükséges öntözni, elégszámára a tavaszi csapadék.
 • 6. ORGONAAz orgona hazánkban nem őshonos növény.Valószínűleg a Balkán-félszigetről származik, ésonnan került Törökországból.TermesztéseA közönséges orgona 2-4 méter magas cserje,de céltudatos metszéssel kecses, alacsonytörzsű fává is nevelhető.Dúsan elágazó gyökérzete sekélyen helyezkedikel a talaj felszíne alatt, és a talaj nedvességétmohón veszi fel, ezért egy jókora orgonasövényközvetlen közelében a növények főként nyáron -sokat szenvednek a szárazságtól.
 • 7. RÓZSA A rózsa a maga nemességében,változatosságában és sokféleségében mindig alegnépszerűbb virág marad. A rózsák érzelmeketfejeznek ki, gyönyörködtetik. Ha rózsát szeretnénkültetni kertünkbe tavasszal vagy ősszel telepítsük atöveket. Ma már igen széles a fajta választék akertészetekben, legyen szó bokor, futó, vagytörzses rózsáról. a szemet, a virágok királynői.
 • 8. KIRÁLYLILIOMKirályliliom (Lilium regale): vágottvirágnak is alkalmas. 1,5 méter magasvirágszárán 10-15, nagyméretű, tölcséralakú, kellemes illatú virágot hoz nyárelején. Kis csoportokba ültetve, alacsonyévelőkkel körülvéve színpompás látványtnyújt.
 • 9. VIRÁGAIM VIRÁGZÁSAHóvirág Ibolya Tulipán Orgona Rózsa KirályliliomFebruártól Márciustól Áprilistól Májustól Május Július- áprilisig - májusig végétől- az első fagyokig