Laayaah !

483 views

Published on

Published in: Travel
0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
  • Be the first to comment

  • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
483
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
3
Actions
Shares
0
Downloads
10
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Laayaah !

  1. 1. L’ ART AL SEGLE XIX Por Laia Tasies
  2. 2. Índex Itroducció a l’ ART AL S. XIX ❖ El Romanticisme : ❖ 1.1. Característiques 1.2. Obres: Eugène Delacroix,Theodore Gericault, Caspar David Friederich. El Realisme : ❖ 1.1. Característiques 1.2. Obres: J. François Millet, Juaquín Sorolla, Jean-Baptiste Camille Corot. Escultura : ❖ 1.2. Auguste Rodín Arquitectura : Magatzems Carson, Pirie i Scott Opera de París Parlament de Londres Torre ❖ Eifel Palau cristall de Madrid Estació d’Orsay Paris ❖
  3. 3. INTRODUCCIÓ A L’ART SEGLE XIX h El segle XIX és un període molt intens en diversos àmbits: polític, econòmic, tecnològic, social, cultural i artístic. En l'àmbit polític, després de la derrota de Napoleó (1815) que pretenia dominar tot el continent. En l'àmbit socioeconòmic, la invenció de la màquina de vapor i l'electricitat afavoreixen un espectacular creixement econòmic i la creació d'una societat industrial, amb una nova classe social urbana -la classe obrera. El motor del romanticisme arrenca de la Revolució Francesa i en pren el lema (llibertat, igualtat i fraternitat) com a insígnia, especialment la llibertat.Les arts i els artistes en aquesta època s'interrelacionen. Els compositors s'inspiren en els literats i intenten relacionar-se també amb els pintors i els filòsofs.
  4. 4. El Romanticísme Com a reacció al Neoclassicisme caracteritzat pel predomini de la raó, neix un estil, el Romanticisme, en oberta oposició amb l’anterior. Hi predomina el cor, el sentiment, la intensitat d’expressió i la llibertat de la persona humana com a tal, de l’artista i de l’obra d’art.
  5. 5. CARACTERÍSTIQUES : El Romanticisme va ser una reacció contra l’esperit racional i hipercrític de la Il·lustració i el Neoclassicisme i anteposava, abans de tot:

×