Maceratul de urzica mod de preparare si folosire
Upcoming SlideShare
Loading in...5
×

Like this? Share it with your network

Share
 • Full Name Full Name Comment goes here.
  Are you sure you want to
  Your message goes here
  Be the first to comment
  Be the first to like this
No Downloads

Views

Total Views
5,926
On Slideshare
5,926
From Embeds
0
Number of Embeds
0

Actions

Shares
Downloads
14
Comments
0
Likes
0

Embeds 0

No embeds

Report content

Flagged as inappropriate Flag as inappropriate
Flag as inappropriate

Select your reason for flagging this presentation as inappropriate.

Cancel
  No notes for slide

Transcript

 • 1. Cum se prepara maceratul de urzica pentruplantemiercuri, 4 mai 2011 Cum se ........ 6 comentarii Urzica contine azot, fier si calciu. Am scris mai multe articole despre ea, dar niciodata nueste de ajuns.Pentru solutia de urzica se foloseste urzica mare, cea care pisca. Se evita folosirea urzicilorinflorite, pentru a nu germina semintele si a umple gradina de urzici :) Am adunat 1 kg de urzici proaspete si le-am pus la macerat intr-un vas cu 10 litri apa deploaie.
 • 2. urzica mare
 • 3. apa de ploaie
 • 4. Am acoperit urzicile cu o piatra ca sa nu se ridice deasupra apei.
 • 5. Am pus un capac peste vas pentru a nu ploua sau cadea ceva in el si pentru ca, in timpuldescompunerii, va emana un miros mai neplacut :( Se amesteca in fiecare zi si se tine la macerat 1 saptamana . Cand este gata se strecoara si sedilueaza cu apa, 1 litru de macerat cu 9 litri de apa .-Se pot stropii plantele direct pe frunze sau se pot uda la radacina.-Se poate stropi gramada de compost pentru a grabi descompunerea gunoaielor.-Se poate folosi ca insecticid, dar atunci nu se lasa la macerat decat 3 zile, dupa care sestrecoara si se dilueaza 1/9 cu apa si pulverizeaza pe plante in fiecare saptamana.-Se utilizeaza cu precautie la mazare si fasole, pentru a nu face exces de azot ( ele au
 • 6. capacitatea de a acumula azotul din sol in radacini) si atunci pericolul de a fi invadate de afideeste mai mare..-Se foloseste ca fertilizator natural pentru plantele care exceleaza prin frunze, nu prin flori saufructe.-Se poate face o fiertura special pentru transplantarea rasadurilor in solar sau gradina. Urzicilefierte se pun in gropile de plantare si cu ceaiul se uda rasadul plantat. Ajuta la prinderea siacomodarea rasadului la noul loc. Aici se poate folosi si urzica uscata ( pentru cei care nu auurzici in curte si cumpara de la plafar)Mai vorbim.