Proposta de CiU per a l'aeroport de Lleida-Alguaire

566 views

Published on

Línies Estratègiques Aeroport Lleida Alguaire Novembre 2010

Published in: News & Politics, Technology
0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
  • Be the first to comment

  • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
566
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
2
Actions
Shares
0
Downloads
5
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Proposta de CiU per a l'aeroport de Lleida-Alguaire

  1. 1. El nostre compromís pels propers 4 anys: • “L’aeroport s’ha d’incardinar en el sistema aeroportuari català i  europeu, obrir‐se al transport de mercaderies i dotar‐lo d’una  infraestructura flexible que suporti el transport intermodal i  comodal eficient amb el transport per superfíciecomodal eficient amb el transport per superfície. • L’ t h d t d tid d d ió à i• L’aeroport ha de ser punt de sortida de producció agrària  d’altíssima qualitat de tota la seva zona d’influència i punt  d’entrada de mercaderies d’alt valor afegit, així com de passatgers f g , p g de negocis i visitants cridats pels atractius turístics i gastronòmics  de les nostres comarques.” 
  2. 2. 1) Atreure noves companyies comercials: Cal disposar d’una estratègia per anar a la recerca de companyies més enllà de les que ja estan ubicades ja a Catalunya que disposen d’altres bases al país. Disposar, alhora, d’un programa de promoció de l’aeroport arreu d’Europa i del món.p , , p g p p p Buscar activitats complementàries. 2) At d l lit t t it i l2) Atendre la realitat territorial: La realitat territorial és el veritable motor de qualsevol actuació aeronàutica que es pretengui desenvolupar.p g p 3) Aliança amb el sector agroalimentari: El sector de la fruita és un dels motors econòmics de les comarques de Lleida, amb un volum de comercialització de 1.000.000 de tones de fruita/any. També cal tenir en compte la resta del sector agrícola. Destinacions amb gran projecció susceptibles d’utilitzar el transport aeri: Xina, la India, Sud-àfrica, els Emirats Àrabs, Japó o Taiwan o mercats de contraestació, com Brasil, Argentina o Mèxic. NOTA: l’exportació via transport marítim representa uns protocols de conservació per cert tipus de fruita complicats i que el transport aeri pot afrontar.
  3. 3. Oportunitats : 4) La Paqueteria: Iniciar un projecte ajustat al mercat territorial i amb operadors de transport urgent i 6) Formació: Iniciar un projecte ajustat al mercat territorial i amb operadors de transport urgent i de serveis logístics. Emplaçament: a la part oposada a la terminal, hi ha un espai desocupat i al qual es à Actualment, amb la progressiva liberalització del mercat de les titulacions i habilitacions en matèria aeronàutica, és un moment òptim per potenciar projectes de formació. Creació a Alguaire d’un campus de formació d’acord amb models podria donar alguna utilitat relacionada amb la càrrega, com a punt de partida d’alguna actuació. formació. Creació a Alguaire d un campus de formació d acord amb models internacionals, de manera coordinada amb d’altres aeroports catalans, prioritzant-ne l’especialització. 5) Sòl industrial per la indústria aeronàutica: Promoure sòl a l’entorn de l’aeroport i posar-lo a disposició d’indústria vinculada alEscola Internacional Catalana de Controladors Aeris que actuaria en tres àmbits específics: Torre de control Sistema AFIS (control del servei d’informació desector aeronàutic: empreses de reparació de components aeronàutics, de transformació d’aeronaus i d’aviació corporativa. Anar a la recerca d’aquest tipus d’indústries. específics: Torre de control, Sistema AFIS (control del servei d’informació de l’aeròdrom). Aquest és el principal element diferencial, i control del servei de gestió de la plataforma. Aquest tipus de companyies inverteixen, creen llocs de treball i fomenten proveïdors locals, generant sinèrgies amb el territori, però exigeixen una alta professionalitat, seguretat jurídica i polítiques comercials apropiades Altres titulacions i habilitacions que es podrien desenvolupar són: habilitacions seguretat jurídica i polítiques comercials apropiades.específiques per a pilots i tripulacions (pilots de rescat, emergències, tripulacions mèdiques, cossos de seguretat), medicina aeronàutica, escola de pilots, escola de pilots d’ultralleuger. 8
  4. 4. 7) Aviació general: L’aviació general (aviació privada, de negocis i turística, treballs aeris, aviació ti i ió i è i ) t é b l t d l’ ti it tesportiva, inspecció i emergències) pot ésser un bon complement de l’activitat comercial, tenint en compte el volum d’aquest. Aquesta actuació requeriria un estudi d’aquestes activitats, de la seva ó ócompatibilitat amb l’aviació comercial i la implicació activa d’aquest sector. 8) Indústria: Centre de manteniment per aeronaus. 9) Lloguer d’hangars Per a un aeroport com el de Lleida-Alguaire, el lloguer i el pupil·latge dels hangars pot representar una font d’ingressos important. 10) Dotació d’enllaços ferroviaris Connexió ferroviària amb ample UIC amb la línia convencional ferroviària líniaConnexió ferroviària amb ample UIC amb la línia convencional ferroviària, línia TGV i línia de mercaderies.
  5. 5. 1) Gestió econòmica:1) Gestió econòmica: La important inversió a Alguaire i especialment el seu manteniment requereixen preservar la viabilitat futura de l’aeroport i ajustar les despeses d l l d icorrents en cada moment al volum de negoci generat. 2) Dimensionament adequat: Caldrà fer una reflexió global sobre totes aquelles activitats i serveis que en el futur poden establir-se a Alguaire, per procedir a una ordenacióel futur poden establir se a Alguaire, per procedir a una ordenació planificada. 3) Avaluació continuada: C ld à f àli i ti d d l it t i t i lit t l lCaldrà fer una anàlisi continuada de les necessitats i potencialitats locals, nacionals i internacionals i un estudi comparat sobre aeroports que han desenvolupat el concepte de ciutat aeroportuària per potenciar un projecte sòlid i amb recorregut.

×