www.kameleon-groningen.nl   20 geschakelde woningen vanaf € 199.000,- v.o.n.
         onderscheidend eigen
De in deze brochure gebruikte beelden zijn slechts impressies.
                              ...
KAMELEON
Kameleons komen in ons land niet in het wild voor.
Jammer, want het zijn fascinerende dieren.
Kameleons kunnen hu...
“Elke woning is anders”  We hebben altijd gehuurd. Want zeg nu zelf, waar
             vind je in de stad ee...
(Deze situatie is niet op schaal afgebeeld.)


                                      ...
Thuis in verschillende omgevingen
        Dankzij zijn vermogen om van kleur te wisselen,
        voelt de...
“Ik kan de Martinitoren zien!”  Hoewel ik hou van ruimte om me heen, kan ik de
                 stad niet...
INTERVIEW                Wat is er bijzonder aan           De Kameleon ligt aan de rand van de st...
Waarom is gekozen voor          Bij woningen komt het meeste daglicht binnen via
                ...
“We gaan een  Bij mijn ouders thuis stond vroeger in de tuin een
           schitterende roos. Daarom heb ik m...
VOORZIENINGEN
IN DE BUURT
De Kameleon ligt in de wijk Vinkhuizen, waar      Lekker buiten
verschillende voorzieni...
“Ik kan hier lekker  Ik wil lekker buiten spelen. Niet op straat tussen
           de auto's, maar écht buiten...
KAMELEON, renvooi
De plattegronden zijn op schaal 1:50  De gevels en doorsnedes zijn op schaal 1:100
KAMELEON, kavels op schaal 1:100
KAMELEON, kavels op schaal 1:100
Kavel, bouwnummer 1  Kavel, bouwnummers 2 t/m 19  Kavel, bouwnummer 20
KAMELEON, gevels op schaal 1:100
     Voorgevel, bouwnummer 1   Voorgevel, bouwnummers 2 t/m 19
     A...
KAMELEON, gevels op schaal 1:100
Voorgevel, bouwnummer 20
Achtergevel, bouwnummer 20
KAMELEON, gevels op schaal 1:100
     Zijgevel, bouwnummer 1
     Zijgevel, bouwnummer 20
KAMELEON, doorsnedes op schaal 1:100
Doorsnede A-A, bouwnummers 2 t/m 19
Doorsnede A-A, bouwnummer 1      Doo...
KAMELEON, bouwnummer 1 begane grond op schaal 1:50
KAMELEON, bouwnummer1 1e verdieping op schaal 1:50
KAMELEON, bouwnummer 20 begane grond op schaal 1:50
KAMELEON, Bouwnummer 20 1e verdieping op schaal 1:50
KAMELEON, bouwnummers 2 t/m 19 begane grond op schaal 1:50
KAMELEON, Bouwnummers 2 t/m 19 1e verdieping op schaal 1:50
KAMELEON, technische omschrijving
     Algemeen                                 ...
KAMELEON, technische omschrijving
Keuken                                       ...
KAMELEON, technische omschrijving
     Afwerkstaat                                ...
KAMELEON, afwerkstaat


BEGANE GROND BOUWNUMMERS 1 EN 20

ruimte      vloer        wanden        plafon...
KAMELEON, afwerkstaat


     1E VERDIEPING BOUWNUMMERS 1 EN 20

     ruimte       vloer        wan...
KAMELEON, afwerkstaat


BEGANE GROND BOUWNUMMERS 2 T/M 19

ruimte      vloer        wanden        plafo...
KAMELEON, afwerkstaat


     1E VERDIEPING BOUWNUMMERS 2 T/M 19

     ruimte       vloer        wa...
KAMELEON, materiaalspecificatie, kleur- en materialenstaat
MATERIAALSPECIFICATIE
                   ...
KAMELEON, verkoopinformatie


     DE KOOPOVEREENKOMST


     Het tekenen van de koop- en aannemingsovereenkomst ...
KAMELEON, verkoopinformatie
 Door bemiddeling van het G.I.W. wordt uw huis door een ander afgebouwd, terwijl de schad...
Colofon

Ontwikkeling & Realisatie

In Ontwikkeling
Postbus 7104
9701 JC Groningen
Tel. 050 - 369 36 93
www.in-groningen.n...
Upcoming SlideShare
Loading in …5
×

Kameleon brochure

2,594 views

Published on

Borchure voor het nieuwbouw project Kameleon in Groningen. Opdrachtgever Lefier.

Published in: Real Estate
0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
2,594
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
58
Actions
Shares
0
Downloads
6
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Kameleon brochure

 1. 1. www.kameleon-groningen.nl 20 geschakelde woningen vanaf € 199.000,- v.o.n. onderscheidend eigen
 2. 2. De in deze brochure gebruikte beelden zijn slechts impressies. Hieraan kunnen geen rechten worden ontleend. Deze zijn alleen bedoeld om een zo goed mogelijke indruk te geven van de wonin- gen en inrichtingen. De inrichting van het groengebied, openbare weg en de uitvoering in detail van de woningen kunnen t.o.v. deze impressies bij de uiteindelijke totstandkoming afwijkingen vertonen. Aan de inhoud van deze brochure kunnen geen rechten worden ontleend. De enige kameleon die in Europa voorkomt, is Door de kleurige Artista ruitjes ziet u, wandelend de gewone kameleon (wetenschappelijke naam: langs de gevel, de woningen als het ware van kleur Chamaeleo chamaeleon). Hij heeft normaal een veranderen, als de huid van een kameleon. Stapt u geelbruinachtige kleur, maar dit verandert in vervolgens een van de woningen binnen, dan is de groen als hij tussen het gras zit. Hij is ongeveer eerste blikvanger de stalen spiltrap, die zich voor 25 centimenter lang en voedt zich met insecten uw ogen naar boven ontrolt. die hij vangt met zijn lange roltong.
 3. 3. KAMELEON Kameleons komen in ons land niet in het wild voor. Jammer, want het zijn fascinerende dieren. Kameleons kunnen hun kleur aanpassen aan de omgeving. Geel in het zand, groen in het gras. Maar wist u dat ze hun kleur ook gebruiken om hun gemoedstoestand aan te geven? Vanaf 2006 kent Groningen wel de Kameleon. Twintig zeer ruime, geschakelde eengezinswoningen in het groen, nabij het water. Elk met een eigen gezicht dankzij verschillende combinaties van gekleurd glas. Met deze woningen geeft u uw eigen kleur aan uw leven. Net als de kameleon.
 4. 4. “Elke woning is anders” We hebben altijd gehuurd. Want zeg nu zelf, waar vind je in de stad een betaalbare koopwoning met vier slaapkamers? Ik ben zo blij dat we die nu eindelijk gevonden hebben… Misschien zetten we er later nog een verdieping bovenop, maar het huis is nu ook al ruim genoeg. Weet je wat ik ook zo leuk vind? Dat elk huis net even anders is!
 5. 5. (Deze situatie is niet op schaal afgebeeld.) er- Kindrderij boe Opaalstraat Kornalijnlaan Barnsteenstraat 1 14 Opaalstraat Parelflat 55 Gunstige ligging Bruisende binnenstad Dankzij de gunstige ligging aan de westrand van Met de fiets, de auto of de bus bent u zo in de aan- de stad woont u vlakbij de uitvalswegen richting het trekkelijke binnenstad van Groningen. Met 180.000 westen (A7) en het zuiden (A28). Via de westelijke inwoners is dit de onbetwiste metropool van het ringweg is de hele omgeving uitstekend bereikbaar. Noorden. Groningen is een heerlijke stad. Om te funshoppen, om uit te gaan of om op een zondag- middag doorheen te wandelen. Ontdek de talloze winkels, eetcafés, restaurants en gezellige kroegen. Kunst vindt u in het Groninger Museum en het Strip- museum. Theatervoorstellingen in de sfeervolle Stads- schouwburg en de enerverende Martinihal. Sport, met basketbal en voetbal, en natuurlijk FC Groningen in de gloednieuwe Euroborg. En gedurende het hele jaar zijn er evenementen op het gebied van muziek, theater, fotografie… Het is te veel om op te noemen. In Kameleon zit u er bovenop!
 6. 6. Thuis in verschillende omgevingen Dankzij zijn vermogen om van kleur te wisselen, voelt de kameleon zich thuis in verschillende omgevingen. In het groen, bij het water én niet ver van de stad. Groen parkgebied Kameleon ligt aan de Eelderbaan, de groenzone tussen de wijken Vinkhuizen en De Held. U woont hier middenin een levendig en aantrekkelijk park- gebied, waarin u heerlijk kunt wandelen. Bijvoorbeeld over de natuurlijk aangelegde prome- nade, een vlonderpad vlak boven het water. Dit pad, omgeven door berken, vormt de scheiding tussen de wijk en het groen- en watergebied. Het water van de Eelderbaan vormt een natte ecologische ver- bindingszone in noord-zuidrichting.
 7. 7. “Ik kan de Martinitoren zien!” Hoewel ik hou van ruimte om me heen, kan ik de stad niet missen. Heerlijk uit eten gaan in een goed restaurant, gezellig een bioscoopje pakken, naar een van de spetterende voorstellingen in de schouwburg… En natuurlijk samen uitgebreid shoppen; het winkelaanbod in Groningen is echt fantastisch! In Kameleon is de stad niet ver weg. Ik kan zelfs de Martinitoren zien!
 8. 8. INTERVIEW Wat is er bijzonder aan De Kameleon ligt aan de rand van de stad, precies daar waar de stad overgaat in het groen. Aan de de ligging van Kameleon? achterzijde ligt dus de stedelijke bebouwing, aan de voorzijde het nieuwe Westpark. Uiteraard hebben 'KAMELEON IS GERICHT we de woning gericht op dat park. Daarom komt de woonkamer aan de voorkant. Andere functies, zoals OP HET PARK' de berging, hebben we aan de achterzijde van de woning geplaatst. In gesprek met architect Tonnis Bouman van BureauNoordeloos Ligt daarom ook de tuin Ja, de woning komt als het ware achterop de kavel. Zo ontstaat aan de voorkant, dus aan de parkzijde, aan de voorzijde? een grote tuin op het zuiden. Om de privacy te beschermen, komt voor de woningen langs een groene ligusterhaag. De woning ligt circa 40 cm hoger dan de straat, zodat je vanuit de woonkamer over de haag heen kijkt en een prachtig uitzicht hebt op het Westpark. Wat voor uitstraling De Kameleon heeft aan de voorzijde een open karakter door de grote raampartijen. De liggende heeft de woning? stroken gekleurd glas en de houten kolommen zorgen voor een spel van horizontale en verticale lijnen. De houten kolommen brengen ook diepte in de gevel. Aan de achterzijde is de aanblik meer gesloten. De woning wordt gebouwd in een ruwe, turfkleurige baksteen.
 9. 9. Waarom is gekozen voor Bij woningen komt het meeste daglicht binnen via de bovenste strook glas. Dat is vaak te verblindend. de gekleurde ruitjes? Daarom zie je vooral bij vooroorlogse woningen dat deze strook bestaat uit glas-in-lood. Eigenlijk is het gekleurde glas hier dus een moderne toepassing van een klassiek gegeven. Daarnaast heeft het glas natuurlijk een decoratieve functie. Kan de woning gemakkelijk Ja, op verschillende manieren is er rekening mee gehouden dat bewoners de woning op hun eigen aangepast worden? manier willen indelen. Een voorbeeld? In de scheidingswand tussen de slaapkamers 1 en 2 is geen leidingwerk aangebracht. Deze wand kan daardoor makkelijk verwijderd worden, om van twee slaapkamers één te maken. En de extra verdieping? Ja, dat is geen probleem. Om te voorkomen dat de extra verdieping de aanblik van de woning te veel Kan dat ook eenvoudig? verstoort, hebben we de voorgevel iets verhoogd. De extra verdieping gaat hier gedeeltelijk achter schuil. Bovendien komen de extra verdiepingen dwars op de woning, zodat er niet een nieuwe, massieve wand ontstaat. Men kan kiezen om nu, als koperskeuze de dakopbouw te nemen, maar in de toekomst is dit ook mogelijk. In het ontwerp van de woningen is hier rekening mee gehouden.
 10. 10. “We gaan een Bij mijn ouders thuis stond vroeger in de tuin een schitterende roos. Daarom heb ik mijn dochter rozenhaag planten” Roos genoemd. Ik heb haar beloofd dat we in onze nieuwe tuin als eerste een rozenhaag gaan planten. Ik vind het heerlijk om in de tuin bezig te zijn. Maar ik hou ook van dieren! Ik heb nu al zin om met Roos naar de kinderboerderij en de manege te wandelen.
 11. 11. VOORZIENINGEN IN DE BUURT De Kameleon ligt in de wijk Vinkhuizen, waar Lekker buiten verschillende voorzieningen aanwezig zijn. Scholen U kunt aan de Eelderbaan genieten van het buiten- voor basisonderwijs en voortgezet onderwijs, een leven, met voorzieningen zoals een manege, een veelzijdig winkelcentrum inclusief supermarkten… kinderboerderij en in de toekomst een waterskibaan. Maar ook sportterreinen en medische en sociale Ook voor kinderen is de Eelderbaan ideaal. Ze voorzieningen. vinden hier volop ruimte om buiten te spelen. Zo zijn er verschillende speelvelden en trapveldjes. Bijzonder is de natuurspeelplek bij het Roegebos. Rietzone Ten zuiden van de Eelderbaan komt in een bosrijke omgeving een rietzone van circa drie hectare. Hier doorheen loopt een natuurlijk laantje, beplant met knotwilgen, waar u ongestoord kunt wandelen en fietsen. Het water van de Eelderbaan vormt een natte ecologische verbindingszone in noord-zuidrichting.
 12. 12. “Ik kan hier lekker Ik wil lekker buiten spelen. Niet op straat tussen de auto's, maar écht buiten. Met grasveldjes en buiten spelen” bomen en water, snap je wel? Dat is veel spannender! Met andere kinderen uit de buurt gaan we een hut bouwen. Hutten bouwen is vet gaaf. En in de zomervakantie misschien wel een vlot. En we gaan natuurlijk voetballen. Dan ben ik Arjen Robben. Yes!
 13. 13. KAMELEON, renvooi De plattegronden zijn op schaal 1:50 De gevels en doorsnedes zijn op schaal 1:100
 14. 14. KAMELEON, kavels op schaal 1:100
 15. 15. KAMELEON, kavels op schaal 1:100 Kavel, bouwnummer 1 Kavel, bouwnummers 2 t/m 19 Kavel, bouwnummer 20
 16. 16. KAMELEON, gevels op schaal 1:100 Voorgevel, bouwnummer 1 Voorgevel, bouwnummers 2 t/m 19 Achtergevel, bouwnummer 1 Achtergevel, bouwnummers 2 t/m 19
 17. 17. KAMELEON, gevels op schaal 1:100 Voorgevel, bouwnummer 20 Achtergevel, bouwnummer 20
 18. 18. KAMELEON, gevels op schaal 1:100 Zijgevel, bouwnummer 1 Zijgevel, bouwnummer 20
 19. 19. KAMELEON, doorsnedes op schaal 1:100 Doorsnede A-A, bouwnummers 2 t/m 19 Doorsnede A-A, bouwnummer 1 Doorsnede A-A, bouwnummer 20
 20. 20. KAMELEON, bouwnummer 1 begane grond op schaal 1:50
 21. 21. KAMELEON, bouwnummer1 1e verdieping op schaal 1:50
 22. 22. KAMELEON, bouwnummer 20 begane grond op schaal 1:50
 23. 23. KAMELEON, Bouwnummer 20 1e verdieping op schaal 1:50
 24. 24. KAMELEON, bouwnummers 2 t/m 19 begane grond op schaal 1:50
 25. 25. KAMELEON, Bouwnummers 2 t/m 19 1e verdieping op schaal 1:50
 26. 26. KAMELEON, technische omschrijving Algemeen Kozijnen, ramen en deuren Ongeacht hetgeen in deze technische omschrijving is bepaald, gelden onverkort de door de Buiten G.I.W. gehanteerde en voorgeschreven regelingen, reglementen en standaard voorwaarden. De gevelkozijnen worden gemaakt van hardhout met ramen en deuren, zoals op de gevel- Ingeval enige bepaling in deze technische omschrijving onverenigbaar c.q. nadeliger mocht zijn tekeningen is aangegeven. voor de verkrijger, prevaleren steeds de bovengenoemde bepalingen van het G.I.W. De deuren zijn houten deuren met glasopeningen volgens tekening. Tenzij anders aangegeven, zijn de maten in millimeters. De ventilatie geschiedt door aluminium ventilatieroosters die boven de kozijnen aangebracht worden. De kozijnen, ramen en deuren worden voorzien van een dekkend verfsysteem. Grondwerk De kozijnen op de begane grond worden aan de buitenzijde voorzien van uitvalschermen Hiertoe behoren alle voor de bouw noodzakelijke ontgravingen en aanvullingen. (zonwering). De bediening van deze uitvalschermen is met behulp van een slingerstang en is De tuin wordt aangevuld en geëgaliseerd met de aanwezige grond. gemonteerd aan de binnenzijde. Onder de begane grondvloer wordt een bodemafsluiting aangebracht van schoon zand. Alle bewegende delen in de buitenkozijnen zijn voorzien van tochtweringsprofielen. Onder de bestratingen wordt een zandbed aangebracht van voldoende dikte. Het hang- en sluitwerk van de gevelkozijnen voldoet aan de eisen van het Bouwbesluit en het 'Politiekeurmerk Veilig Wonen'. De buitendeuren van: Buitenriolering en drainage - de woningentree De woningen worden voorzien van een recyclebare kunststof riolering in een gescheiden systeem - de tuin (voor vuil- en regenwater), welke worden aangesloten op de bestaande gemeenteriolen. - de berging Onder het bouwblok wordt een streng drainage aangebracht. worden voorzien van gelijksluitende cilinders. Deze drainageleiding wordt aangesloten op de regenwaterriolering. Op de erfgrens van de tussenwoningen wordt een prefab betonnen entree-element geplaatst. In dit element is de drukknop voor de deurbel, de brievenbus en een lichtpunt opgenomen. Het element wordt voorzien van een stalen entreehekje. Terreinverhardingen / inrichting Alle bestratingen bestaan uit grijze betontegels met een afmeting van 300 x 300 mm. Binnen Het tuinpad is 1200 mm breed en loopt vanaf het entreemeubel naar het terras. In de tuin wordt De binnenkozijnen zijn fabrieksmatig afgelakte plaatstalen montagekozijnen uitgevoerd met tevens een terras aangebracht. Dit terras heeft een afmeting van ca. 3600 x 1800 mm. een bovenlicht en een (afgeslankte) bovendorpel. Aan de achterzijde van de woning wordt een plateau gemaakt, afmeting is ca. 2100 x 900 mm. De binnendeuren zijn fabrieksmatig afgelakte opdekdeuren, voorzien van standaard sloten en Het gemeenschappelijke achterpad is 1500 mm breed en begint op ca. 900 mm van de deugdelijk hang- en sluitwerk. De kozijnen van de badkamer en het toilet worden voorzien van achtergevel. Het gemeenschappelijke achterpad eindigt aan beide kanten met een trap (prefab een kunststeen dorpel. De overige binnendeurkozijnen zijn zonder dorpel. De meterkast wordt beton) en een hellingbaan (bestrating van betontegels). aan de onder- en bovenzijde voorzien van ventilatieopeningen. Als erfscheiding met het openbaar gebied wordt aan de voorzijde een haag aangebracht en onderhouden door de Gemeente. U mag als koper deze haag niet verwijderen. Beglazing Alle glasopeningen in de buitenkozijnen, -ramen en -deuren van de woning worden voorzien Fundering van isolerende dubbele beglazing in hoogrendement uitvoering, (zgn. HR++ glas). Een gedeelte De woningen worden gefundeerd op gewapend betonnen palen en funderingsbalken. van de glasvlakken van de buitenkozijnen wordt voorzien van gekleurd isolatieglas. De prefab betonnen entreemeubels worden gefundeerd op gewapend betonnen palen. Alle glasopeningen in de bovenlichten van de binnendeurkozijnen, m.u.v. het paneel boven de Een en ander volgens opgave van de constructeur. deur van de meterkast, worden voorzien van blank floatglas. Begane grondvloer Dak en dakbedekkingen De begane grondvloeren van de woningen worden uitgevoerd als vrijdragende geïsoleerde De platte daken van de woningen bestaan uit betonvloeren die voorzien worden van een betonnen systeemvloeren, met een Rc-waarde van 3,5 m2K/W. Ter plaatse van de bergingdeur afwerklaag, isolatiemateriaal, een bitumineuze dakbedekking en een ballastlaag van grof grind. wordt een geïsoleerde kruipluik aangebracht. De vloeren worden afgewerkt zoals is aangegeven Alle daken worden voorzien van inpandige HWA-afvoeren. in de afwerkstaat. Metaalconstructies Verdiepingsvloeren In de eindwoningen wordt ten behoeve van de opvang van de constructie ter plaatse van het De vloeren van de verdieping en het dak worden uitgevoerd als geprefabriceerde kanaalplaat- hoekkozijn een stalen kolom met aangelaste hoeklijnen geplaatst. Het staalwerk wordt afgewerkt vloeren en worden afgewerkt zoals is aangegeven in de afwerkstaat. conform de kleurenstaat. De luifel ter plaatse van de entree van de eindwoningen wordt gemaakt van stalen beplating en stalen hoeklijnen. Deze staalconstructie wordt thermisch verzinkt afgewerkt. Metselwerk Gevels De achtergevels en de zijgevels zijn opgebouwd uit een kalkzandsteen binnenspouwblad Buitentimmerwerk (dik 100 mm resp. 150 mm en aan de spouwzijde voorzien van isolatie), een luchtspouw en Aan de voorzijde van de woningen worden prefab gelamineerde houten kolommen aangebracht. een gemetseld buitenspouwblad van baksteen, gevoegd en voorzien van lateien, dilataties, Deze kolommen worden gemaakt van Iroko en worden behandeld. aluminium waterslagen, kantplanken, roosters, vinyl c.q. loodslabben e.d. De dakrand aan de voorzijde wordt gemaakt van thermisch verzinkte stalen dragers, vurenhouten In de woning wordt een kalkzandsteen stabiliteitwand gemaakt van kalkzandsteen dik 150 mm. liggers met aan de onder- en voor(gevel)zijde een bekleding van trespa (een onderhoudsarme beplating). Bouwmuur wanden De woningscheidende wanden bestaan uit ankerloze kalkzandsteenmuren elk dik 150 mm. Deze worden afgewerkt zoals is aangegeven in de afwerkstaat. Dekvloeren De betonvloeren worden afgewerkt met een afwerkvloer of met vloertegels, een en ander volgens Binnenwanden de afwerkstaat. De niet dragende scheidingswanden worden uitgevoerd in massieve gipsblokken dik 70 mm. De gipsblokkenwanden tussen de slaapkamers onderling in verzwaarde uitvoering. Trappen en balustraden De eerste laag op de vloer in de badkamers in GHL uitvoering. De spiltrap in de woning is van staal en wordt uitgevoerd met stalen treden. De trap van de begane grond naar de 1e verdieping wordt uitgevoerd als een open trap. De trap en de treden worden thermisch verzinkt afgewerkt. De trap wordt voorzien van een thermisch verzinkt stalen traphek. Langs de open zijden van de trapgaten worden thermisch verzinkte stalen traphekken geplaatst. De benodigde trapgataftimmeringen, krimplijsten e.d. worden aangebracht.
 27. 27. KAMELEON, technische omschrijving Keuken Wandcontactdozen, schakelaars e.d. worden uitgevoerd in wit kunststof. De aantallen van De woningen worden niet voorzien van een keuken. lichtpunten, schakelaars, wandcontactdozen e.d. staan aangegeven op de tekeningen en in de Op de aangegeven plaatsen zijn de voor een keuken benodigde installatievoorzieningen afwerkstaat. De hoogte van de gecombineerde schakelaars / wandcontactdozen is ca. 1050 mm aangebracht. Een en ander zoals op de tekeningen en in de materiaalspecificatie nader is + t.o.v. de vloer. De hoogte van de wandcontactdozen, PTT en CAI dozen is ca. 300 mm + t.o.v. aangegeven. de vloer. De hoogte van de wandcontactdozen in de keuken ca. 1200 mm + t.o.v. de vloer. Afbouwtimmerwerk Ventilatie De nodige meterkastschotten, betimmeringen, trapgataftimmeringen, krimplijsten e.d. worden De keuken, het toilet, de badkamer en de ruimte met de (standaard) opstelplaats voor de was- aangebracht. machine zijn aangesloten op de mechanische ventilatie. Nabij de kookhoek is een bedienings- schakelaar t.b.v. de regeling van het toerental aangebracht (3 snelheden: hoog, laag en spaarstand). Riolering en hemelwaterafvoeren Vanaf de diverse aansluitpunten worden kunststof afvoerleidingen aangebracht en aangesloten op de vuilwaterbuitenriolering. De inpandige hemelwaterafvoeren zijn van kunststof en worden Rookmelders aangesloten op het regenwaterriool. De woning wordt standaard voorzien van rookmelders. De rookmelders zijn aangesloten op het lichtnet. Hierdoor ontstaat een belangrijke verbetering in de veiligheid van de woning. De plaats van de rookmelders is aangegeven op de tekening en in de afwerkstaat. Tegelwerk Voor de wand- en vloertegels wordt verwezen naar de afwerkstaat en de materiaalspecificatie. Radio- en T.V.-aansluiting (CAI) In de woonkamer en in de slaapkamers zijn vanuit de meterkast buisleidingen, afgewerkt met een Stukadoorwerk doos, aangebracht t.b.v. een aansluitpunt voor radio en televisie. De aansluiting in de woonkamer De betonplafonds worden afgewerkt met structuurspuitwerk. De wanden in het toilet en wordt bedraad, de aansluitingen in de slaapkamers worden niet bedraad. in de badkamer worden boven het tegelwerk eveneens afgewerkt met structuurspuitwerk. Telefoonaansluiting (Tel) Kunststeen In de woonkamer en op de slaapkamers zijn vanuit de meterkast onbedrade buisleidingen, Onder de entree/tuin- en bergingsdeur en de binnendeuren van de badkamer en de toiletruimte afgewerkt met een doos, aangebracht t.b.v. aansluitpunten voor telefoon. worden kunststenen dorpels aangebracht. Nutsvoorzieningen Sanitair en kranen In verband met de liberalisering van de Nederlandse energiemarkt, krijgen vanaf 1 juli 2004 Voor de aantallen, de plaats en het fabrikaat wordt verwezen naar de tekeningen, de afwerkstaat alle gebruikers van energie de vrijheid in het kiezen van een leverancier. U als koper van een en de materiaalspecificatie. nieuwbouwwoning dus ook. Om u inzicht te geven in de soms complexe materie, hebben we de belangrijkste aspecten op een rijtje gezet. Het volgende onderscheid wordt gemaakt tussen: 1. de in de woning aan te leggen infrastructuur m.b.t. gas, water en elektra; Schilderwerk 2. de levering van energie tot en na de oplevering. De houten buitenkozijnen worden afgewerkt met een dekkend verfsysteem. De trapgataftimmeringen en de krimplijsten worden dekkend afgeschilderd met witte dekkende Ad 1. Aanleg infrastructuur verf. De gemeente legt de infrastructuur aan in het kader van het bouwrijp maken van percelen grond. De bestaande netwerkbeheerder legt de energie-infrastructuur inclusief de benodigde meters naar en in de woning aan op verzoek van de aannemer. Dat betekent dat de woningen worden aan- Verwarmingsinstallatie gesloten op het openbare waterleiding-, gas, cai-, elektriciteit- en rioleringsnet. Daarin zijn geen Iedere woning wordt voorzien van een gasgestookte Hoog Rendement cv-ketel met warmtap- veranderingen. watervoorziening in gesloten uitvoering, als aangegeven in de materiaalspecificatie. De installatie wordt als een 2 pijpsysteem uitgevoerd. Dit bestaat uit een kunststof leidingsysteem, welke wordt Ad 2. Energielevering vanaf de oplevering weggewerkt in de afwerkvloer. Het systeem is voorzien van plaatstalen verwarmingsradiatoren die Dit is vanaf 1 juli 2004 de vrije keus van u als koper. Echter om te kunnen proefstoken, kiest de qua afmeting zijn afgestemd op de bij de afzonderlijke vertrekken vermelde temperatuur. ondernemer zelf een energieleverancier die levert tot de oplevering. Na oplevering bent u als koper vervolgens vrij dezelfde leverancier te nemen of een andere leverancier te kiezen. Let erop woonkamer - 20 ˚C dat u dit tijdig regelt, zodat u ook na oplevering verzekerd bent van energieleverantie. keuken - 20 ˚C hal / entree - 15 ˚C Om de CV-installatie gedurende ca. 2 weken te kunnen proefstoken, vindt de aansluiting van gas, toilet - 15 ˚C water en elektra enkele weken voor de oplevering plaats. De energiekosten tot aan de oplevering badkamer - 22 ˚C zijn voor rekening van de ondernemer. slaapkamers - 20 ˚C overloop - 15 ˚C berging - 15 ˚C Bouwbesluit 2003 Medio 2003 is het Bouwbesluit van kracht geworden. Om begripsverwarring te voorkomen is De plaats en de aantallen van de radiatoren zijn op de tekeningen en de afwerkstaat aange- daarin onder meer bepaald, dat alle vertrekken in een woning eenduidig naar karakter van geven. De temperatuurregeling vindt plaats door middel van een in de woonkamer aangebrachte vertrek worden benoemd. Begrippen als woonkamer, keuken en slaapkamer worden in het thermostaat. Bouwbesluit niet gehanteerd. Daarvoor in de plaats wordt er gesproken van verblijfsruimte, verkeersruimte etc. Waterinstallaties Voor alle duidelijkheid vindt u hierna een opsomming: Het warme water voor huishoudelijk gebruik wordt geleverd door de warmtapwatervoorziening die is geïntegreerd in de cv-ketel. Benaming Functie De koud- en warmwaterleidingen worden zoveel mogelijk in de wanden, leidingkokers en in de hal, overloop verkeersruimte vloeren weggewerkt. Tappunten worden aangebracht zoals aangegeven op de tekeningen. meterkast technische ruimte toilet toiletruimte woonkamer verblijfsruimte Elektrische installaties keuken verblijfsruimte Deze worden uitgevoerd volgens het zgn. centraal dozensysteem. De aarding in de badkamer slaapkamers verblijfsruimte volgens de voorschriften (NEN 1010). De leidingen worden weggewerkt in wanden en vloeren badkamer badruimte m.u.v. de leidingen in de meterkast; deze worden uitgevoerd als zichtleidingen (opbouw). berging bergruimte
 28. 28. KAMELEON, technische omschrijving Afwerkstaat Duurzaam bouwen In de afwerkstaat is per vertrek aangegeven hoe de in het zicht komende vlakken zijn afgewerkt De woningen hebben kenmerken die typisch zijn voor duurzaam bouwen. Duurzaam bouwen en met welke inrichting en voorzieningen de diverse ruimten worden uitgerust. Elektrische houdt in dat een aantal bestaande negatieve effecten van bouwen op milieu en gezondheid installaties en radiatoren zijn aangegeven op de tekeningen qua aantallen en plaats. voorkomen wordt of (veel) minder hevig is. Uitputting, vervuiling en aantasting van het milieu als De afmetingen van de radiatoren zijn indicatief. gevolg van de bouw moeten verminderen en bouwen en gebouwen mogen de gezondheid van NB.: 'Behangklaar' betekent dat er geen behang wordt aangebracht op de wand, maar dat mensen niet schaden. Dat kan alleen door ons daarvan voortdurend bewust te zijn en steeds door de wand geschikt is voor het aanbrengen van behang. te gaan met materialen en technieken te ontwikkelen en te gebruiken, die de natuur en de gezondheid sparen. In de praktijk houdt duurzaam bouwen onder andere in dat bouwers en/of De afwerkstaat, de materiaalspecificatie en de kleur- en materialenstaat staan verderop in de bewoners binnen de thans gangbare normen: brochure. - de natuur ontzien; - verstandig met (bouw)afval omgaan; - de gezondheid van bouwers en bewoners tijdens en na de bouw bewaken; Keuzelijst - voor het milieu onschadelijke bouwmaterialen gebruiken; De koper wordt in het bezit gesteld van een lijst met mogelijke alternatieven (keuzelijst) waaruit - milieuvriendelijke bouwtechnieken toepassen; tegen meer- of minderkosten kan worden gekozen voor wijzigingen t.o.v. de in deze brochure - bouwen met materialen die hergebruikt of gerepareerd kunnen worden; opgenomen basisuitvoering. In deze brochure en/of in de keuzelijst zijn tevens de mogelijke - zo weinig mogelijk water gebruiken; indelings- en uitbreidingsvarianten inclusief afwerking en uitrusting nader aangegeven. Tijdens - water zo verstandig mogelijk afvoeren; een persoonlijk gesprek met de kopersbegeleider van BAM Woningbouw in het BAM Woon- - zonnewarmte zoveel mogelijk benutten; centrum te Heerenveen krijgt u de gelegenheid uw persoonlijke keuze te maken. De stand van de - geluidwerende voorzieningen treffen; bouwwerkzaamheden alsmede het ontwerp van de woning zijn bepalend voor de mogelijkheden. - met zo weinig mogelijk energie zo veel mogelijk doen. BAM Wooncentrum Heerenveen Toe te passen materialen Het BAM Wooncentrum functioneert vanuit Heerenveen op basis van eerdere ervaringen; - gebakken gevelsteen; de combinatie van een eigen wooncentrum met een showroom blijkt een groot succes te zijn. - minerale wol voor spouwmuurisolatie; Kopers worden in het wooncentrum uitgenodigd en door BAM Woningbouw-medewerkers - cfk-arme plaatmaterialen; geïnformeerd over de vele meer- en minderwerkmogelijkheden van het betreffende project. - hout uit duurzaam beheerde bossen; Alle op de keuzelijst voorkomende materialen alsmede de basismaterialen voor dit project, - oplosmiddelarm verfsysteem. zijn in de showroom aanwezig. Het wooncentrum is zes dagen per week geopend, waarbij de zaterdagochtend is bedoeld voor algemene informatie c.q. oriëntatie voor kopers en mogelijke gegadigden. Op de overige dagen Energie worden de kopers uitgenodigd om de keuzelijsten te bespreken en in te vullen. Isolatie van vloeren, wanden, daken en glasopeningen waardoor het warmteverlies door deze In de keuzelijst wordt bovendien de mogelijkheid geboden om o.a. voor sanitair, tegelwerk bouwdelen sterk vermindert: en keukenmateriaal, bij voorkeur op afspraak, een keuze te maken uit het ruime assortiment - begane grondvloer geïsoleerd (Rc=3,5 m2K/W) in de naastgelegen showroom van Van der Woude. - gevels geïsoleerd (Rc=3,17 m2K/W) - plat dak geïsoleerd (Rc=4,0 m2K/W) Openingstijden BAM wooncentrum: - isolerende dubbele HR++ beglazing, glas: U-waarde = 1,2 W/m2K - Zaterdag - HR cv-ketel Econpact zonder afspraak van 9.00 tot 12.00 uur (nagenoeg elke zaterdag) - Maandag t/m vrijdag uitsluitend op afspraak van 8.30 tot 17.00 uur Water - waterbesparende douchekoppen; Openingstijden Van der Woude: - bespaartoets op waterreservoir van de toiletten; - Zaterdag - doorstroombegrenzers op de kranen. van 9.00 tot 17.00 uur (nagenoeg elke zaterdag) - Maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 18.00 uur (op afspraak) Afval - Donderdagavond - tijdens de bouw afvalsoorten gescheiden houden en afvoeren; van 18.00 tot 21.00 uur - gescheiden afvoer van vuilwater en hemelwater naar het gemeenteriool. Werkzaanheden derden Inbraakpreventie Werkzaamheden door derden zijn voor de oplevering niet toegestaan. Uit oogpunt van inbraakpreventie en veiligheid voldoet het hang- en sluitwerk van de woningen aan de eisen gesteld in 'Politiekeurmerk Veilig Wonen'.
 29. 29. KAMELEON, afwerkstaat BEGANE GROND BOUWNUMMERS 1 EN 20 ruimte vloer wanden plafond uitrusting hal (02) afwerkvloer behangklaar structuurspuitwerk 1 plafondlichtpunt 1 enkele schakelaar t.b.v. plafondlichtpunt gecombineerd met een enkele wandcontactdoos 1 radiator 1 rookmelder 1 schakelaar t.b.v. buitenlichtpunt 1 schel, schakelaar naast de voordeur toilet (04) vloertegels wandtegels structuurspuitwerk 1 plafondlichtpunt afm. 200 x 200 mm afm. 150 x 200 mm 1 schakelaar t.b.v. plafondlichtpunt ca. 1200 mm hoog, 1 closetcombinatie, volgens de materiaalspecificatie boven wandtegels 1 fonteincombinatie, volgens de materiaalspecificatie structuurspuitwerk 1 afzuigpunt t.b.v. mechanische ventilatie woonkamer (05) afwerkvloer behangklaar structuurspuitwerk 2 plafondlichtpunten 1 dubbele schakelaar t.b.v. plafondlichtpunten 1 wisselschakelaar t.b.v lichtpunt overloop 1e verdieping 5 dubbele wandcontactdozen op 300 mm+ vloer 1 onbedrade leiding en doos t.b.v. telefoon op 300 mm + vloer 1 bedrade leiding en doos t.b.v. CAI op 300 mm + vloer 1 rookmelder 2 radiatoren 1 thermostaat keuken (06) afwerkvloer behangklaar structuurspuitwerk ter plaatse van de geplande keukenopstelling: 2 dubbele wandcontactdozen op 1200 mm + vloer boven aanrechtblad 1 onbedraad aansluitpunt elektrische boiler op 300 mm + vloer 1 onbedraad aansluitpunt elektrisch kooktoestel op 300 mm + vloer 1 enkele wandcontactdoos t.b.v. afzuigkapverlichting op 2250 mm + vloer 2 afzuigpunten t.b.v. mechanische ventilatie 1 drie standen schakelaar voor ventilatie-unit 1 afgedopte gasaansluiting voor kooktoestel 1 afgedopte aansluiting op de riolering overig: 1 plafondlichtpunt 1 schakelaar t.b.v. plafondlichtpunt 2 dubbele wandcontactdozen op 300 mm+ vloer 1 radiator berging (47) afwerkvloer behangklaar structuurspuitwerk 1 plafondlichtpunt 1 wisselschakelaar t.b.v. plafondlichtpunt gecombineerd met een enkele schakelaar t.b.v. buitenlichtpunt 1 wisselschakelaar t.b.v. plafondlichtpunt gecombineerd met een dubbele wandcontacdoos 1 radiator 1 mechanische ventilatie-unit aangesloten op een perilex wandcontactdoos 1 hoogrendements c.v. ketel met warmtapwatervoorziening aangesloten op een enkele wandcontacdoos 1 afzuigpunt t.b.v. de mechanische ventilatie de definitieve plaats van de cv en de mv wordt door de installateur bepaald 1 meterkast, ingericht volgens de eisen 1 kruipluik
 30. 30. KAMELEON, afwerkstaat 1E VERDIEPING BOUWNUMMERS 1 EN 20 ruimte vloer wanden plafond uitrusting overloop (08) afwerkvloer behangklaar structuurspuitwerk 1 plafondlichtpunt 1 wisselschakelaar t.b.v. plafondlichtpunt op de overloop 1e verdieping 1 wandcontactdoos in combinatie met de wisselschakelaar 1 rookmelder badkamer (13) vloertegels wandtegels structuurspuitwerk 1 plafondlichtpunt afm. 200 x 200 mm afm. 150 x 200 mm 1 wandlichtpunt boven de spiegel ca. 2200 hoog 1 dubbele schakelaar t.b.v. wandlichtpunt en plafondlichtpunt boven wandtegels in combinatie met een enkele wandcontactdoos structuurspuitwerk 1 wasmachinekraan, tevens vulpunt voor de c.v. installatie 1 dubbele wandcontactdoos t.b.v. de wasmachine/wasdroger met schakelaar 1 aansluiting met sifon op de riolering t.b.v. de wasmachine 1 wastafelcombinatie, volgens de materiaalspecificatie 1 douchecombinatie, volgens de materiaalspecificatie 1 afzuigpunt t.b.v. de mechanische ventilatie 1 radiator slaapkamer 1 (20) afwerkvloer behangklaar structuurspuitwerk 1 plafondlichtpunt 1 schakelaar t.b.v. plafondlichtpunt 3 dubbele wandcontactdozen 1 onbedrade leiding en doos t.b.v. telefoon 1 onbedrade leiding en doos t.b.v. CAI 1 radiator slaapkamer 2 (21) afwerkvloer behangklaar structuurspuitwerk 1 plafondlichtpunt 1 schakelaar t.b.v. plafondlichtpunt 2 dubbele wandcontactdozen 1 onbedrade leiding en doos t.b.v. telefoon 1 onbedrade leiding en doos t.b.v. CAI 1 radiator slaapkamer 3 (22) afwerkvloer behangklaar structuurspuitwerk 1 plafondlichtpunt 1 schakelaar t.b.v. plafondlichtpunt 2 dubbele wandcontactdozen 1 onbedrade leiding en doos t.b.v. telefoon 1 onbedrade leiding en doos t.b.v. CAI 1 radiator slaapkamer 4 (23) afwerkvloer behangklaar structuurspuitwerk 1 plafondlichtpunt 1 schakelaar t.b.v. plafondlichtpunt 2 dubbele wandcontactdozen 1 onbedrade leiding en doos t.b.v. telefoon 1 onbedrade leiding en doos t.b.v. CAI 1 radiator
 31. 31. KAMELEON, afwerkstaat BEGANE GROND BOUWNUMMERS 2 T/M 19 ruimte vloer wanden plafond uitrusting hal (02) afwerkvloer behangklaar structuurspuitwerk 1 plafondlichtpunt 1 enkele schakelaar t.b.v. plafondlichtpunt gecombineerd met een enkele wandcontactdoos 1 schel, schakelaar in entreemeubel toilet (04) vloertegels wandtegels structuurspuitwerk 1 plafondlichtpunt afm. 200 x 200 mm afm. 150 x 200 mm, 1 schakelaar t.b.v. plafondlichtpunt ca. 1200 mm hoog, 1 closetcombinatie, volgens de materiaalspecificatie boven wandtegels 1 fonteincombinatie, volgens de materiaalspecificatie structuurspuitwerk 1 afzuigpunt t.b.v. mechanische ventilatie woonkamer (05) afwerkvloer behangklaar structuurspuitwerk 2 plafondlichtpunten 1 dubbele schakelaar t.b.v. plafondlichtpunten 1 wisselschakelaar t.b.v lichtpunt overloop 1e verdieping 5 dubbele wandcontactdozen op 300 mm+ vloer 1 onbedrade leiding en doos t.b.v. telefoon op 300 mm + vloer 1 bedrade leiding en doos t.b.v. CAI op 300 mm + vloer 1 schakelaar t.b.v. lichtpunt in entreemeubel 1 rookmelder 2 radiatoren 1 thermostaat keuken (06) afwerkvloer behangklaar structuurspuitwerk ter plaatse van de geplande keukenopstelling: 2 dubbele wandcontactdozen op 1200 mm + vloer boven aanrechtblad 1 onbedraad aansluitpunt elektrische boiler op 300 mm + vloer 1 onbedraad aansluitpunt elektrisch kooktoestel op 300 mm + vloer 1 enkele wandcontactdoos t.b.v. afzuigkapverlichting op 2250 mm + vloer 2 afzuigpunten t.b.v. mechanische ventilatie 1 driestandenschakelaar voor ventilatie-unit 1 afgedopte gasaansluiting voor kooktoestel 1 afgedopte aansluiting op de riolering overig: 1 plafondlichtpunt 1 schakelaar t.b.v. plafondlichtpunt 2 dubbele wandcontactdozen op 300 mm+ vloer 1 radiator cv ruimte (16) afwerkvloer behangklaar structuurspuitwerk 1 plafondlichtpunt 1 schakelaar t.b.v. plafondlichtpunt 1 mechanische ventilatie unit aangesloten op een perilex wandcontactdoos 1 hoogrendements c.v. ketel met warmtapwatervoorziening aangesloten op een enkele wandcontacdoos 1 afzuigpunt t.b.v. de mechanische ventilatie de definitieve indeling van de cv ruimte wordt door de installateur bepaald berging (47) afwerkvloer behangklaar structuurspuitwerk 1 plafondlichtpunt 1 wisselschakelaar t.b.v plafondlichtpunt gecombineerd met een enkele schakelaar t.b.v buitenlichtpunt 1 wisselschakelaar t.b.v. plafondlichtpunt gecombineerd met een dubbele wandcontactdoos 1 radiator 1 meterkast, ingericht volgens de eisen 1 kruipluik entreemeubel 1 buitenlichtpunt met schakelaar in de woonkamer 1 beldrukker, de bel is gemonteerd in de hal 1 brievenbus
 32. 32. KAMELEON, afwerkstaat 1E VERDIEPING BOUWNUMMERS 2 T/M 19 ruimte vloer wanden plafond uitrusting overloop (08) afwerkvloer behangklaar structuurspuitwerk 1 plafondlichtpunt 1 wisselschakelaar t.b.v. plafondlichtpunt op de overloop 1e verdieping 1 wandcontactdoos in combinatie met de wisselschakelaar 1 rookmelder badkamer (13) vloertegels wandtegels structuurspuitwerk 1 plafondlichtpunt afm. 200 x 200 mm afm. 150 x 200 mm 1 wandlichtpunt boven de spiegel ca. 2200 hoog 1 dubbele schakelaar t.b.v. wandlichtpunt en plafondlichtpunt boven wandtegels in combinatie met een enkele wandcontactdoos structuurspuitwerk 1 wasmachinekraan, tevens vulpunt voor de c.v. installatie 1 dubbele wandcontactdoos t.b.v. de wasmachine/wasdroger met schakelaar 1 aansluiting met sifon op de riolering t.b.v. de wasmachine 1 wastafelcombinatie, volgens de materiaalspecificatie 1 douchecombinatie, volgens de materiaalspecificatie 1 afzuigpunt t.b.v. de mechanische ventilatie 1 radiator slaapkamer 1 (20) afwerkvloer behangklaar structuurspuitwerk 1 plafondlichtpunt 1 schakelaar t.b.v. plafondlichtpunt 3 dubbele wandcontactdozen 1 onbedrade leiding en doos t.b.v. telefoon 1 onbedrade leiding en doos t.b.v. CAI 1 radiator slaapkamer 2 (21) afwerkvloer behangklaar structuurspuitwerk 1 plafondlichtpunt 1 schakelaar t.b.v. plafondlichtpunt 2 dubbele wandcontactdozen 1 onbedrade leiding en doos t.b.v. telefoon 1 onbedrade leiding en doos t.b.v. CAI 1 radiator slaapkamer 3 (22) afwerkvloer behangklaar structuurspuitwerk 1 plafondlichtpunt 1 schakelaar t.b.v. plafondlichtpunt 2 dubbele wandcontactdozen 1 onbedrade leiding en doos t.b.v. telefoon 1 onbedrade leiding en doos t.b.v. CAI 1 radiator slaapkamer 4 (23) afwerkvloer behangklaar structuurspuitwerk 1 plafondlichtpunt 1 schakelaar t.b.v. plafondlichtpunt 2 dubbele wandcontactdozen 1 onbedrade leiding en doos t.b.v. telefoon 1 onbedrade leiding en doos t.b.v. CAI 1 radiator
 33. 33. KAMELEON, materiaalspecificatie, kleur- en materialenstaat MATERIAALSPECIFICATIE KLEUR- EN MATERIALENSTAAT Keukeninrichting Onderdeel Kleur - De woningen worden niet voorzien van een keukeninrichting. Er is geen stelpost keuken. Gevels Metselwerk donkerbruin Voegwerk antraciet Vloer- en wandtegels Stalen gevellateien RAL 7039, Quartz grau - Standaard gebakken vloertegels afm. 200 x 200 mm, of volgens keuzelijst Aluminium waterslagen RAL 7039, Quartz grau - Standaard keramische wandtegels afm. 150 x 200 mm, of volgens keuzelijst, Aluminium daktrim steenkleur staand aangebracht, toilet 6 rijen hoog, badkamer 11 rijen hoog Gevelbeplating loft brown Iroko kolommen houtkleur, geolied Elektra Stalen entreeluifel hoekwoningen verzinkt, naturel Betonnen entree bordes grijs * Schakelmateriaal Betonwand bij bordes RAL 7039, Quartz grau - Fabr.Busch-Jeager, type Duro 2000 SI, inbouw, standaard gebroken wit (RAL 1013) Stalen buisleuning bij bordes verzinkt, naturel Zonwering doek crème wit Verwarming Verlichting / huisnummering witte kap, verzinkt staal * Hoogrendement C.V.ketel - Fabr. Agpo incl. warmtapwatervoorziening: Kozijnen type Econpact 3 Kozijnen (parkzijde) RAL 1011, braun beige Entreedeur (parkzijde) RAL 4005, blau lila * Thermostaat Enreedeur (hoekwoningen) RAL 4005, blau lila - Fabrikaat Honeywell type Round Modulation Kozijnen in metselwerk RAL 7039, Quartz grau * Radiatoren, radiatorkranen Bergingdeur (hoogbouwzijde) RAL 4005, blau lila - Radiatoren fabr. Brugman of Veha, kleur RAL 9010, wit - Radiatorkranen fabr. SAR Gekleurde glasvlakken diverse kleuren Mechanische ventilatie Afscheidingen * M.V.unit Betonnen entreemeubel grijs - Fabr. Orcon type M.V.S. Stalen entreehek verzinkt, naturel Behang - Wanden behangklaar Sanitair * Closetcombinatie toilet - toilet (vlakspoel), fabr. Sphinx 300 (Eurobase), kleur wit - laaghangend reservoir, fabrikaat Schwab, model 170000, wit kunststof - hoekstopkraan verchroomd fabr. Schell - closetzitting met deksel fabr. Sphinx model Eurobase H5CO, wit kunststof - potschroeven, afvoermanchet e.d. * Fonteincombinatie - fontein 360 mm., fabr. Sphinx, type Eurobase, kleur wit - toiletkraan, verchroomd, fabr. Grohe, type Costa, no. 20404 met waterhoeveelheidsbegrenzer - plugbekersyfon en vloerafvoerbuis, chroom, fabr.Viega * Wastafelcombinatie - wastafel 600 mm. fabr. Sphinx, type Eurobase, kleur wit - wastafelmengkraan, verchroomd, fabr. Grohe, type Costa, no.21337 met waterhoeveelheidsbegrenzer - plugbekersyfon en afvoerbuis, chroom, fabr. Viega - glazen planchet, merk Geesa, type 7191-60, 600 mm - spiegel, poli geslepen, diameter 600 mm, met chromen spiegelklemmen - ketting, plug, spiegelklemmen e.d. * Douchecombinatie - douchemengkraan fabr. Grohe, type Costa chroom no.26308 - r.v.s. doucheplug 100 x 100 mm - Grohe Tempesta glijstangcombinatie Duo, nr. 28434000, bestaande uit: - handdouche waterbesparend - glijstang 600 mm - doucheslang 1500 mm
 34. 34. KAMELEON, verkoopinformatie DE KOOPOVEREENKOMST Het tekenen van de koop- en aannemingsovereenkomst Maatvoering en peil Met het ondertekenen van deze overeenkomst verplicht u zich tot het betalen van de koopprijs De in de tekeningen ingeschreven maten zijn 'circa-maten' in millimeters. Wat betreft de maat- terwijl wij ons door medeondertekening verplichten tot de bouw van de woning. voering tussen wanden geldt dat geen rekening is gehouden met enige wandafwerking. Als peil Nadat de overeenkomst in duplo door koper en verkoper is getekend ontvangt u hiervan een geldt de bovenkant van de afgewerkte beganegrondvloer van de woning. Hoogtematen worden exemplaar. Een kopie wordt naar de notaris gezonden die dan de notariële akte van eigendoms- aangegeven vanaf dit peil. overdracht kan opmaken. Bij dit project koopt u de grond rechtstreeks van de Stichting IN waarvoor u een koopovereenkomst ondertekent. Vervolgens sluit u een aannemingsovereenkomst met BAM Woningbouw bv die uw woning zal realiseren. De twee overeenkomsten zijn uiteraard SERVICE EN GARANTIE onlosmakelijk met elkaar verbonden. De service Bij het kopen van een woning komt nogal wat kijken. Degene die al eens een huis gekocht heeft Wanneer u moet gaan betalen kan daar vast wel over meepraten; tekeningen, overeenkomsten, brieven, folders en dergelijke, Na de ondertekening van de koop- en aannemingsovereenkomst wacht u gewoon af tot wij kunnen een en ander danig onoverzichtelijk maken, waardoor u door de bomen het bos niet u een factuur sturen waarop wij de reeds vervallen termijnen in rekening brengen: meer ziet. 1. Indien u over eigen middelen beschikt betaalt u de factuur. Wij helpen u echter tijdens het gehele proces om het spoor niet bijster te raken. Daarom leveren 2. Heeft u geen eigen geld en is ook de hypotheekakte nog niet gepasseerd dan betaalt wij u goede en duidelijke informatie. De verkoopstukken zijn daar een voorbeeld van. Maar er is u nog niet. U heeft dan automatisch uitstel van betaling zoals dat ook in de koopakte meer: staat. Over de verschuldigde maar niet betaalde termijnen wordt de overeengekomen - De koperskeuzelijst, waardoor u de gelegenheid krijgt eventuele wijzigingen aan te brengen; rente berekend, die later bij de notariële eigendomsoverdracht met u wordt verrekend. - De zogenaamde onderhoudsmap die u bij de oplevering van uw woning ontvangt. In die map Telkens wanneer de bouw weer zover is gevorderd dat één der termijnen is vervallen is informatie opgenomen die nodig is om uw woning in goede staat te houden, zoals een ontvangt u van ons een verzoek tot betaling. onderhoudsschema, een opsomming van materialen en kleuren die voor uw woning zijn De kopie zendt u zo spoedig mogelijk - voorzien van uw handtekening - naar uw gebruikt, plaatsen waar zich ontstoppingsstukken bevinden, lijsten met diverse leveranciers en geldgever, die dan voor betaling zorgdraagt zodra de eigendomsoverdracht heeft telefoonnummers en de brochure 'Een huis om in te leven' met allerlei tips en suggesties. plaatsgevonden. - Voor klachten tijdens de onderhouds- en garantieperiode kunt u terecht bij onze onderhouds- Vanaf de transportdatum betaalt u hypotheekrente tijdens de bouw. dienst. Deze is opgebouwd uit de rente die u betaalt over het volledige hypotheekbedrag met daarop eventueel in mindering te brengen de te ontvangen rente over het nog in depot U ziet: een woning van BAM Woningbouw is meer dan een huis, Service en garantie zijn daarbij staande bedrag. niet te vergeten aspecten. Eigendomsoverdracht Een huis met G.I.W.-Garantie: extra zekerheid Deze geschiedt door middel van een zogenaamde 'akte van transport' bij de notaris. Om deze te kunnen geven hebben wij ons aangesloten bij het Garantie Instituut Woningbouw In de koop- en aannemingsovereenkomst wordt de uiterste datum van transport vermeld. (G.I.W.). Dit instituut hanteert strenge selectienormen voordat een bouwondernemer ingeschreven Voor de datum van notarieel transport zendt de notaris u een afrekening waarop het totale, kan worden. Deze zijn: vakbekwaamheid, deskundigheid, technische kwaliteit van de uitvoerders, op die datum verschuldigde bedrag is aangegeven. Dit inclusief de bijkomende kosten zoals: kredietwaardigheid etc. Bij elk bouwplan dat voor garantie bij het G.I.W. wordt aangemeld, - de (bouw)rente over de vervallen maar niet betaalde termijnen tot de wordt niet alleen nauwkeurig bekeken of het voldoet aan alle technische eisen die door het transportdatum; instituut worden gesteld, maar ook of de omvang van het plan de financiële en technische - de notariskosten voor het opmaken van de hypotheekakte; capaciteiten van de bouwondernemer niet te boven gaat. Pas als aan alle eisen wordt voldaan - de afsluitkosten van een hypotheek. mag het huis onder G.I.W. garantie worden verkocht en ontvangt de koper na het tekenen van de overeenkomst het garantiecertificaat. Het hypotheekbedrag dat in depot blijft moet gelijk zijn aan de vanaf de transportdatum nog verschuldigde bouwtermijnen. Indien dit niet het geval is zal het eventueel ontbrekende bedrag aangevuld moeten worden uit eigen middelen. Op de transportdatum worden in het algemeen Extra zekerheid door de 5%-regeling twee akten getekend: De zogenaamde 5%-regeling geeft u als koper extra zekerheid om geconstateerde gebreken bij - de akte van eigendomsoverdracht; de oplevering van uw woning snel verholpen te krijgen. - de hypotheekakte. Hoe gaat dat in z'n werk? U dient bij de oplevering van uw woning alle betalingstermijnen (inclusief het saldo van eventueel DE KLEINE LETTERTJES GROOT GESCHREVEN meer- en minderwerk) te hebben overgemaakt aan BAM Woningbouw bv 5% van de aanneem- som wordt in de vorm van een bankgarantie bij de notaris zeker gesteld. Die bankgarantie blijft Wijzigingen voorbehouden daar onder beheer van de notaris tot wij de geconstateerde gebreken verholpen hebben. Deze De projectdocumentatie is nauwkeurig en met zorg samengesteld aan de hand van de gegevens dienen in het algemeen in vijftien werkbare werkdagen te zijn opgelost. Pas dan valt de bank- en tekeningen verstrekt door gemeentelijke diensten, nutsbedrijven, architect, constructeur en garantie vrij. Gelijktijdig met het tekenen van de koop-/aannemingsovereenkomst wordt de 5%- adviseurs van het project. Desondanks moeten wij een voorbehoud maken ten aanzien van regeling van toepassing verklaart. Het spreekt voor zich dat in een dergelijke regeling de werking geringe architectonische kleur-, bouwtechnische en constructieve wijzigingen, alsmede wensen precies verwoord is, zoals: de beoordeling van uw woning, de betaling, de bankgarantie bij de van overheden, welstandscommissie en/of nutsbedrijven. Tevens behouden wij ons het recht voor notaris, de oplevering, herstel van gebreken en tekortkomingen, geschillen en het vrijvallen van de wijzigingen aan te brengen in toegepaste materialen en afwerking. bankgarantie. - Bedoelde eventuele wijzigingen zullen echter geen afbreuk doen aan de waarde van de woning en geven geen aanleiding tot enige verrekening met de verkrijger. - Alle informatie over het plan wordt u gegeven onder voorbehoud goedkeuring Bouw- en Wat betekent de G.I.W.-Garantie voor u? Woningtoezicht alsmede de Nutsbedrijven. Als u een huis met G.I.W.-garantie van ons koopt, betekent dat o.a. het volgende: - Geringe maatafwijkingen worden voorbehouden. - Met de aanmelding van het bouwplan en afgifte van het G.I.W. garantiecertificaat verplichten - Ten aanzien van afwijkingen in de perceelgrootte kunnen wij geen aansprakelijkheid wij ons tot garantie op de kwaliteit van de woning. Deze is zes jaar van kracht. Op sommige aanvaarden, ondanks het feit dat de situatietekening met de grootst mogelijke zorg is onderdelen is dit korter (b.v. 1 jaar op schilderwerk). vervaardigd. - De tekst van de koop-/aannemingsovereenkomst is overeenkomstig het model van het G.I.W.; - De situatie geldt alleen voor de erfgrenzen van de kavel. u heeft dus altijd een veilig contract. - De verkoopdocumentatie is samengesteld volgens de richtlijnen van het Garantie Instituut De illustraties in deze brochure zijn relatief natuurgetrouwe impressies, tot stand gekomen op Woningbouw. basis van op dat moment beschikbare technische gegevens van het ontwerp. Tuinaanleg en - Bij het tekenen van de koop-/aannemingsovereenkomst ontvangt u het G.I.W. boekje, gemeentelijke groenvoorzieningen zijn het product van de fantasie van de illustrator. Aan deze waarin u nog gedetailleerder alle bijzonderheden over de garantie en het G.I.W. kunt vinden illustraties kunnen geen rechten worden ontleend. In het bouwplan van de woningen zijn geen (o.a. ook over oplevering en gereedmelding). losse kasten en garderobevoorzieningen opgenomen. - U blijft nooit met een half afgebouwd huis zitten wanneer er tijdens de bouw iets mis mocht gaan met de bouwondernemer.
 35. 35. KAMELEON, verkoopinformatie Door bemiddeling van het G.I.W. wordt uw huis door een ander afgebouwd, terwijl de schade tot een bepaald maximum door het G.I.W. wordt gedragen. - Wanneer er geschillen zouden ontstaan omtrent de kwaliteit van de woning kan het G.I.W. een uitspraak doen die bindend is voor koper en bouwer. UW BUDGET EN FINANCIERING Hypotheek Uitgangspunt voor alle financiële zaken rond uw eigen huis moet zijn wat u per maand kunt en wilt verwonen. Als u daarvan de onderhouds- en energielasten, de verzekeringspremie en de onroerende zaakbelasting aftrekt, houdt u over wat uw hypotheek mag kosten. Nu kunnen bij een gelijk hypotheekbedrag de maandelijkse lasten aanzienlijk verschillen. Die lasten zijn afhankelijk van de gekozen hypotheekvorm en uw persoonlijke omstandigheden. Let u er goed op dat in het uiteindelijke hypotheekbedrag alle bijkomende kosten (o.a. renteverlies tijdens de bouw) worden meegenomen, zodat u in het eindstadium niet met een tekort wordt geconfronteerd. Laat u ook op dit punt door bijvoorbeeld de makelaar of een hypotheekadviseur grondig informeren. Een hypotheek is maatwerk De keuze van een hypotheek (= financiering) is naast de beslissing welke woning u gaat kopen één van de belangrijkste beslissingen die u moet nemen. Juist omdat in de toekomst allerlei omstandigheden kunnen wijzigen is het zaak om ook naar de flexibiliteit van verschillende hypo- theekvormen te kijken inzake: - uw huidige inkomen (hoogte); - uw inkomensverwachting (daalt, stijgt of blijft gelijk); - uw leeftijd; - de mogelijkheid van vervroegde aflossing; - de kosten daarvan; - de overdraagbaarheid; - de mogelijkheid om de hypotheek bij verhuizing mee te nemen. Waarvan is de rente afhankelijk? Een van de meest belangrijke factoren die de hoogte van de hypotheeklasten bepalen is de rente. De hoogte daarvan is afhankelijk van: - de garantie (met of zonder nationale hypotheekgarantie); - de soort hypotheek (basis- of tophypotheek); - de geldigheidsduur (variabel, vast, 'renterust'); - de wijze van betaling (per maand, kwartaal of jaar; vooraf of achteraf); - de hypotheekvorm (annuïteiten-, levens- of spaarhypotheek). Hoeveel draagt de fiscus bij? Afhankelijk van uw inkomen en de gekozen hypotheekvorm betaalt de 'belasting' een groter of kleiner deel van uw hypotheeklasten. Dit belastingvoordeel ontstaat door: - de fiscale aftrekbaarheid van uw hypotheekrente; - de aftrekbaarheid van de financieringskosten zoals afsluitprovisie, taxatiekosten en dergelijke. Daartegenover staat de bijtelling van het zogenaamde huurwaardeforfait. U ziet het: een lange reeks van punten, waar u op moet letten bij het kiezen van een hypotheek. Laat u daarom over de financiering van uw woning goed voorlichten. Groningen, februari 2006
 36. 36. Colofon Ontwikkeling & Realisatie In Ontwikkeling Postbus 7104 9701 JC Groningen Tel. 050 - 369 36 93 www.in-groningen.nl BAM Woningbouw Groningen Postbus 209 9700 AE Groningen Tel. 050 - 318 23 23 Architect BureauNoordeloos Postbus 7076 9701 JB Groningen Tel. 050 - 312 44 45 www.bureaunoordeloos.nl Verkoop & Informatie Meeùs Makelaars Noord BV Postbus 246 9700 AE Groningen Tel. 050 - 365 55 55 www.meeus.com Concept & Design © fundament all media www.fundament.nl www.kameleon-groningen.nl

×