Your SlideShare is downloading. ×
0
Els blocs
Els blocs
Els blocs
Els blocs
Els blocs
Els blocs
Els blocs
Els blocs
Els blocs
Els blocs
Els blocs
Els blocs
Els blocs
Els blocs
Els blocs
Els blocs
Els blocs
Els blocs
Els blocs
Els blocs
Els blocs
Els blocs
Upcoming SlideShare
Loading in...5
×

Thanks for flagging this SlideShare!

Oops! An error has occurred.

×
Saving this for later? Get the SlideShare app to save on your phone or tablet. Read anywhere, anytime – even offline.
Text the download link to your phone
Standard text messaging rates apply

Els blocs

494

Published on

La importància de tenir un bloc corporatiu. Diferencies entre bloc i pàgina web. Guia pas a pas per a crear un bloc. Elements importants d'un bloc.

La importància de tenir un bloc corporatiu. Diferencies entre bloc i pàgina web. Guia pas a pas per a crear un bloc. Elements importants d'un bloc.

0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total Views
494
On Slideshare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
0
Actions
Shares
0
Downloads
25
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

Report content
Flagged as inappropriate Flag as inappropriate
Flag as inappropriate

Select your reason for flagging this presentation as inappropriate.

Cancel
No notes for slide

Transcript

 • 1. ELS BLOCS
 • 2. No sin mi Blog!http://www.youtube.com/watch?v=ZTUJU0ypg6Y
 • 3. ELS BLOCS. DefinicióSegons Technorati, cercador especialitzat en rastrejar blocs, existeixen a nivellmundial més de 133 milions de bitàcoles, de les quals prop de 5 milions estanescrits en espanyol.El terme webloc fa referència a aquells llocs web en què les persones o entitatsresponsables daquest posen en línia de forma periòdica, articles, notícies otextos sobre temes del seu interès a manera de diari. Per aquest motiu, tambéreben el nom de bitàcoles o blogs.Al conjunt dels blocs a Internet se li denomina blogosfera.
 • 4. ELS BLOCS*Lloc web periòdicament actualitzat*Recopila cronològicament textos i / o articles dun o diversos autors*L’article més recent apareix primer,*Ús o temàtica en particular,*Lautor té la llibertat de deixar publicat el que cregui pertinent.*Estan escrits amb un estil personal i informal.
 • 5. BLOC VS WEB- Una pàgina web té una informació més estàtica, no sactualitza gaire sovint- Un bloc és molt més dinàmic pel que fa a la informació que conté, i més ràpid imés fàcil de publicar.- El bloc és més interactiu perquè admet comentaris dels lectors.- La freqüència de actualització: alguns blocs molt actius sactualitzen diversesvegades al dia.- El treball en col·laboració: Per costum, un bloc pot ser portat per una solapersona (el seu propietari), però sovint rep infinitat de col·laboracions queaporten una gran informació per a la creació de les articles. També trobareu moltsenllaços entre els blocs, que formen així una veritable comunitat.- La facilitat amb què s’afegeix el contingut: En la majoria de blocs es pot escriureel text dels articles d’una forma ràpida i senzilla i l’autor no necessitaconeixements tècnics.- Els costos d’un bloc són molt més baixos que els d’una pàgina web- Els efectes estan més limitats en el bloc, que s’han de seguir unes plantillesespecífiques, en canvi en la pàgina web la programació es més flexible
 • 6. BLOC VS WEB-Una bloc no substitueix una web sinó que es complementa.-En una pàgina web mostres la informació de l’empresa al món, tens ellogo, fotos, text, catàleg de productes, botiga virtual, contactar ambl’empresa (Estàtic). No es canvia sovint.-El bloc és més informatiu. Tracta de temes específics, interactues ambla gent, tens subscriptors que esperen llegir les teves publicacions,s’actualitza constantment.
 • 7. Raons per a tenir un Bloc Corporatiu1. Una altra forma de publicar idees i més contingut per a les teus clients2. Possibilitat de convertir-te en un líder dopinió en el teu segment3. Crear una comunitat al voltant del bloc i indirectament client potencials4. Millorar les vendes5. Millorar posicions en els rànquings dels cercadors6. Possibilitat de sindicar els continguts per RSS7. Rebre feedback dels productes i serveis que llanci la nostra empresa8. Podem utilitzar-lo com un canal més datenció al client, amb registre dusuaris o maneig de queixes9. Respondrels públicament a les crítiques rebudes i mantenir als clients informats de primera mà10.Possibilitat de comunicar directa i ràpidament qualsevol problema sobre el nostre producte / servei.11.Milloren la confiança amb l’empresa12.Generen transparència
 • 8. Més raons per a tenir un Bloc Corporatiu1. Perquè augmenta làrea de cobertura de la seva empresa.2. Perquè els usuaris valoren que lempresa innovi a la Web 2.0.3. Perquè permet generar comunicació immediata amb els usuaris.4. Perquè li dóna un sentit de pertinença als clients, aspecte que aquests valoren de gran manera.5. Perquè permet donar a conèixer la seva marca a grups més massius.6. Perquè podrà "fidelitzar"als seus clients i transformar-los en captius.7. Perquè dóna la possibilitat de lliurar la informació de manera més informal i així generar més proximitat amb els seus clients8. I perquè un Bloc ben mantingut i actualitzat a diari permet diferenciar-se de la seva competència, sent innovadors en les noves tendències del mercat i adaptant-se als temps tecnològics que tenen a la Web 2.0 com a principal protagonista.GENERAR CONTINGUT PER XARXES SOCIALS!!!!
 • 9. Autor del BLOC•En l’àmbit corporatiu, i sempre en funció de la grandària de l’empresa i de laseva cultura empresarial, el blog el pot escriure un directiu, un responsable del’àrea de comunicació, un empleat, una persona contractada per aquesta tascao es pot subcontractar a una empresa de creació de continguts (per exemple:Weblogs SL - http://www.weblogssl.com/-)•Blogs de directius: Jonathan SchwartzPresident de Sun Microsystems, fa anys que escriu el seu propi bloc:http://blogs.sun.com/jonathan_es/ en representació de la companyia.• Blogs d’empleats: Somos azules .Portal de blocs dels empleats de telefònicamolt actiu i interessant (http://www.somos-azules.com/)• Blog d’una persona contractada per a fer de blogger: Despegar.comAquesta agència de viatges ha contractat al blogger que fa el blog personalsobre turisme més destacat, Jorge Gobbi http://www.blogdeviajes.com.ar/acerca-de).•Joshua Porter ha publicat en el seu bloc Bokardo l’article Nou lliçons per aprincipiants: http://bokardo.com/archives/9-lessons-for-would-be-bloggers/que animen al blocaire que s’inicia a escriure sense por sobre el que sap.
 • 10. Quan llançar el Bloc?Un blog corporatiu s’ha de llançar quan sabem per aquè el volem, és a dir quins objectius perseguim ambell i amb conseqüència quin hauria de ser el to i latemàtica del bloc; quan tenim clar qui escriurà elsarticles i estem disposats a invertir-hi recursos, doncs,els beneficis d’un blog són visibles a mig i llarg terminisempre i quan les coses s’hagin fet bé.
 • 11. Per què? Possibles objectius- Per aconseguir millorar el posicionament en cercadors- Per aconseguir notorietat en el teu sector- Per a fer branding- Per transmetre una imatge propera i de transparència als teus potencials clients ambl’objectiu de fidelitzar-los-Per a conversar amb els consumidors i saber què opinen dels teus productes,posicionament, idees, és a dir, per a prendre-li la temperatura al mercatRecursos necessaris per a fer-ho possible: dissenyar l’estratègia, destinar una o méspersones al llarg d’un any per a farcir el bloc de contingutsEdita el teu weblog professional atractius i donar-li visibilitat al bloc en tots els canalsque es pugui: web, newsletter, etc. Una manera de visualitzar el blog a través del webés afegint un visualitzador de les últimes entrades que s’han fet al bloc, com en el llocweb de Territorio Creativo: http://www.territoriocreativo.eshttp://www.socialblabla.com
 • 12. Tipus de BlocsLa classificació més habitual (Motivació al darrera):• Personals. Aquí les motivacions són tan diverses com la mateixa naturalesa humana. Unaestona navegant per un portal de blocs com www.bitacoras.com/directorio permet fer-seuna idea de la diversitat existent. Aquests tipus de blogs responen al concepte diaripersonal i són els bocs més abundants a la blogosfera.• Corporatius. Els blocs corporatius es classifiquen en funció de l’àmbit comunicatiu on esfan servir (comunicació externa i comunicació interna) i en funció del seu objectiu. Wåcka(2004) distingeix sis tipus de blocscorporatius. Blocs externs: vendes ( blocsde producte), relació (amb clients, proveïdors,futurs empleats, etc.) i imatge de marca. Blocs interns: gestió del coneixement, col·laboració (treball en equip i gestió deprojectes) i cultura corporativa ( blocs dels empleats i directius)•Temàtics o professionals. Especialitzats en una disciplina concreta (comunicació,màrqueting, etc.), normalment són gestionats per professionals que escriuen a títolpersonal sobre temes que coneixen com a especialistes en un determinat sector.•En aquest tipus de blocs trobem els líders d’opinió. Les empreses hauriend’intentar identificar els bloggers de referència que parlen sobre el seu sector.
 • 13. Observació de la BlogosferaEines per observar la blogosfera:- Cercadors generalistes (corporate surfing)- Cercadors de blogs: Technorati, Google Blog Search, Wikio. EnTechnorati podeu cercar per etiquetes o enllaços cap al vostreblog.- Comunitats de blogs i directoris: Technorati, Bitácoras.com,Bloxdir.- Ranking de blogs: Bitacoras.com i Alianzo.- Marcadors socials: Del.icio.us.- Sindicació RSS: Google Reader, Bloglines, Feedburner- Estadístiques del bloc: Google Analytics i Feedburner , Alexa
 • 14. Exemples blocs corporatius èxit mundialshttps://caterpillar.lithium.com/caterpillar/http://mystarbucksidea.force.com/apex/ideaHomehttp://www.blogs.marriott.com/http://www.wegmans.com/blog/http://www.manpowerblogs.com/http://www.gereports.com/http://www.fiskateers.com/blog/https://www.ibm.com/developerworks/mydeveloperworks/blogs/?lang=en
 • 15. Exemples blocs corporatius èxit espanyolshttp://blog.tous.com/http://blog.cocacola.es/http://davidcantone.com/blogs-espanol/http://mashable.com/http://barrapunto.com/http://www.berecasillas.es/•El blog dEnrique Dans (www.enriquedans.com)•Blog empresarial de lagència de comunicació Territorio Creativo(http://www.territoriocreativo.es/inicio/)•El blog de l’empresa Despegar.com (http://blog.despegar.com/), que hacontractat el blogger amb el blog personal sobre turisme més conegut, JorgeGobbi
 • 16. Característiques d’un bloc-Solen tenir 2 o més columnes-Entrada del bloc o articles sol estar a la columna central-Entrades per ordre cronològic invers: Són el contingut principal-Diferents nivells de comentaris-Secció “Acerca de “ “About” s’explica la temàtica del bloc-Blogroll:Llistat d’enllaços a altres blocs de temes similars.-Els continguts s’organitzen mitjançant categories i etiquetes-Autoria-Freqüència d’actualització-Especialització-Enllaços-Arxius d’entrades-Comentaris-Canal RSS-Subscriptors-Widgets
 • 17. Errors que poden fer fracassar el BlocEl ganxo està amagat més enllà del primer paràgraf ... si és que existeixNo hi ha estructura internaNo hi hainvitació a laccióEl contingut és monòton, avorritEs vol dir massa al mateix tempsEls títols fan promeses buidesLes frases són molt llarguesEls paràgrafs són molt llargsEls posts són molt llargsLes paraules pretenen reflectir el bé que se sap escriureEl contingut està enfocat en el que vol lempresa, no el que vol el lectorEs prima més la informació comercial que la utilitatEls posts no els signa una personaEs tracta els lectors de ximplesSespanta als lectors en lloc de motivar-Es pretén defensar la posició o ofendre a la competènciaEl contingut està copiat de competidorsNo satribueixen les fonts de les dadesEls acrònims mai sexpliquenHi ha errors gramaticals i tipogràfics
 • 18. Per a que el Bloc tingui èxit Guia per a crear el teu bloc pas a pas i que tingui èxithttp://www.marketingonlineeficaz.com/guia-paso-a-paso-para-crear-tu-blog-y-que-tenga-exito/
 • 19. Monitoritzar -Important per avaluar quin impacte tenen els teus posts/articles -Permet saber quins articles o temàtiques tenen més èxit -Permet veure a quines xarxes socials hi ha més impacte -Permet avaluar a quines zones té més impacte-Revisar les estadístiques del Bloc-Enllaçar-ho amb Google Analytics i veure segments avançats-Enllaçar-ho amb buscadors de Blogs (Blogsearch, Technorati, Bítacoras,etc)
 • 20. Principals Plataformes per crear un Blog •Principals plataformes: Wordpress, BloggerBlogger: Funciona Online i per tant et permet estalviaresforços en allotjament i manteniment.Senzill d’utilitzar per a usuaris no expertsWordpress: Online o bé buscar un domini i un serveid’allotjament (Hosting).Més complex d’utilitzar, amb funcions més avançades. http://pulsed.blogspot.com/2007/07/blogger-wordpress-chart.html
 • 21. Creació d’un Blog amb Bloggerhttp://www.blogspot.com1.-Crear un compte2.-Assignar un nom3.-Escollir plantilla4.-Fer un post d’algun tema d’actualitat amb foto centrada5.-Afegir comparticions amb xarxes socials6.-Descripció i perfil de la persona que el gestiona7.-Afegir enllaços a altres webs/blogs8.-Afegir subscriptors9.-Sincronitzar amb Twitter10.-Afegir algun altre Widget
 • 22. Fundació CATIChttp://www.catic.cat , info@catic.cat Tel: 931131267http://www.twitter.com/fundaciocatichttp://www.facebook.com/fundaciocatichttp://www.linkedin.com/company/fundaci-catichttp://www.slideshare.net/FundaciocaticEva Castilla . Consultora en màrqueting digital i xarxes socialsecastilla@catic.cathttp://www.twitter.com/eva_castilla @Eva_Castillahttp://es-la.facebook.com/eva.castillahttp://www.linkedin.com/pub/eva-castilla/11/914/b09http://www.slideshare.net/Eva_Castillahttp://panoplis.blogspot.com

×