Case: Forbrugermagasinet TÆNK

525 views
424 views

Published on

Som baggrund for strategiske beslutninger udarbejder FrontPage en rapport som skal give et detaljeret indblik i, hvilke nedslagspunkter TÆNK skal satse på i formidling af bilstof.

0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
525
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
2
Actions
Shares
0
Downloads
1
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Case: Forbrugermagasinet TÆNK

 1. 1. Case: Medieanalyse for forbrugermagasinet TÆNK
 2. 2. TÆNK er Forbrugerrådets forbrugermagasin, der udkommer 12 gange årligt og har ca. 80.000 abonnenter. TÆNK udmærker sig ved at være et videnskabelig baseret forbrugermagasin, der tilbyder tests af mange typer produkter og ofte i samarbejde med lignende medier fra udlandet. Det høje standard og de omfattende tests kræver at TÆNK er meget strategiske om valg af medier og hvilke stofområder de vil dække.
 3. 3. Forbrugerrådet beder FrontPage om at foretage en omfattende medieanalyse fokuseret på bilstof. Rapporten skal give et detaljeret indblik i, hvilke nedslagspunkter TÆNK skal satse på i formidling af bilstoffet både i print og på web med test af biler som det centrale emne. Derudover skal rapporten kortlægge udfordringer fra andre aktører på markedet og mulige samarbejdspartnere. UDFORDRING
 4. 4. LØSNING Rapportens struktur Undersøgelsen er delt op i tre dele: Med spørgeskemaundersøgelse spørger vi et udsnit af TÆNKs læsere om relevansen af bilstof. Svarene fra spørgeskemaerne bruger vi bl.a. til at definere nogle segmenter, som vi undersøger nærmere gennem en række kvalitative interviews med repræsentanter for forskellige målgrupper. Til sidst laver vi tegner vi et øjebliksbillede af dækningen af bilstof på danske og international webmedier, søgemaskiner, sociale netværk, forbruger- og interesse magasiner og tv-reklamer.
 5. 5. LØSNING Spørgeskemaundersøgelse Vi spørger 1000 abonnenter på TÆNK om hvordan de læser TÆNK, hvilke stofområder de foretrækker og hvor relevant bilstof er for dem. På den baggrund laver vi målgruppeinddelinger og abonnentprofiler, som skal give retningslinier til resten af undersøgelsen.
 6. 6. LØSNING Kvalitative interviews Vi gennemfører fem dybdegående interviews med personer fra de forskellige målgrupper. Formålet er både at teste vores målgruppeinddeling og at få nogle mere dybdegående forklaringer på deres valg og fravalg af medier, stofområder og særligt TÆNK-magasinet. Interviewsene giver nogle meget præcise pejlemærker for, hvordan TÆNK bliver opfattet, og hvad folk forventer sig af TÆNK.
 7. 7. LØSNING Øjebliksbillede af tendenser Rapportens tredje ben er en tendensanalyse, der skal afdække hvad der sker i formidlingen af bilstof lige nu. Her gennemgår vi en række reklame- og brandudvikling fra ind- og udland og udviklingen af nye platforme der formidler bilstof.
 8. 8. RESULTATER Den 40 sider lange rapport giver Forbrugerrådet en alsidig og dybdegående undersøgelse, der forsyner beslutningstagere med en række klare råd og ideer til videreudvikling. Udover at Forbrugerrådet får print udgaver af rapporten, opretter vi en webside med rapportens statistikker, videoer og billeder. Rapportens konklusioner var på flere områder overraskende og gav anledning til nye strategiske overvejelser, fordi den kastede lys over nogle nye potentiale og faldgruber.
 9. 9. © FrontPage Aps 2011 Kontakt Kronprinsensgade 2, 2. sal DK 1114 København K (w)www.front-page.dk (t) +45 22 17 03 39 (e) kirsten@front-page.dk

×