Your SlideShare is downloading. ×
Cop15 og lomborg
Upcoming SlideShare
Loading in...5
×

Thanks for flagging this SlideShare!

Oops! An error has occurred.

×
Saving this for later? Get the SlideShare app to save on your phone or tablet. Read anywhere, anytime – even offline.
Text the download link to your phone
Standard text messaging rates apply

Cop15 og lomborg

142

Published on

0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total Views
142
On Slideshare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
0
Actions
Shares
0
Downloads
0
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

Report content
Flagged as inappropriate Flag as inappropriate
Flag as inappropriate

Select your reason for flagging this presentation as inappropriate.

Cancel
No notes for slide

Transcript

 • 1. Cop15 og Lomborg Af Mbeza, Deborah og Martha
 • 2. Indhold
   Problemformulering Hvad er globalopvarmning? Lomborg Cop15 Al Gore & Julian Simon
   Konsekvens Et kig i geografien For- frem- og nutid Konklusion Afslutning Kilder
 • 3. Problemformulering
   Problemformulering: ” Hvorfor er der så stor fokus på Cop15, er der kun én sandhed om globalopvarmning eller er der andre meninger?” Vi prøver at sætte skeptikere op imod dem der går i panik over global opvarmning.
 • 4. Hvad er globalopvarmning?
   Det er at jorden bliver varmere. Der ligger et tyndt lag omkring jorden, atmosfæren. Atmosfæren lader solens stråler komme ud og ind, men beholder også en del af varmen ved jorden, ellers ville jorden være ca. 30 grader koldere verden over. Kuldioxid/Co2 gør atmosfæren tykkere, så den holder på mere varme, derfor har vi globalopvarmning kaldes drivhuseffekten.
 • 5. Cop15 Hvert år siden 1995, har der været Klimatopmøde et sted i verden. På Cop15 deltog statsledere fra 128 lande og ministre fra 170 lande. De blev delt op i forhandlingsgrupper. Grupperne skulle prøve at nå frem til en erstatning for Kyoto aftalen som blev vedtaget til Cop3 i 1997, for at reducere Co2 forbruget. De nåede ikke frem til enighed
 • 6. Lomborg
   Bjørn Lomborg er en dansk lektor/professor ved Handelshøjskolen i Købe-nhavn og direktør for Cop-enhagen Consensus Center, er træt af klimadebat. Han synes ikke det er så slemt med global opvarmning. Som han siger har vi ”et problem med tre milliarder fejlernærede og 40 millioner HIV-smittede mennesker.”
 • 7. Lomborg
   Som sagt er Lomborg direktør for CCC (Copenhagen Consen- sus Center) I 2008 holdt CCC en CCY konference (Copenhagen Consensus Youth) rettere en ungdoms konference. Der var 80 deltagere fra 37 lande, det var i maj fra d. 24-30. Der var 10 hovedemner, de følgende var. 1. Luftforurening 2. Subsidier og handelsbarriere 3. Fejlernæring og sult 4. Konflikter 5. Terrorisme 6. Global Opvarmning 7. Infektions-sygdomme 8. Hygiejne og vand 9. Uddannelse 10. Kvinder og udvikling I filmen ”Den Ubekvemte Sandhed” siger Al Gore at Globalopvarmning er det vigtigste emne. Det synspunkt deler Lomborg åbenlyst ikke.
 • 8. Kilder Bøgerne; Klima forandring – hvad er det? Global Feber Kampen om Klimaet af Lars Dahlager og Michael Rothenborg Fremtidens Pris Talmagi i miljøpolitikken af Økologiske Råd Net-sideren; Kalundborg-gym.dk Kristelig-dagblad.dk information.dk kemin.dk wikipedia.dk

×