Atac cerebral

181,312 views
180,957 views

Published on

Sfaturile unui medic chinez pentru primul ajutor în caz de atac cerebral.

Published in: Health & Medicine
5 Comments
29 Likes
Statistics
Notes
No Downloads
Views
Total views
181,312
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
51
Actions
Shares
0
Downloads
172
Comments
5
Likes
29
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Atac cerebral

 1. 1. Accident cerebral Un a c poate salva viata unei persoane cu inceput de accident cerebral vascular ACV Merita sa acordati 2 min. de lectura
 2. 2. Un a c poate salca viata unui pacient cu inceput / simptome de accident vascular .... . Zice un profesor din China.. . Pastrati un ac de cusut pentru a realiza urmatorul lucru – es te o metoda neconventionala pentru a recupera pe cineva cu ACV .
 3. 3. Cand vedeti pe cineva cu simptome de ACV pastrati-va calmul . Ind iferent unde se afla victima, nu o mutati din loc . Cand se intampla ACV, venele capilare din creier se rup gradual. Daca persoana se misca, venele cap i lare se rup mai repede.
 4. 4. Daca aveti in casa o siringa, mai bine. Daca nu, puteti utiliza un ac de cusut sau cu gamalie . 1. Incalziti varful acului pentru a-l steriliza si apoi intepati fiecare deget de la mainile pacientului . 2. No sunt puncte specifice in degete pentru acupunctura, puteti intepa la cca. 1 mm de unghie . 3. Intepati atat cat sa inceapa sa iasa sange .
 5. 5. 4. Daca sangele nu iese, apasati in jurul intepaturii. 5. Cand to ate degetele sangereaza, asteptati cateva minute apoi frectionati lobul urechilor pacientului pana devin rosii. 6. Intepati fiecare lob al urechilor pacientului pana incepe sa sangereze.
 6. 6. D upa cateva minute persoana isi va recapata cunostinta . Asteptati pana revine la stadiul normal si atunci il puteti transporta la spital. Daca il duceti in graba la spital, transportul ar cauza ruperea vaselor capilare din creier. 'A m invatat sa scot picaturi de sange de la un medic de medicina traditionala din China. Se numeste Ho Bu Ting. Are experienta practica in domeniu si poate demonstra ca aceasta metoda este 100% eficienta.
 7. 7. In 1979, ca profesoara la Uni versi tatea Fung Gaap in Tai Chungkin, intr-o dupa-amiaza, un profesor din alta clasa, a venit in fuga si mi-a zis: D-na Liu, veniti repede, supervisor-ul nostru are un ACV! Am fugit imediat catre locul in care se afla D-nul Chen Fu, care era palid, nu putea vorbi, gura era stramba – simptome de un ACV .
 8. 8. I-am cerut unui student sa cumpere o siringa de la farmacie si am inceput sa intep degetele d-lui Chen . Cand to ate degetele sangerau (fiecare deget cu o picatura de sange de marimea unui bob de mazare), d-nul Chen a inceput sa-si recapete culoarea.
 9. 9. Dar gura era tot stramba. Atunci am apasat loburile urechilor sale pentru ca sangele sa iasa. Cand urechile s-au inrosit, am intepat lobul urechii drepte de doua ori pentru ca sa inceapa sa sangereze (2 picaturi) apoi lobul urechii stangi. Dupa 3-5 min. Gura a revenit la forma normala si a putu vorbi clar . L -am lasat sa se odihneasca un pic, apoi l-am dus la spital .
 10. 10. A stat in repaus o noapte si ziua urmatoare a fost externat si s-a putut reintoarce in aula sa. To tul a functionat normal. Nu a aparut nici o boala derivata de la primul ajutor care i-a fost aplicat.
 11. 11. V íctim ele ACV sufera in general rupturi iremediabile a vaselor capilare ale creierului in timpul transportului la spital . C a rezultat, aceste victime nu se mai recupereaza. ACV este a doua cauza de deces in lume. Cei care au bafta pot supravietui, dar pot ramane paralizati sau cu leziuni pentru tot restul vietii. Lucru dureros care se poate intampla in viata cuiva.
 12. 12. Trimite acest e-mail dupa ce il citesti. Puteti salva viata cuiva cu ACV .

×