Werk aan je moreel! – Marloes Pomp

483 views

Published on

Nieuwe generaties hebben nauwelijks interesse in toegepaste ethiek. We trainen massaal ons lichaam, maar jezelf trainen in morele perfectie klinkt al snel oubollig. Deugden maken je bewust van de keuzes die je kunt maken om goed te leven. Het gaat erom dat je koerst op het juiste midden. Door aan de slag te gaan met de deugden kun je je gevoel voor evenwicht ontwikkelen.

In het webinar krijg je handreikingen om jezelf moreel te perfectioneren én een praktisch framework om naar complexe situaties te kijken. Bekijk het webinar hier: http://bit.ly/1j6OZoe.

Published in: Self Improvement
0 Comments
1 Like
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

No Downloads
Views
Total views
483
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
74
Actions
Shares
0
Downloads
3
Comments
0
Likes
1
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Werk aan je moreel! – Marloes Pomp

 1. 1. Werk aan je moreel! Marloes Pomp
 2. 2. Freelunch: de beste sprekers, de nieuwste zakelijke inzichten. @freelunch_nl .com/freelunch.nl freelunch
 3. 3. Een initiatief van:
 4. 4. Wat zijn deugden?  Een deugd vormt het midden tussen twee extremen  Het juiste midden verschilt per situatie  Je kunt jezelf oefenen in een deugd, jezelf trainen om een beter mens te worden  Je oefent jezelf door anderen als voorbeeld te nemen
 5. 5. Klassieke deugden
 6. 6. Hedendaagse deugden De interpretatie van deugden verschilt in de loop van de tijd. Bijvoorbeeld de deugd 'liefde': In de oudheid: ‘liefde voor God’, liefde had betrekking op het geloof van het individu. Momenteel: compassie, zachtmoedigheid, barmhartigheid en vergeving.
 7. 7. • liefde, respect, openheid, betrouwbaarheid, zorgzaamheid • sociaal karakter
 8. 8. Hernieuwde aandacht voor deugden  Van Tongeren  Alain de Botton
 9. 9. Zelf spreken? Freelunch Persoonlijke ontwikkeling Freelunch Special Politiek Wetenschap Actualiteit  Mail naar: service@onlineseminar.nl
 10. 10. Dank voor uw deelname & tot volgende week!

×