Tekst voor persvoorstelling in kasteel ravenhof van schilderij gestolen maandag
Upcoming SlideShare
Loading in...5
×
 

Tekst voor persvoorstelling in kasteel ravenhof van schilderij gestolen maandag

on

  • 815 views

Het origineel schilderij is in 1988 op mysterieuze wijze verdwenen . Het is geen gobelin of wandtapijt maar een geschilderde imitatie met tempera verf. Deze ecologische verf wordt gekenmerkt door een ...

Het origineel schilderij is in 1988 op mysterieuze wijze verdwenen . Het is geen gobelin of wandtapijt maar een geschilderde imitatie met tempera verf. Deze ecologische verf wordt gekenmerkt door een afwerking die bijzonder mat en warm is. Ze zorgt dat het licht erg mooi wordt weerkaatst, waardoor de kleuren veranderen naarmate de lichtinval. Tempera wordt gemaakt door het met de hand of met een stamper in een vijzel samen wrijven van droge, poedervormige pigmenten, vermengd met eidooier en water.
Ik zal het nogmaals duidelijk moeten zeggen. Als er nog ideeën of bemerkingen zijn stuur ze dan gerust door. Er kan nog wat aan gewerkt worden.
Ik zal er hier en daar een anekdote in verwerken, zoals een knipoogje in het gezicht.
Het doek met cartouche medaillon is met voorstelling van de maandag met " Diana, godin van de jacht" ( waarvan we een voorbeeld hebben verzonnen want er bestaan geen afbeeldingen van het origineel). De godin werd met een boog, hert, pijl en een hond afgebeeld.
Het schilderij maakt deel uit van een serie van zeven, één voor elke dag van de week. De andere schilderijen hebben per dag een verschillend medaillon, die telkens verwijzen naar de overeenstemmende klassieke god van die dag. De stijl en kleurgebruik zijn typisch “Napoleon III” stijl. De opdracht van de stad Torhout was om een replica te vervaardigen van het ontbrekende schilderij. De replica vervangt nu het gestolen exemplaar vervangen. Het schilderij imiteert een wandtapijt of gobelin. De gobelin schildering zal plechtig worden ingehuldigd tijdens een groot evenement op 9 september Iedereen is welkom, er zal streekbier, fruitsap en wijn vloeien...... Het originele schilderij kan opgerold ergens op zolder liggen ?

Statistics

Views

Total Views
815
Views on SlideShare
812
Embed Views
3

Actions

Likes
0
Downloads
0
Comments
0

1 Embed 3

http://www.linkedin.com 3

Accessibility

Upload Details

Uploaded via as Adobe PDF

Usage Rights

© All Rights Reserved

Report content

Flagged as inappropriate Flag as inappropriate
Flag as inappropriate

Select your reason for flagging this presentation as inappropriate.

Cancel
  • Full Name Full Name Comment goes here.
    Are you sure you want to
    Your message goes here
    Processing…
Post Comment
Edit your comment

Tekst voor persvoorstelling in kasteel ravenhof van schilderij gestolen maandag Tekst voor persvoorstelling in kasteel ravenhof van schilderij gestolen maandag Document Transcript