Your SlideShare is downloading. ×
Case 4: Invoering Basel II bij ABN-Amro
Case 4: Invoering Basel II bij ABN-Amro
Case 4: Invoering Basel II bij ABN-Amro
Upcoming SlideShare
Loading in...5
×

Thanks for flagging this SlideShare!

Oops! An error has occurred.

×
Saving this for later? Get the SlideShare app to save on your phone or tablet. Read anywhere, anytime – even offline.
Text the download link to your phone
Standard text messaging rates apply

Case 4: Invoering Basel II bij ABN-Amro

89

Published on

Krappe deadline, zeer complex, zeer hoge kwaliteitseisen: FourPoints kreeg de opdracht om de BASEL II eisen door te voeren in het datawarehouse van ABN AMRO.

Krappe deadline, zeer complex, zeer hoge kwaliteitseisen: FourPoints kreeg de opdracht om de BASEL II eisen door te voeren in het datawarehouse van ABN AMRO.

Published in: Business
0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
  • Be the first to comment

  • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total Views
89
On Slideshare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
0
Actions
Shares
0
Downloads
0
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

Report content
Flagged as inappropriate Flag as inappropriate
Flag as inappropriate

Select your reason for flagging this presentation as inappropriate.

Cancel
No notes for slide

Transcript

  • 1. REFERENTIEABN Amro Finance en ICT
  • 2. ABN AMRO EN FOURPOINTSBASEL II vlekkeloos doorgevoerdGROTE UITDAGINGSimpel gezegd stelt BASEL II drie eisen aan banken. Kapitaalseisen moeten meer in evenwicht zijn metde feitelijk gelopen risico’s. Banken dienen meer inzicht te geven in hun risicoprofiel om zo meertransparantie te bereiken. En de banken moeten zelf beschikken over een beoordelings- enbeheersproces voor krediet- en operationeel risico. De grootste uitdaging hierbij is het vergaren,ontsluiten en beheren van alle gegevens die nodig zijn om de hoogte van een krediet te bepalen. Envervolgens de daaraan verbonden voorwaarden en risico’s in te schatten.BASEL II is een internationaal akkoord tussen commerciële banken en toezichthouders, dat op 1 januari 2008 in werking trad.Het akkoord verplicht financiële instellingen een goed risicobeheer te voeren. Ook ABN Amro moest natuurlijk BASEL IIcompliant zijn. Dat vroeg om een ingrijpende herinrichting van hun datawarehouse. Samen met FourPoints Business Intelli-gence klaarde ANB Amro de klus. Op tijd!FIXED PRICE, FIXED DATEGezien de deadline, de complexiteit en de strikte eisen van BASEL II werd FourPoints Business Intelligence gevraagd omBASEL II in het datawarehouse door te voeren. Als basis voor het inrichten en vullen van het datawarehouse hebben we eersteen ontwikkelstraat ingericht: de FourPoints Data Warehouse factory. Het programma is daarna op basis van ‘fixed-price,fixed-date’ uitgevoerd onder onze verantwoordelijkheid. Belangrijkste onderdelen waren:GELUKT!Fase 1 van het Basel II programma werd door FourPoints succesvol afgerond binnen de zeer ambitieuze tijdslijnen. De samen-werking tussen FourPoints en de ABN Amro bedrijfsonderdelen Finance en ICT werd door de bank bovendien als effectief enprettig ervaren. En de resultaten waren uitstekend. In fase 2 hebben we ABN Amro begeleid bij de off-shoring van deontwikkelomgeving.Het aanpassen van het datawarehouse en het gegevensmodelHet identificeren en verzamelen van gegevens uit verschillende, nog niet gekoppelde informatiesystemen en externedatabronnen.Het transformeren van de gegevens naar een betrouwbaar, eenduidig en uniform klant/risico-beeld.
  • 3. MEER WETEN?Wilt u weten wat FourPoints voor uw organisatie kan betekenen? Neem contact met ons op via(020) 452 7505 of Info@FourPoints.nl. Meer informatie over FourPoints Business Intelligencevindt u ook op www.fourpoints.nl.NIEUWE MOGELIJKHEDEN & PRAKTISCHE OPLOSSINGENEen BI-oplossing moet uw strategie ondersteunen en uw onderneming laten groeien. FourPoints Business Intelligence toont uonverwachte mogelijkheden en praktische oplossingen. Daarna zetten we de data uit uw eigen IT-systemen om in debenodigde, waardevolle informatie. En bouwen een BI-omgeving die naadloos in uw organisatie past.BI MOET UW ONDERNEMING LATEN GROEIENWe zijn er trots op dat we ABN Amro mochten ondersteunen in het complexe BASEL II traject. Maar een strak georganiseerdeBusiness Intelligence omgeving is voor elke organisatie van groot belang. BI is bedoeld om uw bedrijfsprocessen efficiënter eninzichtelijker te maken. Om kosten en risico’s te beperken. Kortom: BI moet uw bedrijf slagvaardiger maken. Behalve eenICT-kwestie is BI dan ook in de eerste plaats een bedrijfsvraagstuk.

×