Case 2: De BI-oplossing voor Van Uden Logistics

153 views
98 views

Published on

Toolkeuze-advies, koppeling met datawarehouse en ‘one click’ visuele rapportage voor een gerenommeerd logistieke partner.

Published in: Business
0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
  • Be the first to comment

  • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
153
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
0
Actions
Shares
0
Downloads
1
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Case 2: De BI-oplossing voor Van Uden Logistics

  1. 1. REFERENTIEVan Uden Logistiek
  2. 2. VAN UDEN EN FOURPOINTSDe logistiek nog beter sturenCOMPLETE SUPPLY CHAINDe dienstverlening van Van Uden Logistics bestaat uit warehousing, distributie en transport. Zokan het bedrijf de complete supply chain voor haar klanten verzorgen. Van Uden exploiteert vijfgrote distributiecentra (samen meer dan 100.000 m2) voor opslag, voorraadbeheer, order pickingen het ompakken en etiketteren van goederen. Een geavanceerd, radiografisch aangestuurdWarehouse Management Systeem stuurt iedere stap in het logistieke proces.Van Uden Logistics biedt internationale logistieke dienstverlening in de food en beverage sector. Van Uden Logistics is degrootste divisie van de Van Uden Group, een toonaangevende aanbieder van logistieke oplossingen met meer dan 160 jaarervaring. Door samenwerking met FourPoints kan Van Uden Logistics nog beter inspelen op veranderingen in de markt, bijleveranciers en bij klanten.ONDERZOEK EN ADVIESDagelijks worden de operationele gegevens vanuit de vijf distributiecentra geladen in een datawarehouse. Hierop wordt eentiental standaard rapportages uitgevoerd. Om te kunnen anticiperen op de toekomst wilde Van Uden zo goed mogelijkantwoord kunnen geven op de vraag: welke operationele of financiële situaties zullen zich in de (nabije) toekomst voordoen?Van Uden klopte aan bij FourPoints Business Intelligence. Wij hebben op basis van vooraf gedefinieerde eisen een onderzoekuitgevoerd naar geschikte Business Intelligence pakketten en daarover een advies uitgebracht.SUCCESVOLLE IMPLEMENTATIEHet geadviseerde pakket is daarna door FourPoints geïmplementeerd en gekoppeld aan het datawarehouse. Tevens is voorVan Uden een aantal nieuwe rapporten en grafieken ontwikkeld. Hierdoor is een waardevolle bron van informatie ontstaan,waarmee tendensen op basis van historische gegevens met één druk op de knop visueel worden. Van Uden is nu in staat omtijdig in te spelen op veranderende situaties in de markt, bij leveranciers en bij afnemers. En kan de operationele leiding vande distributiecentra nog beter sturen.
  3. 3. BI MOET UW ONDERNEMING LATEN GROEIENHoe kunt u Business Intelligence inzetten om uw bedrijfsprocessen efficiënter en inzichtelijker te maken? Kosten en risico’s tebeperken? Kortom: hoe kan BI uw bedrijf slagvaardiger maken? Dat zijn de vragen die FourPoints Business Intelligence samenmet u wil beantwoorden. Want behalve een ICT-kwestie is BI in de eerste plaats een bedrijfsvraagstuk. Een BI-oplossing moetuw strategie ondersteunen en uw onderneming laten groeien. FourPoints Business Intelligence toont u onverwachtemogelijkheden en praktische oplossingen. Daarna zetten we de data uit uw eigen IT-systemen om in de benodigde,waardevolle informatie. En bouwen een BI-omgeving die naadloos in uw organisatie past.MEER WETEN?Wilt u weten wat FourPoints voor uw organisatie kan betekenen? Neem contact met ons op via(020) 452 7505 of Info@FourPoints.nl. Meer informatie over FourPoints Business Intelligencevindt u ook op www.fourpoints.nl.

×