Detyra TVSH (Libri i blerjes dhe shitjes)
Upcoming SlideShare
Loading in...5
×
 

Detyra TVSH (Libri i blerjes dhe shitjes)

on

 • 4,367 views

 

Statistics

Views

Total Views
4,367
Views on SlideShare
4,367
Embed Views
0

Actions

Likes
0
Downloads
75
Comments
0

0 Embeds 0

No embeds

Accessibility

Categories

Upload Details

Uploaded via as Microsoft Word

Usage Rights

© All Rights Reserved

Report content

Flagged as inappropriate Flag as inappropriate
Flag as inappropriate

Select your reason for flagging this presentation as inappropriate.

Cancel
 • Full Name Full Name Comment goes here.
  Are you sure you want to
  Your message goes here
  Processing…
Post Comment
Edit your comment

Detyra TVSH (Libri i blerjes dhe shitjes) Detyra TVSH (Libri i blerjes dhe shitjes) Document Transcript

 • Tatimi mbi vlerën e shtuar 5. SHPK Kosova pate ketë aktivitet ekonomik për muajin Janar 2011.Data 03.01.11 - Importoi mall 9364 EU, Dogana 936EU, TVSH 1700 EU ( DUD 42) - Pranuam dhe paguam faturën e rrymës për janar vlera 1000 EU TVSH 160 EU.(fatura 364) - Bleu mall 5000 EU TVSH 800 EU. (fatura 152)Data. 20.01. 2010 - Shiti mall ne R. Shqiperis sipas deklarates doganore per exsport ne vlere prej 15000EU ( fatura nr 625) - Shiti mall 10000EU TVSH 1600 EU (fatura nr 163)a)Plotëso regjistrimet për TVSH për muajin janar 2010.b)Plotëso deklaratën për muajin janar 2011 ).Libri i blerjeve Data Fatura Blerje pa Blerje me TVSH Importi TVSH TVSH me TVSH03.01.2010 Dud 42 10300 170003.01.2010 364 1000 16003.01.2010 152 5000 800TOTALI 6000 960 10300 1700
 • Libri i shitjeve Data Fatura Baza për F. F. Tatueshme TVSH.LL F. Tatueshme TAK- Përjashtuara 16% me 0% TAP20.01.20 625 15000 150001020.01.10 163 10000 10000 1600TOTALI 25000 ---------- 10000 1600 15000Regjiastrimi ne rastin e blerjeveNr.r Nr,tra DATA P ERSHKRIMI DEBI KREDI 1. 10.01.2010 Malli (Stoqet) 5.0001 2. TVSH e zbritshme (llogarit e arketushme) 800 1. Furnitoret (llogarit e pagueshme) 5.8002 1. 10.01.2010 Furnitoret (llogarit e pagueshme) 5.800 1, Xhirollogaria (parat e gatshme) 5.800 1. 15.01.2010 Malli nga Importet (Stoqet) 9.364 2. Malli (Dogana ne import (Llogarit e arketueshme) 9363 3. TVSH e zbritshme Importe (llogarit e arketushme 1.700 1. Furnitor i Jashtem (llogarit e pagueshme) 12.0004 1. 15.01.2010 Furnitoret (llogarit e pagueshme) 12.000 1. Xhirollogaria (parat e gatshme) 12.000 1. 31.01.2010 Energjia elektrike (shpenz operative dhe administr) 1.0005 2. TVSH e zbritshme (llogarit e arketushme) 160 1. Furnitori KEK-u (llogarit e pagueshme) 1.1606 1. 31.01.2010 Furnitoret (llogarit e pagueshme) 1.160 1. Xhirollogaria (parat e gatshme) 1.160 1.7 2.Rexhistrimet ne kontabilitet per ShitjetNr.r Nr,tra DATA P ERSHKRIMI DEBI KREDI 1. 20.01.2010 Bleresit (Llogarit e arketueshme) 11.600 1. TVSH e obligushme (detyrimet 1.6001 2. Te hyrat nga shitjet 10.000 2. KMSH (kosto e mallit te shitur) 5.000 3 Malli (Stoqet) 5.0002 1. 20.01.2010 Xhirollogaria (parat e gatshme) 11.600 2. Bleresit (Llogarit e arketueshme) 11.600 1. 30.01.2010 Blerseit e jashtem -Eksportet (Llogarit e arketueshme) 15.000 1. Te hyrat nga shitjet – eksporte 15.0003 2. KMSH (Llogarit e arketueshme) 10.300 2. Malli (Stoqet) 10.300
 • 4 1. 30.01.2010 Xhirollogaria (parat e gatshme) 15.000 2. Bleresit (Llogarit e arketueshme) 15.000C. Mbyllja e TVSH- se obligueshne, dhe Rezultati finaciareNr.r Nr,tra DATA P ERSHKRIMI DEBI KREDI 1. 31.01.2010 TVSH e obligushme (detyrimet 1.600 1. TVSH e zbritshme (llogarit e arketushme) 1.6001 2. Kerkesat pererimbursim (llogarit e arketushme) 1.060 2. TVSH e zbritshme (llogarit e arketushme 1.060 1. 31.01.2010 Te hyrat nga shitjet 25.000 1. KMSH (Llogarit e arketueshme ) 16.3002 2. 3. Tatimi ne fitim (detyrimet afatshkurtera) 870 4. Fitimi Neto (kapitalet e veta 7830 2. Tatimi ne fitim 870 5 Xhirollogaria 870tvsh e zbritshme 2260tvsh e llogaritur 1600 kreditim 1060