PROCEDURAT NË SEKTORIN E NDËRTIMIT

Sektori I ndërtimit, kryesisht merret me:
 hartimin e detyrave projektuese,
 mbikëqy...
PROCEDURAT NË SEKTORIN E NDËRTIMIT

HARTIMI I DETYRAVE PROJEKTUESE
• PRGADITJA E DETYRAVE PROJEKTUESE
•PREGATITJA E URDHË...
PROCEDURAT NË SEKTORIN E NDËRTIMIT

MBIKËQYRJA E OBJEKTEVE
•

•PUNIMI I PLANI I MENAXHIMIT
•PIKETIMI I OBJEKTIT
• HAPJA E...
PROCEDURAT NË SEKTORIN E NDËRTIMIT

MBIKËQYRJA E PROJEKTEVE
•

•PUNIMI I PLANI I MENAXHIMIT
•KORDINIMI I PUNËS SË EKIPIT ...
PROCEDURAT NË SEKTORIN E NDËRTIMIT

CERTIFIKATA E PËRDORIMIT
• Aplikimi për certifikatë të përdorimit
•Protokolet e nënsh...
PROCEDURAT NË SEKTORIN E NDËRTIMIT

LËSHIMI I CERTIFIKATES SË PËRDORIMIT
•Inspektimin përfundimtar i vendit të ndërtimit
...
PROCEDURAT NË SEKTORIN E NDËRTIMIT

LËSHIMI I CERTIFIKATES SË PËRDORIMIT PER OBJEKTET E LESHUARA ME
LIGJIN E VJETER

•Apl...
PROCEDURAT NË SEKTORIN E NDËRTIMIT

LEJET E NËRTIMIT PËR INFRASTRUKTURË
•KËRKESA
•PROJEKTI I NDËRTIMIT NË MIN. 3 KOPJE
• ...
PROCEDURAT NË SEKTORIN E NDËRTIMIT

KOMISIONET PROFESIONALE
•PRANIMI I APLIKACIONIT
•PROPOZIMI I GRUPIT TE EKSPERTVE
• MI...
PROCEDURAT NË SEKTORIN E NDËRTIMIT

Ju faleminderit
Upcoming SlideShare
Loading in...5
×

Procedurat n sektorin e nd rtimit

134

Published on

0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total Views
134
On Slideshare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
3
Actions
Shares
0
Downloads
1
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Procedurat n sektorin e nd rtimit

 1. 1. PROCEDURAT NË SEKTORIN E NDËRTIMIT Sektori I ndërtimit, kryesisht merret me:  hartimin e detyrave projektuese,  mbikëqyrjen e objekteve dhe projekteve, Certifikatat e përdorim të objekteve  dhënien e lejeve të ndërtimit për infrastrukturë, formimin komisioneve profesionale si dhe veprimtari të tjera që kanë të bëjnë me këtë sektor.
 2. 2. PROCEDURAT NË SEKTORIN E NDËRTIMIT HARTIMI I DETYRAVE PROJEKTUESE • PRGADITJA E DETYRAVE PROJEKTUESE •PREGATITJA E URDHËRESES PËR ZOTIMIN E MJETEVE • PËRCJELLJA PËR NËNSHKRIM NGA PERSONAT E AUTORIZUAR
 3. 3. PROCEDURAT NË SEKTORIN E NDËRTIMIT MBIKËQYRJA E OBJEKTEVE • •PUNIMI I PLANI I MENAXHIMIT •PIKETIMI I OBJEKTIT • HAPJA E DITARIT TË NDËRTIMIT DHE LIBRIT NDËRTIMOR •NJOFTIMI I INSPEKCIONIT TË NDËRTIMIT PËR CDO FAZË TË NDËRTIMIT •NËNSHKRIMI I PROTOKOLIT PËR FAZËN E KRYER •INSPEKTIMIN FINAL •PUNIMI I RAPORTIT PËRFUNDIMTARË •KËRKESA PËR LEJE TË PËRDORIMIT
 4. 4. PROCEDURAT NË SEKTORIN E NDËRTIMIT MBIKËQYRJA E PROJEKTEVE • •PUNIMI I PLANI I MENAXHIMIT •KORDINIMI I PUNËS SË EKIPIT MBIKËQYRËS DHE PROJEKTUESIT • MARJA E PËLQIMIT PËR PROJEKT IDEOR (NESE KËRKOHET ME KONTRATË) •KONTROLLI FINAL I PROJEKTIT •PREGATITJA E RAPORTIT PËRFUNDIMTARË PËR MBYLLJEN E KONTRATËS •DORËZIMI I PROJEKTEVE
 5. 5. PROCEDURAT NË SEKTORIN E NDËRTIMIT CERTIFIKATA E PËRDORIMIT • Aplikimi për certifikatë të përdorimit •Protokolet e nënshkruara •Kartela e inspektimit •Kopjet e nënshkruara të protokoleve •Dëshmi të rezultateve pozitive të testimit të kryer sipas Kodit dhe akteve tjera ligjore dhe rregulloreve, •Dëshmin se ka zgjedhur qështjen e infrastrukturës rrugore dhe kyqjet në rrjetet e shërbimeve publike
 6. 6. PROCEDURAT NË SEKTORIN E NDËRTIMIT LËSHIMI I CERTIFIKATES SË PËRDORIMIT •Inspektimin përfundimtar i vendit të ndërtimit për të konfirmuar se kërkesat e Ligjit për Ndërtim, neni 27, paragrafi 2, janë plotësuar. •Nëse kërkesat nga Ligji , janë plotësuar, organi kompetent do të lëshojë një certifikatë të përdorimit
 7. 7. PROCEDURAT NË SEKTORIN E NDËRTIMIT LËSHIMI I CERTIFIKATES SË PËRDORIMIT PER OBJEKTET E LESHUARA ME LIGJIN E VJETER •Aplikimi per formimin e komisionit per pranim teknik •Formimi I komisionit per pranim teknik. •Kerkesa per leje te perdorimit ,nese komisioni ka konstatuar se jane perfunduar punimet sipas dokumentacionit teknik •Dorzimi I dokumentacionit te prezentuar komisionit ne lidhje te forte •Inqizimi gjeodezik •Kopja e planit fleta poseduese •Leshimi I lejes se perdorimit
 8. 8. PROCEDURAT NË SEKTORIN E NDËRTIMIT LEJET E NËRTIMIT PËR INFRASTRUKTURË •KËRKESA •PROJEKTI I NDËRTIMIT NË MIN. 3 KOPJE • AKTVENDIMI I LEJES SË NDËRTIMIT •KËRKESA PËR KUSHTE •PREGATITJA E KUSHTEVE •PËLQIMI PËR NDËRTIM
 9. 9. PROCEDURAT NË SEKTORIN E NDËRTIMIT KOMISIONET PROFESIONALE •PRANIMI I APLIKACIONIT •PROPOZIMI I GRUPIT TE EKSPERTVE • MIRATIMI I EKSPERTVE NGA DREJTORI •NJOFTIMI I GRUPIT TË EKSPERTVE PER VENDIMIN •PRANIMI I RAPORTIT NGA GRUPI I EKSPERTVE •NJOFTIMI PER PERFUNDIMIN E PUNËS SË EKSPERTVE DHE NJOFTIMI PËR PROCEDUREN E MËTEJME
 10. 10. PROCEDURAT NË SEKTORIN E NDËRTIMIT Ju faleminderit
 1. A particular slide catching your eye?

  Clipping is a handy way to collect important slides you want to go back to later.

×