• Share
 • Email
 • Embed
 • Like
 • Save
 • Private Content
Les cròniques de Ramon Muntaner
 

Les cròniques de Ramon Muntaner

on

 • 611 views

Ramon Muntaner - Power Point

Ramon Muntaner - Power Point

Statistics

Views

Total Views
611
Views on SlideShare
611
Embed Views
0

Actions

Likes
0
Downloads
1
Comments
0

0 Embeds 0

No embeds

Accessibility

Categories

Upload Details

Uploaded via as Microsoft PowerPoint

Usage Rights

© All Rights Reserved

Report content

Flagged as inappropriate Flag as inappropriate
Flag as inappropriate

Select your reason for flagging this presentation as inappropriate.

Cancel
 • Full Name Full Name Comment goes here.
  Are you sure you want to
  Your message goes here
  Processing…
Post Comment
Edit your comment

  Les cròniques de Ramon Muntaner Les cròniques de Ramon Muntaner Presentation Transcript

  • Les Cròniques de Ramon Muntaner
   Juan Martín Grondona
   3r A
  • Biografía
   Ramon Muntaner (Peralada, Girona, Catalunya) va ser un cavaller i escriptor català. Va escriure la Crònica de Muntaner, que comprèn des de la concepció de Jaume I (1207) fins a la coronació d'Alfons IV d'Aragó (1328). Pertànyer a una família noble. El 1285, la seva vila natal va ser incendiada pels invasors, per la qual cosa Muntaner es va anar a viure a València amb el seu pare. Poc després de complir els vint anys, va prendre part en la conquesta de Menorca (1286).
  • Va pertànyer a l’exèrcit d'infanteria lleugera format per mercenaris aragonesos i catalans: almogàvers. Va ser enviat a Constantinoble per ajudar els grecs a lluitar contra els turcs, sota el lideratge de Roger de Flor. En 1300 va participar en el setge de Messina. Va ser administrador de la Companyia de Roger de Flor. Va redactar el tractat entre l'emperador bizantí i els catalans i va defensar com a capità, amb valor i prudència, la ciutat de Galipoli de l'atac dels genovesos. Va seguir a Roger de Flor i els seus almogàvers en les seves gestes per terres d'Anatòlia i va ser el personatge expert de la companyia, juntament amb nobles cavallers com Berenguer d'Entença i Bernat de Rocafort.
  • ‘’Crònica de Muntaner’’
   És la més llarga de les quatre grans cròniques i comprèn des de l’engendrament de Jaume I el Conqueridor (1207) fins la coronació d’Alfons el Benigne (1328).
   En escriure la seva obra, va recórrer especialment als textos historiogràfics per als temes sobre els regnats de Jaume I i Pere el Gran. A partir d'Alfons el Franc seva font gairebé exclusiva va ser la seva pròpia experiència.
   L'obra va ser escrita per ser llegida en veu alta.. Muntaner aconsegueix establir una comunicació directa amb els seus espectadors, utilitza tècniques típiques del joglar com la interrogació "què us diré?", a més d'utilitzar un llenguatge viu i col·loquial. Utilitza expressions populars i refranys així com referències als llibres de cavalleries.
   L'objectiu fonamental de l'obra és la de glorificar als reis de la Corona d'Aragó. La sang, un destí comú i la llengua (a la qual diu el bell catalanesc) són els elements que integren la base de la comunitat aragonesa. La consciència del perill de divisió i el valor de la unió queden també expressats en la seva crònica. És també un valuós testimoni sobre les expedicions dels almogàvers.
  • Fragment de ‘’La crònica de Muntaner’’
   I quanelsoficials, i el noble Berenguer Carròs i la companyia del senyorRei van entrar en Caller, van hissar a la torre de SantBrancats un gran estendard real del senyorRei, i després en cadascuna de les altres torres altreestendard i moltspendonsrealsmenors. I per la gràcia de Déu, abans que aquestesbanderes i pendonsfossinhissats, no feia res de vent, peròquan van ser hissats, es va aixecar un ventsuau del sud-oest, el mésbonic del món, que va desplegar totes les banderes i pendons . I va ser la més bella visió que mai van tenirels que bévolena la Casa d'Aragó.
  • Explicació
   En aquest fragment, Ramon Muntaner narra com va fer el Rei perquè els ciutadans d’Aragó gaudeixin de la visió més bonica que van veure fins a aquest moment.
   Per fer-ho, els oficials, el noble Berenguer Carròs i la companyia del Rei van hissar banderes i estendards a totes les torres d’Aragó mentre començava a fer una brisa suau que feia desplegar les banderes.
   El Rei amb aquest acte vol demostrar que ell estima a qui l’estimai a qui estima a la Casa d’Aragó, fent-los gaudir d’un espectacle tan innovador en aquella època.
  • Conclusió
   Ramon Muntaner va ser una persona molt important dins la literatura catalana, ja que va escriure “La crònica de Muntaner”, una de les quatre grans cròniques que formen un dels millors conjunts de la historiografia de l’Europa Medieval.
   Ramon Muntaner va ser un gran escriptor ja que tenia molta experiència sobre el món en el que vivia, ja que va ser un gran cavaller i va participar en nombroses guerres que van anar escrivint la història de l’Edat Mitjana.