Mummert konkurs
Upcoming SlideShare
Loading in...5
×
 

Like this? Share it with your network

Share

Mummert konkurs

on

  • 397 views

nastavimo tradiciju dobijanja ove prestizne stipendije za master. Od pet do sadastipendiranih studenata ekonomskih nauka iz Srbije, dvoje poticu sa FEFA.

nastavimo tradiciju dobijanja ove prestizne stipendije za master. Od pet do sadastipendiranih studenata ekonomskih nauka iz Srbije, dvoje poticu sa FEFA.

Statistics

Views

Total Views
397
Views on SlideShare
397
Embed Views
0

Actions

Likes
0
Downloads
0
Comments
0

0 Embeds 0

No embeds

Accessibility

Categories

Upload Details

Uploaded via as Adobe PDF

Usage Rights

© All Rights Reserved

Report content

Flagged as inappropriate Flag as inappropriate
Flag as inappropriate

Select your reason for flagging this presentation as inappropriate.

Cancel
  • Full Name Full Name Comment goes here.
    Are you sure you want to
    Your message goes here
    Processing…
Post Comment
Edit your comment

Mummert konkurs Document Transcript

  • 1. Stand 03/2011Podržavamo posvećene studente koji postižu visoke rezultate!„Rochus i Beatrice Mummert“ fondacija dodeljuje dvoipogodišnje stipendije studentima sa visokimakademskim i menadžment potencijalom iz srednje i jugoistočne Evrope u oblastima ekonomskih,tehničkih i prirodnih nauka. Stipendije Mummert-fondacije podrazumevaju master studije na Univerzitetu uKelnu, Univerzitetu RWTH u Ahenu ili Visokoj školi za sport u Kelnu se dodeljuju u saradnji sa RobertBosch fondacijom.Uslovi za prijavljivanje: - Zemlja porekla: Bugarska, Češka, Estonija, Hrvatska, Mañarska, Litvanija, Letonija, Crna Gora, Poljska, Rumunija, Slovačka, Slovenija ili Srbija. - Bachelor diploma (ili u poslednjom godini bachelor studija) iz ekonomskih, tehničkih i prirodnih nauka, kao i turizma - Visok prosek (takoñe i u matematici) - Visok nivo znanja nemačkog jezika - Menadžment potencijal - Entuzijazam - Aktivno učestvovanje u razvoju zajednice - Spremnost na povratak u svoju zemlju po završetku master studijaPodrška Mummert fondacije se sastoji iz: Stipendije: - Mesečni iznos: 850 – 900 € - Dodatak za istraživački rad: 228 € po semestru - Dodatak za troškove puta (dolaska i odlaska): 150 – 250 € - Dodatak za laptop: 700 € - Zdravstveno osiguranje i osiguranje u slučaju nesreće - Premija za ostvaren visok prosek tokom master studija: 500 € Razvijanje menadžerskih veština: - Seminari za sticanje veština, posebno za lični razvoj i razvoj liderstva - Praksa u nekoj od nemačkih kompanija u trajanju od 4 do 5 meseci - Studijsko putovanje u Berlin i Brisel - Posete kompanijama; posete kulturnim dogañajima - Rad na projektima unutar fondacije Profesionalni i lični razvoj: - Mentor – član upravnog odbora fondacije - Porodica koja je domaćin studentu (vodeće ličnosti iz ekonomskog i kulturnog života kao i iz oblasti visokog obrazovanja) - Mentor na fakultetu - Starije generacije stipendista i alumniRok za prijavu: Svake godine od 1. septembra do 1. novembra za početak studija u zimskom semestrunaredne godine.Slanje prijava i dodatne informacije na:Edith WolfEmail: mummertstipendium@bosch-stiftung.deTelefon: +49 (0) 711/460 84-976www.mummertstiftung.de