Tips pikat suami dengan air tangan isteri

526 views
443 views

Published on

0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
  • Be the first to comment

  • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
526
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
4
Actions
Shares
0
Downloads
2
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Tips pikat suami dengan air tangan isteri

  1. 1. Tips Pikat Suami Dengan Air Tangan IsteriAssalammualaikum buat semua.mulanya nak ucapkan terimakasih banyak-banyak buat khairiahkhaizu,MaDiHaA a.k.a Ratna,Melly Octaviana,CA ,Chik Att , Marsita yahya, cikgudZana, Hafizah Mohamad, Zurina , rahel, zila norazila, Shiela , Qasey Honey, AzianElias, ibundo, Asmah Yusof, Yatie , kak leni, Rohah & mama sara nur yg wishAnniversary dan doakan buat kami berdua....setiap ucapan amatlah dihargai. moga kita semuasentiasa aman bahgia rukun damai rumah tangga. Amin...Hari ni mama nak kongsi yg cukup menarik dan berguna utk para isteri...Tips Pikat Suami Dengan Air Tangan Isteri9 tips agar anda boleh terus mengikat tali perkahwinan anda dengan penuh bahagia melaluimasakan ‘air tangan’ anda.1. Jangan jadikan alasan anda tidak tahu memasak. Keluarkan sedikit modal untuk pergi menghadirikelas dan kursus masakan.2. Kerapkan menonton rancangan masakan yang ada di TV dan ambil nota. Kemudian terus andacuba resipi yang anda dapat itu untuk mencuba memasaknya di dapur.3. Beli dan baca buku masakan yang ada di pasaran.4. Pada hujung minggu, anda boleh ajak suami anda untuk pergi membeli barang-barang dapur dansimpan stok untuk seminggu.5. Jika anda penat, pujuk suami anda untuk turut membantu anda di dapur. Ini dapat mengeratkanlagi hubungan anda berdua.6. Anda boleh bertanya sekali-sekala kepada suami anda apakah masakan yang dia teringin sangatuntuk rasa. Cuba penuhi permintaan dia. Pasti dia akan bertambah-tambah sayang anda.7. Jangan biarkan dapur anda langsung tidak berasap untuk jangka masa yang lama. Paling kurangpun anda boleh beli makanan sejuk beku seperti sosej, nugget, kentang-goreng, karipap frozen.Masak dan sediakan untuk suami anda.8. Untuk menjimatkan masa, anda boleh sediakan sekali dulu bahan-bahan asas masakan sepertibawang dan cili kering yang siap dikisar. Simpan dalam peti ais kerana ia lebih tahan lama. Andaboleh pujuk minta bantuan dari suami anda untuk sama-sama membantu.9. Dalam sehari, sesibuk mana anda pun, anda wajib meluangkan masa menyediakan masakanuntuk suami anda.Semoga tips-tips ini dapat membantu anda untuk terus ‘tambat’ perut suami anda dengan air tangananda.(Sumber; Kursus Perkahwinan.Com)Sekiranya ada adik2 yg baru nak belajar masak...teruskan usaha yg baik itu.tambah skrg mudah sgt
  2. 2. nak belajar masak, byk blog yg kongsi resepi utk di cuba, search je resepi apa...berderet2 ygkeluar...tinggal pilih yg mana berkenan. wpun masak menu yg mudah, tak mengapa....yg penting kitamasak sendiri....air tangan isteri itu yg penting, dpt juga menjimatkan perbelanjaan dan makanan ygkita hidangkan sudah pasti halal dan bersih. Mama masa awal kahwinpun tak pandai masak...tahusikit2 yg asas tp sbb lepas kahwin terus terbang ke UK....nak tak nak mmg kena masak sendiri.berbekalkan buku2 resepi...mulalah sikit2 belajar memasak, tambahan di luar negara bahan2 masakamat terhad . Masa itu tiada blog masakan mcm skrg kalau nak rujuk resepi....mmg susah sikit, jadibelajar yg mudah2 dulu.Teringat kdg2 ke library tempat mr husben belajar utk salin resepi drsuratkhabar Msia...kebetulan ada suratkhabar dr Msia disediakan di situ(dulu2 byk juga resepi ygdikongsi dlm suratkhabar). Dan thn pertama kahwin ada jemput beberapa famili beraya di rumahkami... lupa pula apa menu yg dimasak.Bila thn ke 2 ada buat open house utk kawan-kwnMsia.menunya masih ingat iaitu rendang ayam, lemang segera masak dlm oven,dodol microwave,soto nasi dan nasi pilau Pakistan (belajar dg wife tuan rumah org Pakistan)...sayang masa tu takambil gambar makanan sbb tak minat sgt bergambar mcm skrg. Kemudian sikit2 mencuba resepi2yg berkenan...cuba jaya...ada yg jadi...ada yg tidak...hinggalah ada Fotopages Mamasya dan kiniDapurmamasya...itulah kisahnya, sekadar berkongsi sikit pengalaman yg ada. Jumpa lagi nextentry....harap tips yg dikongsikan berguna buat semua & moga semua bahgia selalu......

×