A telefon kialakulása, fejlődése

0 views
3,288 views

Published on

Published in: Technology
0 Comments
1 Like
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

No Downloads
Views
Total views
0
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
0
Actions
Shares
0
Downloads
22
Comments
0
Likes
1
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

A telefon kialakulása, fejlődése

 1. 1. - A telefon olyantávbeszélőeszköz, amelybeszédet továbbítelektromos jelekformájában.- Lehetővé teszi, hogyemberek olyankor istudjanak egymássalbeszélni, mikorhallótávolságon kívültartózkodnak.
 2. 2. Történet Legtöbben úgy tudják, hogy Alexander Graham Bell találta fel, majd építette meg 1876-ban, de rajta kívül még sokan mások szerepet játszottak a feltalálásában.
 3. 3.  Az alapokat Morse találmánya, a távíró fektette le, ez volt ugyanis az első elektromos jeleket továbbító hálózat.
 4. 4.  1854-ben egy francia távíróműszerész, Charles Borseul felvetette annak lehetőségét, hogy hangot is lehetne valahogy a hálózaton továbbítani. Szintén ebben az időszakban kísérletezett még Johann Philipp Reis és Elisha Gray is.
 5. 5.  Bell egy olasz bevándorló, Antonio Meucci nyomdokain indult el. Amit Meucci 1874-ben anyagi nehézségek miatt nem tudott jogi védelem alá helyezni, azt két évvel később Bell szabadalmaztatatta.(2002-ben az Egyesült Államokképviselőháza nyilatkozatotfogadott el, melyben az olaszfeltalálót ismeri el a telefon feltalálójaként.)
 6. 6.  Végül Bell és az ő csapata építette meg a telefont, ami végül 1876 után Bostonból kiindulva meghódította a világot.
 7. 7.  Nem sokkal később, 1878-ban feltalálták a szénporos mikrofont, mely jelentősen javított a hangfelvétel minőségén.
 8. 8.  1888-ban Almon Strowger feltalálta és megépítette az első automata telefonközpontot.
 9. 9. FajtáiA készülékek csoportosítása többféleképpentörténhet.- Vezetékes telefonok: - Nyilvános - Nosztalgia - Cselédhívó - Kezelői - ISDN telefon - IP telefon
 10. 10. - Hordozható telefon: - Vizsgáló - Tábori - Vezeték nélküli
 11. 11. - Rádióhullámokkal működő: - Rádiótelefon - Mobiltelefon - Műholdas
 12. 12. - Egyebek: - Kaputelefon - Áltelefon

×