http://us3.campaign-archive1.com/?u=0d53d2073f070c688237e968e&id=2d381e2d17&e=f15f4db8be

Veckans digitala insikt 140205

...
Well, allt är inte svart och vitt. Om du arbetar fram tydliga personas blir din digitala
marknadsföring mycket enklare att...
Du behöver samla ihop den data du har om dina kunder och dina besökare (läsare,
följare) och eventuellt komplettera med on...
www.ExploreCurate.com I @explorecurate I #digitalainsikter I Portfolio

Tell a friend | follow on Twitter | follow on Scoo...
Upcoming SlideShare
Loading in …5
×

Veckans digitala insikt 140205

164 views
105 views

Published on

Inbound marketing är ett av de nya begreppen marknadsförare behöver sätta sig in i. Förenklat innebär Inbound marketing att välja ett intressant ämne, skapa ett attraktivt innehåll kring ämnet och öppna upp olika kanaler för de som är intresserade av ämnet att ta del av det och skapa relationer i den interaktionen som uppstår när de intresserade engagerar sig i ämnet. Man skulle kunna säga att ämne går före målgrupp och att det är ett nytt sätt att tänka kommunikation som alltid har utgått från att vi först identifierar vår målgrupp.

Well, allt är inte svart och vitt. Om du arbetar fram tydliga personas blir din digitala marknadsföring mycket enklare att arbeta med. Veckans digitala insikt handlar om varför du ska använda personas och hur du skapar dem. Häng med!

Published in: Marketing
0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
  • Be the first to comment

  • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
164
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
2
Actions
Shares
0
Downloads
1
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Veckans digitala insikt 140205

  1. 1. http://us3.campaign-archive1.com/?u=0d53d2073f070c688237e968e&id=2d381e2d17&e=f15f4db8be Veckans digitala insikt 140205 #8 Hur du använder "personas" i din digitala marknadsföring Inbound marketing är ett av de nya begreppen marknadsförare behöver sätta sig in i. Förenklat innebär Inbound marketing att välja ett intressant ämne, skapa ett attraktivt innehåll kring ämnet och öppna upp olika kanaler för de som är intresserade av ämnet att ta del av det och skapa relationer i den interaktionen som uppstår när de intresserade engagerar sig i ämnet. Man skulle kunna säga att ämne går före målgrupp och att det är ett nytt sätt att tänka kommunikation som alltid har utgått från att vi först identifierar vår målgrupp.
  2. 2. Well, allt är inte svart och vitt. Om du arbetar fram tydliga personas blir din digitala marknadsföring mycket enklare att arbeta med. Veckans digitala insikt handlar om varför du ska använda personas och hur du skapar dem. Häng med! Kundinsikter, kundinsikter och kundinsikter Tänk som en kund. Det rådet har marknadsförare fått i alla tider, men det är först nu som det faktiskt går att veta vad kunder tänker utan trubbiga kundundersökningar där svaren inte alltid korrelerar med vad kunden egentligen tänker. Genom att analysera befintlig kunddata och de digitala "spåren" dina kunder lämnar efter sig kan du få fram tydliga kundprofiler och de ligger till grund för dina viktiga "personas". Vad består en persona av? En persona blir aldrig klar, men ju mer du klär den desto mer kommer du att ha nytta av den.Personas är visuella versioner av dina kunder som ska hjälpa dig att skapa ännu bättre innehåll och utveckla dina kanaler och effektiviteten i din inbound marketing. De här 4 byggstenarna är grunden i en persona - Demografi, Värderingar, Innehåll eller Dialog. Hur du skapar en persona
  3. 3. Du behöver samla ihop den data du har om dina kunder och dina besökare (läsare, följare) och eventuellt komplettera med online enkäter, intervjuer mm. Samla alla som arbetar med dina kunder idag och glöm inte kundservice och support. Analysera era kundinsikter och börja skapa personas och kundscenarier. Utgå från vad kunderna har för mål och identifiera vilka problem de stöter på längs vägen i sin köpprocess. Hur många personas? Det finns ingen poäng med att ha många personas utan snarare färre än fler och max 5. När du sorterat och analyserat den information du har gör du ett strategiskt val av hur många personas du vill arbeta med, om du vill använda Demografi, Värderingar, Innehåll eller Dialog som grundvariabel för hur du väljer dina grundläggande personas eller om det kanske har kommit fram relevanta skillnader i analysen av köpprocessen. En persona behöver m a o inte vara en "Lisa 18 år" utan kan vara en "Miljömedveten storstadsbo, intresserad av resor, med stort supportbehov, stort eget nätverk och med en tydlig lojalitetspotential". Hur skulle du beskriva din egen persona? Självinsikt är också viktigt. Ha en fortsatt bra vecka! Johan Svensson Om ExploreCurate Informationsmängden från den digitala scenen är enorm och den ökar för varje dag. Vår uppgift är upptäcka relevant information och kurera den till värdefulla insikter så att du kan utvecklas i din professionella roll. Följ gärna våra artiklar på Digitala Insikter eller på Twitter @explorecurate och i Twitterkanalerna #digitalainsikter och #digitalanyheter. Prenumererar du inte redan på Veckans digitala insikt anmäler du dig här. Anmäl ditt intresse till D+ I vår startar nätverket D+ som du kan läsa mer om här och också anmäla ditt intresse till.
  4. 4. www.ExploreCurate.com I @explorecurate I #digitalainsikter I Portfolio Tell a friend | follow on Twitter | follow on ScoopIT Interested to syndicate this weekly digital insight at your market? Apply here! Copyright © 2013/2014 ExploreCurate. All rights reserved. unsubscribe from this list

×