gedichtendag

186
-1

Published on

0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total Views
186
On Slideshare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
0
Actions
Shares
0
Downloads
1
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

gedichtendag

 1. 1. adelaar De adelaar wordt gezien als de sterkste van alle wezens . Met zijn grote vleugels en scherpe ogen is hij baas in de lucht en controleert alles op de aarde. Het geluid van zijn vleugels doet denken aan donder, daarom wordt hij ook wel de dondervogel genoemd.
 2. 2. raaf De raaf staat ook hoog op de totempaal, hij bekijkt de mensen en dieren onder hem, en is de bewaker van de totembouwer. Door zijn grote, sterke snavel is hij gevreesd bij mens en dier.
 3. 3. wolf De wolf is geheimzinnig , wordt zelden door mensen gezien en slaat ´s nachts toe . Hij staat erom bekend dat hij er niet voor terugdeinst voedsel uit de dorpen te stelen .
 4. 4. bever De bever is vriendelijker , maar als je hem uitdaagt, kan hij overstromingen veroorzaken. Hij staat erom bekend dat hij vallen langs rivieren en beken graaft om mensen te vangen .
 5. 5. muskiet De muskiet met zijn grote ogen om ´s nachts te jagen en met zijn lange neus om bloed te zuigen wordt gevreesd door mens en dier.
 6. 6. beer Hij staat onderaan de totempaal en stelt de vrouw van het opperhoofd voor, en staat model voor de geboorte. Probeer hem niet te temmen!
 7. 7. symmetrie
 1. A particular slide catching your eye?

  Clipping is a handy way to collect important slides you want to go back to later.

×