El Ós del Sol

485
-1

Published on

Published in: Education
0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
  • Be the first to comment

  • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total Views
485
On Slideshare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
1
Actions
Shares
0
Downloads
1
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

El Ós del Sol

  1. 1. EL 0S DEL SOLTreball fet per Santiago i Diego
  2. 2. 1.NOM:Ós del sol o també denominat os Malai i el seu nom científic esHelaractos Malayanus el os Malai recibeix noms curiosos en altresidiomes , per exemple el Malaio , en el que se coneix com “Basindonan Tenggil”el que li agrada assentar-se d’alt “.En Francés es diu“ours des cocoiters “(“os dels cocoters “)per la seua afició als cocs ,mentre que en Anglés s’apoda Sun Bear,”os del Sol”.2.A QUI GRUP PERTANY?:El seu grup es el dels mamífers vertebrats .3.FAMÍLIA:Es de la família dels Ursidaes.4.RESPIRACIÓ (tipus d’òrgans):La seua respiració es pulmonar i tenen els mateixos òrgans quenosaltres.5.ON VIUEN (paisatge , zona i mapes):Els òssos Malais poden trobar-se al sud-est D’Àsia de Myanmar iTailàndia fins a Malàsia , Sumatra i Borneu.L’os Malai viu a la següent zona del mapa.
  3. 3. 6.ALIMENTACIÓ:Son Omnívors s’alimenten de mel , nèctar de flors , fruits , llavors ,baies , aus , petites termites i petits Mamífers .La seua tècnica de caça es: quan la seua presa està distreta , ataca.7.COM ES PER FORA , PES I TALLA:Té unes ungles molt grans , i el seu nas també lo es .Es de color negre , té el cap molt gran i les orelles xicotetes .La seua alça corporal es de 100-140 centímetres ; les femellespesen 30-35 kg mentre els mascles arriben als 65 kg .8.REPRODUCCIÓ I GESTACIÓ:-Embaràs:Les femelles donen a llum entre 1 i 3 cadells desprésd’un període de gestació de 96 dies.
  4. 4. 9.ANYS DE VIDA:Viuen entre 15 a 30 anys .10.SITUACIÓ ACTUAL:L´habitat del óssos Malais s’està tornant cada vegada mésrestringit, sovint busca menjar en les zones agrícoles, no obstantson caçats per la seua vesícula i potes que són utilitzades en lamedicina tradicional Xina. L’os malai està en perill d’extinció.11.CURIOSITATS: ●La seua altura es de apenes 1’2 metres en posició erguida en el cas dels mascles , les femelles són més baixes . ●El pes de les femelles és de entre 20 i 40 kg , mentre que els mascles ronden entre els 30 i 60 kg . ●A més a més del tamany , els ossos Malais és diferencia fàcilment de altres espècies de ossos per la seua forma allargada , orelles menudes , cua quasi inexistent (amb apenes 3 cm , resulta difícil vore-la a certa distància) potes i coll proporcionalment més llargs . ●El mant de cabell és curtet i negre excepte en el nas , ulls i pit, on varia entre el groc i el ataronjat . ●Les plantes dels seus peus estan nues , i per davant d’elles destaquen les forts , llargues i ganxudes urpes dels seus dits , especialment els anteriors .Esta característica permet als ossos Malais trepar als arbres més alts , on s’alimenten de fruits , sobre tot dels cocos que parteixen sense dificultat ,gràcies a les seues poderoses mandíbules . ●Usa preferiblement el sentit del olfacte per a trobar el menjar , mentre la seua vista és pobre. ●Los ossos Malais s’anomenen així per la taca en el pit , que la llegenda diu que representa al sol naixent.

×