Marc venet millán_p3

374 views

Published on

0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
374
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
2
Actions
Shares
0
Downloads
1
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Marc venet millán_p3

 1. 1. Fonaments i evolució de la multimèdia (PAC3) Origen i vigència de la Multimèdia
 2. 2. NORBERT WIENER 26 de Novembre de 1894, Columbia (Misuri) – 18 Març de 1964, Estocolmo, Suecia. Va ser matemàtic americà, fundador de la cibernética. Va acunyar el terme en el seu llibre Cibernética o el control I comunicació en animals i màquines (1948). Introdueix en la ciència conceptes com feedback o retroalimentació, i de quantitat d’informació, amb el que es convertí en el precursor de la teoria de la comunicació o la psicologia cognitiva.
 3. 3. DOUGLAS CARL ENGELBART Oregón, EE.UU, 30 Gener de 1925. Inventor americà, descendent de noruecs. És pioner de la interacció humana amb els ordinadors, incloent-hi l’hipertext i els ordinadors en xarxa. Va fer la primera demostració pública del ratolí tot incloent-hi una connexió en pantalla amb el seu centre d’investigació es a dir, la primera video-conferència de la història. El seu mérit no es haver inventat el mouse, sino haver descobert l’interfície entre els ordinadors i els èssers humans.
 4. 4. IVAN SUTHERLAND 1938, Hastings, Nebraska. És programador, professor, informàtic i pioner d’internet. ConsIderat per molts com el pare dels gràfics de l’ordinador. Començant la seva tesi de doctorat, Sketchpad o bloc d’esborranys, Sutherland ha ajudat, amb nombroses idees, al estudi dels gràfics i de la interacció amb l’ordinador. Va introduir conceptes com el modelatge tridimensional, simulacions visuals, disseny automatitzat (CAD) i realitat virtual.
 5. 5. ALAN KAY 17 maig 1940, informàtic americà. Conegut pels seus treballs pioners en la programació orientada a objectes i el disseny de sistemes d’interfície gràfica d’usuari. Actualment és professor adjunt d’informàtica a la Universitat de California a Los Angeles, professor visitant a la Universitat de Kyoto, i professor adjunt al MIT. Pares de la Programació Orientada a Objectes. Va crear el Dynabook que va definir les bases dels ordinadors portàtils i Tablet PC actuals. Arquitecte dels sistemes moderns de finestres interfície gràfica d’usuari. Va participar en la creació de Squeak i el projecte Croquet.
 6. 6. ADELE GOLDBERG 22 Juliol 1945 Ohio, Cleveland. Informàtica que va escriure o co-escriure els llibres en llenguatge de programació Smaltalk-80. Va treballar per Xerox PARC (labratori en Palo Alto, California) Actualment treballa per Neometron, inc. California.
 7. 7. BILL ATKINSON Destacat empleat d’Apple Computer entre finals dels anys 70 i principis dels 80. A la seva tasca com a programador es deuen aplicacions orientades a la interfície gràfica d’usuari com HyperCard, MacPaint o el API QuickDraw. Altres contribucions van ser el llaç de selecció o las marching ants, utilitzats actualment en la majoria de programes d’edició gràfica com el photoshop .
 8. 8. NICHOLAS NEGROPONTE 1 Desembre 1943. Arquitecte americà d’origen grec, més conegut com a fundador del MIT Media Lab i think tank de disseny i nous mitjans del MIT i del qual és professor desde 1966. Revista especialitzada en informàtica Wired Magazine com inversor. Autor del llibre Ser digital on fa un paral·lelisme entre el món real compost per àtoms i el món informàtic compost per bits.
 9. 9. VANNEVAR BUSH 11 Març de 1890 , Massachussets – 30 Juny 1974. Va ser un ingenier i científic americà. Es conegut pel seu rol polític que va tenir en el desenvolupament de la bomba atómica, per la seva idea Memex, que és un concepte precursor a la World Wide Web i per formar part del pressumpte projecte d’alt secret Majestic 12. Al 1913 va construir una màquina que li servia per a calcular distàncies entre terrenys desiguals que la va nomenar Profile Tracer. Fundà l’actual Raytheon Va construir la primera computadora analógica .
 10. 10. TED NELSON Filósof, socióleg i pioner de la tecnologia de lainformació americana. Professor de Environmental Information a la Universitat de Keio al Japó, i professor de multimèdia a la Universitat de Southhampton, England. Va acunyar els termes d’hipertext e hipermèdia i per ser el fundador del projecte Xanadu. La idea era crear una biblioteca en línia amb tota la literatura de la humanitat. Va fer que els ordinadors siguin fàcilment accesibles a la gent normal.
 11. 11. TIM BERNERS-LEE 8 Junio de 1955 Londres, es llicencià en ingenieria física al Queen’s College de la Universitat d’Oxford. Es considerat el pare de la web. Va desenvolupar les idees que formen part de la web. Ell i el seu grup van crear el que es coneix com llengutage HTML, el protocol HTTP i el sistema de localització d’objectes a la web URL. Es posible trobar moltes idees plasmades per Berners-Lee en el projecte Xanadú i el Memex.

×