Om blogger - Eliazzo

277 views
205 views

Published on

1 Comment
0 Likes
Statistics
Notes
 • Du har skrivit ett väldigt intressant inlägg med en detaljerad undersökning och du har tagit upp väldigt tydlig och intressant information. Någonting som jag känner kunde tagits med är den negativa sidan av tjänsten, som ett exempel skriver Susan Gunelius om att Blogger.com är ökända för att ha systemavbrott, och när bloggare inte kan komma åt sina bloggar kan sådana avbrott kan gå från mindre olägenheter till allvarliga problem, beroende på syftet med bloggen och behovet av hur mycket tid man behöver ha bloggen öppen.
  Gunelius skriver även om något som kan upplevas negativt med Blogger är att när man skapar sin blogg får man en förlängning på sitt bloggnamn, där hon ger exemplet att: Dessvärre har en Blogspot förlängning kommit att beteckna en amatörmässig blogg. Professionella bloggare eller mer erfarna bloggare som vill använda Blogger.com som sitt bloggprogram väljer ofta att använda en annan blogg tjänst som ger dem möjlighet att välja sin egen domän utan Blogspot förlängningen.
  Källförteckning:
  Gunelius Susan. Review of Blogger.com.[Elektronisk] Tillgänglig: [2014-01-15]
     Reply 
  Are you sure you want to  Yes  No
  Your message goes here
 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
277
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
46
Actions
Shares
0
Downloads
1
Comments
1
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Om blogger - Eliazzo

 1. 1. OM BLOGGER AV Elias El-Boustany
 2. 2. HISTORIA BAKOM BLOGGER Startades i San Francisco av det lilla företaget Pyra Labs 1999.  Tre kompisar som tjänade pengar på att göra irriterande webbprojekt för stora företag.  Under tiden skapade dem Blogger, mer eller mindre av misstag.  Dem blev chockade och tänkte – ”Hmmmm... det här var ju faktiskt ganska intressant”.  (Blogger,2013)
 3. 3. BLOGGER VÄXER         Blogger växte, i en liten skala under ett par år. Pengarna de samlade in tog slut efter ett tag, men de höll tjänsten vid liv. De tjänade in pengar igen och började utveckla tjänsten mer. Under 2002 gick allt bra igen. Med hundratusentals användare. Google köper Blogger, de kom överens med varandra. Det var en positiv idé, och det gick bättre för Blogger. Nu är de tre kompisarna ett litet Team inom Google. Fokus på att hjälpa människor och hantera information på deras sätt. (Blogger,2013)
 4. 4. VAD ÄR BLOGGER? Blogger är en webbplats som använder ett verktyg för att publicera sina användares bloggar på internet.  Bloggar som publiceras på Blogger läggs under domännamnet blogspot.com.  Blogger är nu en Googles tjänster.  Då man skapar ett konto, kan man använda andra Google – Tjänster som Youtube.  Det går att skapa 100 bloggar på samma konto.  Blogger finns på 41 olika språk. (Wikipedia, 2013) 
 5. 5. ANVÄNDNING AV BLOGGER!!  Publicering: Inläggen skrivs i en textruta. Det finns en funktion för uppladdning av bilder och videoklipp. Det går även att tagga inläggen för att visa alla inlägg i en viss etikett.  Kommentar: Man kan välja ifall läsare ska kunna kommentera inlägg man har gjort. Kommentaren hamnar under inlägget.  Blogglayout och mallar: Man kan anpassa designen på bloggen med mallar. Finns 16 mallar att välja mellan eller skapa egen, men då måste man ha en kunskap i Webbdesign. (Wikipedia, 2013)
 6. 6. ANVÄNDNING AV BLOGGER!!  Sidelement: Blogger har en funktion så kallad sidelement, det är små funktioner som läggs i sidopanelen, det kan vara en text som handlar ”om mig”, kalender, bild på användaren med mera. Det går även att flytta runt sidoelementet.  Bloggskribenter: Under inställningar kan man lägga till skribenter till bloggen, så att flera kan publicera inlägg i samma blogg. Måste ha ett Google konto. Det går att lägga max 100 skribenter till en blogg.  RSS-flöden: Blogger genererar ett RSS – flöde till varje blogg som publiceras. Finns två olika flöden att prenumerera på RSS & Atom. (Wikipedia, 2013)
 7. 7. KÄLLFÖRTECKNING Blogger (2013). Historia om Blogger. [Elektronisk] Tillgänglig: https://www.blogger.com/about [201312-13]  Wikipedia (2013). Blogger.[Elektronisk] Tillgänglig: http://sv.wikipedia.org/wiki/Blogger [2013-12-13] 

×