Mielekäs ura, Joensuu 2012

526 views

Published on

Mielekäs ura -esitys SEFEn Ekonomina työelämään -tilaisuudesta Joensuussa 29.3.

0 Comments
1 Like
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

No Downloads
Views
Total views
526
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
3
Actions
Shares
0
Downloads
6
Comments
0
Likes
1
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Mielekäs ura, Joensuu 2012

 1. 1. Tervetuloa maailmaan, jossaodotukset on tarkoitettu ylitettäviksi. EKONOMINA TYÖELÄMÄÄN Mielekäs työura
 2. 2. PARIPORINA: Mitä pohdit juuri nyt omaan työelämääsi liittyen?
 3. 3. Mihin sovellut? Tilintarkastaja? Tutkija? Projektipäällikkö? Myyntipäällikkö? Sijoitusneuvoja? Markkinointi- koordinaattori? Yrittäjä? Lehtori?Tuleeko ensimmäisestä valmistumisen jälkeisestätyöpaikastasi uraasi leimaava tekijä?
 4. 4. Miten tunnistatitsellesi parhaitensopivan työpaikan?Miten voit päästäkiinnostavaantyöpaikkaan,jos kokemustatehtävästä taialalta ei ole?
 5. 5. Työpaikkaa haki 150 muutakin henkilöä. Miten voit erottua heistä?
 6. 6. Itsellesi mielekäs työura? Omat ja muiden Suuntautumisen Tiedonhaku kokemukset vaihtoehdot Ulkoiset Realiteetit? Mahdollisuudet tekijät? Kokemus PersoonallisetMitä tietoja ja Kiinnostus Mitä Osaaminen vahvuudettaitoja sinulle haluat, mistä on kertynyt? motivoidut? Mihin sovellut? Yksilö
 7. 7. Itsellesi mielekäs työura? Tässä ja nyt
 8. 8. Mikä sinusta tulee isona? Kaikki ekonomit 1 vuosi valmistumisesta + 4 400
 9. 9. Mikä sinusta tulee isona? Mikä sinua kiinnostaa seuraavaksi? Missä on riittävästi sinua kiinnostavia elementtejä?
 10. 10. Mikä sinua kiinnostaa? Minkälaisten asioiden ja tekemisten parissa olet Minkälaisista tuntenut olosi hyväksi? asioista, aihepiireistä ja tekemisistä olet kiinnostunut …vapaa-ajallasi …opinnoissasi …työtehtävissäsi? Minkälaiset työn sisällöt, aihepiirit, työtehtävät, t Minkä olet huomannut yöskentelytavat, työympäristöt, sinulta sujuvan? työajat motivoivat sinua eniten?
 11. 11. Työnantajien terveisiä” Miksi haet juuri tätä tehtävää? Mikä sinua kiinnostaa juuri tässä yrityksessä? Mitä hyötyä sinusta on yritykselle juuri tässä tehtävässä? ”
 12. 12. Helsingin Sanomat 19.9.2010
 13. 13. Tervetuloamaailmaan,jossa CV ei olepelkkääpaperia.
 14. 14. CV työkokemus: tehtäväkuvaus Mitä teit käytännössä? Mistä vastasit? Mikä oli roolisi? Mitkä olivat mahdolliset aikaansaannoksesi?Hakemus: Mitä osaamista työtehtävä on tuonut,joka hyödyttää haettavassa työtehtävässä?
 15. 15. Omat kyvyt ja taidot Mitä osaamista, ominaisuuksi a, taitoja ja tietoja voit Mitä olet oppinut? SIIRTÄÄ tehtävään kuin tehtävään? Mitä et olisi oppinut ilman tätä?
 16. 16. Omat kyvyt ja taidot Mitä taitoja, ominaisuuksia ja osaamista sinulle on jo kertynyt, jotka edesauttavat työtehtävässä kuin työtehtävässä? Mistä tiedät, että sinulla on tämä taito? Anna esimerkki, jossa olet käyttänyt kyseistä ominaisuutta.Esimerkit ja tilannetarinat kiinnostavat myös haastattelijaa!
 17. 17. Omat kyvyt ja taidot HAKEMUS ” Minulla on hyvät tiimityötaidot, mutta kykenen yhtä lailla itsenäiseen työhön. Olen suunnitelmallinen, organisointikykyinen ja täsmällinen. Minulla on hyvät esiintymis- ja kommunikointitaidot. Olen myös optimistinen ja urheilullinen. Lisäksi olen joustava työntekijä ja minulla on hyvä kielitaito. ” Ystävällisin terveisin, Elli Ekonomi Miten ne näkyvät juuri sinussa?
 18. 18. Omat kyvyt ja taidot Miten ominaisuudet näkyvät juuri sinussa? Millä perustelet ominaisuutesi? Joukkueurheilutaustani ja viiden hengen tiimissä läpiviety mainoskampanja ovat kehittäneet yhteistyötaitojani. Opiskelija-aktiivina olen järjestänyt useita tapahtumia suunnittelusta käytännön toteutukseen. Se on vaatinut Anna esimerkkejä organisointitaitoja ja kokonaisuuden hallintaa. Kollegani ovat antaneet positiivista palautetta joustavuudestani.
 19. 19. Omat kyvyt ja taidot 1. Mikä sinulta sujuu? 2. Millaisissa tilanteissa olet huomannut innostuvasi? 3. Miten toimit ryhmässä? Esimerkiksi viime viikon tilanteessa? Mitä teit niissä itse? Mihin positiiviseen lopputulokseen tilanne 4. johti? Mitä ominaisuuksiasi käytit?> Vahvuuksiasi, sinulle ominaisia työskentelytyylejä!
 20. 20. Mitä vahvuuksia sinusta luettelisi… … ystäväsi? … harrastuskaverisi? … vanhempasi? … kollegasi? … opiskelukaverisi? … esimiehesi?
 21. 21. Työnantajakommentteja ABB: Nimetön: Rautaruukki Oyj:
 22. 22. Mistä tiedät mihin sovellut? Työpaikka- ilmoittelu- mediat oikotie.fi monster.fi Ekonomipörssi > Kokoa sinua kiinnostavia työpaikkailmoituksia. Googletus > Mikä asia/sisältö/lause/sana/vastuu/kokonaisuus kiinnitti erityisesti huomiosi? > Mitä yhteistä on löytämilläsi kiinnostavilla asioilla? Kiinnostavat toimialat, organisaatiot, tehtävänimikkeet KYSY! Haastattele henkilöä, joka toimii sinua kiinnostavissa tehtävissä tai Selvitä, miten hän on päätynyt ko. mielenkiintoisella toimialalla. tehtäviin. Mitä osaamista hänen työssään vaaditaan ja mitä hän tekee ihan käytännössä työpäivinään. Mitkä ovat työn hyvät ja huonot puolet?
 23. 23. Sattumille tilaa Tiedonhaku Konkreettiset toimenpiteetItselle mielekäs suunta
 24. 24. Sparraamme ”En tiedä mihin soveltuisin tai Työnhaun sparraus mikä minua eniten kiinnostaisi. Hirvittää, jos • CV- ja työhakemus- uraudun väärälle alalle.” kommentointi • Oman osaamisen perustelu tehtävään • Työhaastatteluun valmistautuminen • Tietoa ekonomien työmarkkinoista ”Minut kutsuttiin työhaas- • Keinot ja kanavat: avoin tatteluun, vähän haku, LinkedIn… mietityttää, osaanko kertoa tarpeeksi hyvin osaamisestani ja vahvuuksistani.”
 25. 25. Sparraamme ”Miten onnistun työnhaussa? Työnhaun sparraus Miten voin erottautua muista hakijoista?” CV-webinaari 12.4. klo 15-16 / 9.5. klo 9-10 käytännön vinkkejä CV:n ja hakemuksen kirjoittamiseen Brändää itsesi verkossa: LinkedIn työnhaussa –webinaari ”Miten voin päästä tulossa jälleen syksyllä kiinnostavaan työpaikkaan, jos kokemusta + tsekkaa Tompan vinkit: tehtävästä tai alalta ei ole?” http://www.slideshare.net/tomlaine/li nkedin-tynhaussa-pikaopas
 26. 26. Valmennamme ”Mitenköhän ottaisin pomon kanssa esille kiinnostukseni HR-tehtäviin?” Uravalmennus • Itsetuntemuksen lisääminen • Omien vahvuuksien tunnis- taminen ja niiden ilmaiseminen työnhaussa, haastattelussa, kehityskeskusteluissa esimie- helle… ”Sain vedettäväkseni • Omien kiinnostuksen kohteiden kansainvälisen tiimin. ja mielekkään suunnan löytä- Haluaisin vähän miettiä omia minen taitojani esimiehenä ja miten • Positiivisten kokemusten vah- voisin niitä kehittää.” vistaminen, negatiivisten purkaminen
 27. 27. Neuvomme ”Työpaikkailmoituksissa usein kysytään palkka-toivomusta. Mitä siihenkin oikein pitäisi vastata?” Palkkaneuvonta • Palkkapyynnön perustelu työnhaussa tai palkankoro- tusneuvotteluissa • Palkkatasotietoa ”Sain selville, että kollega saa huomattavasti parempaa palkkaa. Mitä tehdä?”
 28. 28. Mikä on sinuntilanteesi?Ota yhteyttäuravalmentajaasi:ura@sefe.fi
 29. 29. EKONOMINA TYÖELÄMÄÄN

×