Presentatie #3 ehpo jongerendag piet

1,439 views
1,355 views

Published on

Derde presentatie op de EHPO Jongerendag (http://bit.ly/EHPOdag), 11.02.2011 gehouden op de HKU in Utrecht, ter gelegenheid van het verschijnen van ’Doorbraak! - Zero Budget Marketing op internet’ (http://bit.ly/Doorbraak), een spannend jongens- en marketingboek van Niels Aalberts.

De Nederlandse band PIET presenteert de eigen case, waarna aanwezigen en Niels vragen stellen over de te bepalen muzikale koers en de plannen op het gebied van management, boekingen, (online) marketing, promotie, fans zoeken, vinden én houden, alles zelf doen (DIY) of dingen uit handen geven.

0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
1,439
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
472
Actions
Shares
0
Downloads
2
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide
 • Openingsbeeld
 • PIET maakt Nederlandstalige folk met een cajon, contrabas, cello, piano, western gitaar, accordeon, trompet en flamenco gitaar.
 • Korte uitleg wie PIET is en hoe het ontstaan is, ontwikkeling etc
 • Uitleg van release en schets van komende plannen
 • Wie uit de industrie heb je nodig, wat kan je zelf doen? 2. Wie zijn je fans, hoe bereik je ze en hoe hou je ze vast? 3. Wanneer en hoe zet je aandacht om in keiharde pegels? Uitleg wat opbouw presentatie is
 • Uitleg verandering in muziekindustrie, het verdwijnen van platenmaatschappijen, noodzaak van een netwerk, nadeel meerdere delers. Juiste partner vinden die in je gelooft. Tijd van samenwerking op gelijkwaardig niveau. Terug naar de tijd dat mensen het doen voor de muziek ipv het geld. Hoe vind ik het bedrijf dat bij mij past? Alles is mogelijk de sky is de limiet. Zorg dat je opvalt. Wees brutaal en zet door maar wees niet opdringerig. Assertiviteit en juiste attitude missen veel bands. Ga een keer naar NYC en kom er achter wat het inhoudt om ergens voor te gaan.
 • Uitleg van het belang van een concept. Kruip in de huid van je potentiële fan. Denk altijd vanuit de fan, niet vanuit de band als je communiceert. Iedereen weet het maar doen is een tweede, regelmatig relevante content over het reilen en zeilen van je band bieden is veel moeilijker dan je denkt. Dit vereist veel planning en energie. Zorg dat je een plan hebt over wat je wanneer wilt delen met je achterban. Voorkom eenrichtingsverkeer in je communicatie, luister naar wat mensen over je zeggen. Het sterkste promotiemiddel dat je tot je beschikking hebt is Word of Mouth, speel daar op in, faciliteer het. Zorg dat je achterban een reden heeft om het over je te hebben, maak het ze makkelijk. Zet je grootste fans om in ambassadeurs van je band en beloon ze daarvoor. Nodig ze uit om mee te denken. Denk in kleine stapjes en heb geduld om je achterban langzaam te laten groeien, betrokkenheid is belangrijker dan omvang.
 • Bespreken wat de opties zijn voor een artiest. Waar liggen de mogelijkheden? Wat zijn nu de inkomsten voor een artiest? Wat zijn de kosten? Hoe vang je terug lopende fysieke cd verkoop op met optredens en merchandise? Koppeling met het bedrijfsleven, endorsement/sponsering? Hoe ziet je business model eruit? Wat is effectief?
 • Presentatie #3 ehpo jongerendag piet

  1. 1. PIET <ul><li>PIET houdt van hummus, cynisme, het Franse levenslied, winterse opnamedagen, whisky zonder ‘e’, dansen, stugge oude mannen en schoenen zonder hakken. </li></ul><ul><li>PIET houdt een stuk minder van rookworstlippen, rookworst überhaupt, conformisme, stilstand en neptieten. Al is PIET op dat laatste natuurlijk ook gewoon jaloers. </li></ul>
  2. 4. Waar staat PIET nu?
  3. 5. Knelpunten van PIET <ul><li>Autarkie </li></ul><ul><li>Promotie </li></ul><ul><li>Monetizing </li></ul>
  4. 6. Autarkie <ul><li>Boeker? </li></ul><ul><li>Manager? </li></ul><ul><li>Uitgever? </li></ul><ul><li>Platenmaatschappij? </li></ul>
  5. 7. Promotie <ul><li>Wie zijn je fans? </li></ul><ul><li>Hoe bereik je ze? </li></ul><ul><li>Hoe hou je ze vast? </li></ul>
  6. 8. Monetizing <ul><li>Wanneer en hoe zet je aandacht om in keiharde pegels? </li></ul>
  7. 9. Vragen?
  8. 10. Adieu.
  9. 11. PIET www.muziekvanpiet.nl [email_address] Moos Lamerus 06 28 46 89 66

  ×