Η ΕΡΗΜΟΣ ΜΠΑΝΤΕΝ.....

976 views

Published on

ΓΑΛΟΥΤΖΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
ΓΙΑΝΝΑΚΟΧΩΡΙΤΗΣ

0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
  • Be the first to comment

  • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
976
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
28
Actions
Shares
0
Downloads
1
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Η ΕΡΗΜΟΣ ΜΠΑΝΤΕΝ.....

  1. 1. Σήμερα, είναι δύσκολο να κατανοήσεις ένα έρημο τοπίο, στεγνό, χωρίς βροχή, που κυριαρχείται από τεράστιουςαμμόλοφους, είναι διάστικτο με λίμνες που τροφοδοτούνται για αιώνες με περίεργο τρόπο. Αυτό το μέρος ονομάζεται επίσης η Έρημος των "μυστήριων λιμνών".
  2. 2. Η έρημος Badain Jaran βρίσκεται στο βόρειο τμήμα της Κίνας, στην Εσωτερική Μογγολία. Η έρημος έχει ένα μοναδικό χαρακτηριστικό: έχει σταθερές θίνες, τιςυψηλότερες στον κόσμο, και ανάμεσά τους, σχετικά μεγάλεςλίμνες. Οι θίνες επίσης τροφοδοτούνται με νερό εσωτερικά, γεγονός που εξηγεί την αντοχή τους σε αιολική διάβρωση.
  3. 3. Η βροχόπτωση ανέρχεται μόλις 40 χιλιοστά/έτος, η οποία δεν μπορεί να διατηρήσει τη στάθμη του νερού στις λίμνες. Το μυστήριο λύθηκε: οι λίμνες τροφοδοτούνται από υπόγεια ύδατα που προέρχονται από το όρος Qilian εκατοντάδες μίλιαμακριά, περίπου 350 χιλιόμετρα.Αυτό το τεράστιο υπόγειο ποτάμι,δεν έχει καμία άλλη επιλογή από το να διασχίσει την έρημο.
  4. 4. jeep
  5. 5. Το αποτέλεσμα είναι μια όμορφη έρημος διάστικτη με λίμνες
  6. 6. Μερικές λίμνες που έχουν δημιουργηθεί πρόσφατα, αλλάκαι οι παλαιότερες έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε αλάτι. Ηθέα είναι εντυπωσιακή, λαμβάνοντας υπ’ όψιν ότι ορισμένοι από τους αμμόλοφους γύρω από τις λίμνες μπορεί να φτάσουν σε ύψος τα 500 μέτρα.

×