• Share
  • Email
  • Embed
  • Like
  • Save
  • Private Content
Nhow hotel, berlin
 

Nhow hotel, berlin

on

  • 327 views

 

Statistics

Views

Total Views
327
Views on SlideShare
327
Embed Views
0

Actions

Likes
0
Downloads
1
Comments
0

0 Embeds 0

No embeds

Accessibility

Categories

Upload Details

Uploaded via as Microsoft PowerPoint

Usage Rights

© All Rights Reserved

Report content

Flagged as inappropriate Flag as inappropriate
Flag as inappropriate

Select your reason for flagging this presentation as inappropriate.

Cancel
  • Full Name Full Name Comment goes here.
    Are you sure you want to
    Your message goes here
    Processing…
Post Comment
Edit your comment

    Nhow hotel, berlin Nhow hotel, berlin Presentation Transcript

    • N-HOW HOTEL _ Cantilevered building _ Berlin _ Tchoban Voss•Identify a cantilevered structure.•The need for the cantilever ? (design issue) – services, structural requirement, site response, or just visual.•Explain the structural system – flat beam / flat plate / truss, how is the behavior of the cantilever, how does it stay(concept)?
    • A three-storey block with a mirrored underside juts out from the top of a Berlin hotel, cantilevered about seventy feet andhovering eighty feet above the water..The huge cantilever comprises the upper three floors of the eleven-storey NHow Hotel, which was designed by Germanarchitects NPS Tchoban Voss.The end of the cantilever is fully glazed whilst the underside is clad in polished aluminium, creating a mirror that reflects thehotel roof below. _Introduction to the structure
    • The structure of the building and the façade designrefer to the situation of the building A hugecantilevered cube cites the motif of a crane cabin,whereas the façade’s surface mingles into theubiquitous brown stone materiality at the formerlyimportant city harbor of Osthafen.
    • The complex has 2 U-shaped blocks whicheach open toward a terrace on the RiverSpree. The ground floors of both blocks arecompletely built over by a connectingstructure of glass which supports theimpression of an urban planning caesurabetween the blocks.The blocks are also connected with a glazedcatwalk in each of the 7 full storeys aboveground. The upper 3 will protrude furthertoward the River Spree to convey the imageof a “crane house”. _The need for the cantilever
    • On street level a floor-to-ceilingglass band with large-size panelsdistinguishes the hotel from theneighboring old storehouses. Thefaçade zone above is formed byperforated brick coat withirregularly arranged squarewindows.The chosen bricks vary in color aswell as in their line-up adding avivid optical brigo to the massivevolume by an irregular surface.The fitted top levels (7th to 10thfloor) wear a highly reflectivealuminum cladding and allowsplendid views to the southwestthrough an all-glass doublefaçade. _The study of the cantilever
    • JUINAGAR RAILWAY STATION_ Cantilevered stairs_ Foot Over-bridge