Coz 2013 2014 block 1(1)

2,726 views
2,375 views

Published on

0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
  • Be the first to comment

  • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
2,726
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
1,277
Actions
Shares
0
Downloads
3
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Coz 2013 2014 block 1(1)

  1. 1. 2013/2014 - COZ Block 1 - Problem 1 Part A If = 820 and = 42 , determine the direction of the resultant force measured counterclockwise from the positive x-axis. Express your answer with the appropriate units. ANSWER: FA N θ ∘ =α
  2. 2. 2013/2014 - COZ Block 1 - Problem 2 Part A If the resultant force is directed along a line measured 23 counterclockwise from the positive x-axis and the magnitude of is to be a minimum, determine the magnitude of . Express your answer with the appropriate units. ANSWER: Part B Determine the magnitude of . Express your answer with the appropriate units. ANSWER: FR ∘ F2 FR =FR F2 =F2
  3. 3. 2013/2014 - COZ Block 1 - Problem 3 The railway crossing gate consists of the 95- gate arm having a center of mass at and the 275- counterweight having a center of mass at . Part A Determine the magnitude and directional sense of the resultant moment produced by the weights about point . Express your answer to three significant figures and include the appropriate units. ANSWER: kg Ga kg GW B =M B
  4. 4. 2013/2014 - COZ Block 1 - Problem 4 The connected bar is used to increase the lever arm of the crescent wrench as shown. Part A If a clockwise moment of = 113 is needed to tighten the bolt at and the force = 225 , determine the required extension in order to develop this moment. Express your answer to three significant figures and include the appropriate units. ANSWER: BC M A N ⋅ m A F N d =d
  5. 5. 2013/2014 - COZ Block 1 - Problem 5 Two couples act on the beam. Part A Determine the magnitude of so that the resultant couple moment is 595 , counterclockwise. Express your answer with the appropriate units. ANSWER: F N ⋅ m =F
  6. 6. 2013/2014 - COZ Block 1 - Problem 6 The two forces can be replaced by an equivalent resultant force and couple moment at point . The resultant moment about O in the situation shown is 29 counterclockwise. Part A What is the magnitude of ? Express your answer with the appropriate units. ANSWER: FR MRO O =MRO N ∗ m F =F
  7. 7. 2013/2014 - COZ Block 1 - Problem 7 Part A Determine the magnitude of the horizontal component of the equilibrium force exerted along link AB by the tractive apparatus shown. The suspended mass is 13 . Neglect the size of the pulley at A. Express your answer with the appropriate units. ANSWER: FAB kg =F hor AB
  8. 8. 2013/2014 - COZ Block 1 - Problem 8 Part A Determine the required magnitude of force if the resultant couple moment on the frame is 205 , counterclockwise. Express your answer with the appropriate units. ANSWER: F N ⋅ m =F
  9. 9. 2013/2014 - COZ Block 1 - Problem 9 Replace the force and couple moment system acting on the overhang beam by a resultant force. Part A Specify its location along measured from point . Express your answer with the appropriate units. ANSWER: AB A =d

×