Your SlideShare is downloading. ×
Easycratie   De Toekomstige Manier Van Werken En Organiseren
Upcoming SlideShare
Loading in...5
×

Thanks for flagging this SlideShare!

Oops! An error has occurred.

×
Saving this for later? Get the SlideShare app to save on your phone or tablet. Read anywhere, anytime – even offline.
Text the download link to your phone
Standard text messaging rates apply

Easycratie De Toekomstige Manier Van Werken En Organiseren

267

Published on

In grote, logge organisaties heerst vaak een verstikkende bureaucratie, die het onmogelijk maakt om belangrijke vraagstukken op te lossen. Er zijn genoeg mensen die de oplossingen al hebben, maar door …

In grote, logge organisaties heerst vaak een verstikkende bureaucratie, die het onmogelijk maakt om belangrijke vraagstukken op te lossen. Er zijn genoeg mensen die de oplossingen al hebben, maar door regels, hiërarchieën én een gebrek aan samenwerking wordt de uitvoering vaak onnodig belemmerd. Dat moet en kan anders: vervang de bureaucratie door de easycratie!

Easycratie is een nieuwe manier van werken, organiseren én samenwerken die dwars door bestaande organisatiestructuren heen gaat. Samen met andere passionele professionals leer je het verschil te maken, ongeacht je plaats in de ouderwetse hiërarchie. Je hoeft niet eerst CEO of manager te worden om het bedrijf of de afdeling te verbeteren. Je moet alleen even de juiste spelregels leren herkennen. Want van boven naar beneden werkt anders dan van beneden naar boven.

De easycratie is een netwerk van professionals, dat een steeds machtiger en invloedrijker bolwerk wordt naast de traditionele bureaucratieën. En dat uiteindelijk zelfs de bestaande bureaucratie zal dwingen ook easycratisch te worden.

Stel het doel centraal en niet de ‘regeltjes om de regeltjes’. Wacht niet op de volgende verkiezingen of op de volgende directievergadering, maar kom nu in actie.

Published in: Self Improvement, Education
0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
  • Be the first to comment

  • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total Views
267
On Slideshare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
1
Actions
Shares
0
Downloads
1
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

Report content
Flagged as inappropriate Flag as inappropriate
Flag as inappropriate

Select your reason for flagging this presentation as inappropriate.

Cancel
No notes for slide

Transcript

  • 1. Erwin Witteveen Martijn AslanderEASYCRATIEDE TOEKOMST VAN WERKEN EN ORGANISEREN
  • 2. ¤
  • 3. Stel het doel centraal en niet de ‘regeltjes om de regeltjes’In grote, logge organisaties heerst vaak een verstikkende bureaucratie, die het onmogelijkmaakt om de grote vraagstukken op te lossen. Er zijn genoeg mensen die de oplossingenhebben, maar zij worden nog al te vaak belemmerd door regels, hiërarchieën en een gebrekaan samenwerking. Dat moet en kan anders: vervang de bureaucratie door de easycratie!De easycratie is een netwerk van professionals, dat naast de traditionele bureaucratieëneen steeds machtiger en invloedrijker bolwerk wordt. En dat uiteindelijk zelfs de bestaandebureaucratie zal dwingen ook easycratisch te worden.Easycratie roept op tot een nieuwe manier van werken, organiseren én samenwerken diedwars door bestaande organisatiestructuren heen gaat. Het laat zien hoe je samen metandere bevlogen professionals het verschil kunt maken, ongeacht je plaats in de traditionelehiërarchie. Je hoeft niet eerst CEO of minister-president te worden om dingen te kunnenverbeteren. Je moet er alleen voor zorgen dat je de juiste spelregels kent. Want van bovennaar beneden werkt anders dan van beneden naar boven.Martijn Aslander geeft lezingen over onderwerpen als de netwerksamenleving, web 2.0, hetslim delen van kennis, collectieve intelligentie en zwermen; dé ingrediënten van de easycratie.Erwin Witteveen is een journalist/publicist die met humor en diepgang ingewikkelde zaken inheldere taal opschrijft. Hij schrijft voor vakbladen op het gebied van marketing en management. “Inspirerend” “Geweldig boek” “Baanbrekend” “Opgewarmd prutje van overbekende boeken” “Vlot geschreven, zeer leesbaar” “Erger dan koffie voor het slapen” “Per direct uitdelen op alle hogescholen en universiteiten” “Je leest het zo uit en bent toch een leven rijker”2e oplage met een voorwoord van Frans Roemenen een extra case op pagina 141! 978 90 5261 702 2 801

×