• Share
 • Email
 • Embed
 • Like
 • Save
 • Private Content
Beursarena  Edit Pecha Kucha
 

Beursarena Edit Pecha Kucha

on

 • 718 views

 

Statistics

Views

Total Views
718
Views on SlideShare
718
Embed Views
0

Actions

Likes
0
Downloads
0
Comments
0

0 Embeds 0

No embeds

Accessibility

Upload Details

Uploaded via as Microsoft PowerPoint

Usage Rights

© All Rights Reserved

Report content

Flagged as inappropriate Flag as inappropriate
Flag as inappropriate

Select your reason for flagging this presentation as inappropriate.

Cancel
 • Full Name Full Name Comment goes here.
  Are you sure you want to
  Your message goes here
  Processing…
Post Comment
Edit your comment
 • Dat is concreet: -800.000 uur radio, televisie, film en muziek (gelijk aan voor 1 persoon 80 jaar 24 uur per dag kijken en luisteren, en ook gelijk aan 42 kilometer dragers op de schappen van het archief, 7 verdiepingen onder de grond) - 2 miljoen foto’s 20.000 museale objecten (die met de mediageschiedenis te maken hebben: oude radio’s, televisies en materiaal dat gebuikt is voor het produceren, zenden en ontvangen van de media). En dagelijks groeit het archief: uitzendingen ‘stromen’ digitaal binnen en particulieren en instellingen vertrouwen hun collecties toe aan Beeld en Geluid.   Collecties -Televisieopnamen – educatieve programma’s (klokhuis, schooltv) , kinderprogramma’s (Mik en Mak, kinder voor kinderen, willem wever) eerste naakt op tv (Phil Bloom), cosumentenprogramma’s, aktualiteitenprogramma’s, documentaires, spelletjesprogramma’s. -Radio-opnamen -Muziek / Geluiden / Hoorspelen -Film -Individuele collecties (KLM, Haanstra, Ivens, Verhoeven) -Amateurfilm (smalfilm) -Foto’s (1951- 1992) -Voorwerpen -Polygoon (1919-1987) – bijvoorbeeld eerste beelden stad Amsterdam 1919 eerste beelden stad amsterdam, koningshuis, sport en maatschappelijke opvoeding, na-oorlogse huishoudens. -Papieren collectie (boeken, tijdschriften, biografieën, persoonlijke collecties omroeppersoonlijkheden)   Nadat verschillende archieven in 2006 zijn samengevoegd op één centrale plaats in Hilversum, in het nieuwe gebouw van Beeld en Geluid is dit het grootste audiovisuele archief van Europa geworden. Ontworpen door Neutelings en Rietveld, van buitenaf is direct te zien wat zich in het gebouw bevindt: de archieven van de publieke omroepen, je ziet op de ramen bekende televisiegebeurtenissen ontwerp gevel van Jaap Drupsteen > de gouden koets / aanslag op twintowers / sportfragmenten, etc)
 • Vanuit OCW en BvdT: Wordt spreiding van het unieke materiaal gesubsidieerd en gestimuleerd. Verschillende websites: Beeld en Geluid heeft een al ruim tien jaar lang ervaring met het maken van online onderwijs vanuit audiovisueel archiefmateriaal. De onderwijsafdeling verzorgt vanaf 2006 de spreiding van het AV-materiaal (digitaal beschikbaar en geschikt voor onderwijs) naar het onderwijsveld toe in de vorm van websites voor verschillende doelgroepen voor basis-, voortgezet, beroeps- (Teleblik), en hoger onderwijs en universiteiten (Academia).   Ontwikkeling ED*IT Vanuit het onderwijsveld kwam feedback op Teleblik. Hieruit kwam naar voren dat docenten en leerlingen erg enthousiast waren over het gebruik van Teleblik in de klas. De toegevoegde waarde van het gebruik van audiovisueel materiaal voor de lessen was duidelijk aanwezig. Een nog grotere toegevoegde waarde voor het onderwijs zagen ze in een platform waarin een online toegang tot nog meer bronnen en een grotere variabiliteit aan bronnen (niet alleen video bronnen, maar ook aan foto’s, muziek, film, artikelen). Ook de mogelijkheid om de verzamelde bronnen direct binnen datzelfde platform om te zetten in lessen, werkstukken etc behoorde tot de feedback/wensen vanuit het veld. Met deze ingrediënten zouden gebruikers (docenten en leerlingen) in staat zijn om de bronnen direct te bewerken en verwerken in bijvoorbeeld kant-en-klare lessen. Single-sign-on: een keer inloggen op ELO (oa. Teletop)   Feedback, onderzoek naar ICT gebruik op scholen in combinatie met bronnen (Pilot OMP > Onderwijs Media Platform), ontwikkelingen in onderwijsveld naar het ‘Nieuwe Leren’ dat actief en leerlinggestuurd is gericht op mediawijsheid van de leerlingen hebben samen geleid tot ontwikkeling van ED*IT   ED*IT goed getest   ED*IT (basis-, voortgezet-, en beroepsonderwijs) in 2008 getest door honderden scholen, in 2009 live > duizenden (verschillende soorten) bronnen uit verschillende musea en archieven beschikbaar voor onderwijs. Met verwerkingsprogramma’ s in één platform. ED*IT online onderwijs makkelijk gemaakt is gemaakt voor- en ook in samenwerking met het onderwijsveld en wordt nog steeds doorontwikkeld.
 • ED*IT bestaat dankzij een krachtige samenwerking tussen vooraanstaande musea en archieven, expertisepartijen uit het onderwijs, empowered door het project Beelden voor de Toekomst, dat is opgezet door Ministerie van OCW met als doel het conserveren, digitaliseren, toegankelijk maken van: - 137.200 uur video - 22.510 uur film - 123.900 uur audio - 2,9 miljoen foto’s En bovenal, het inhoudelijk toegankelijk maken van het materiaal ten behoeve van educatief gebruik, creatieve industrie en breed publiek Samen met al deze vooraanstaande partijen staan we sterk in de ontwikkeling van het online onderwijsplatform. In de toekomst zullen er nog meer partijen bijkomen, wordt alleen maar sterker.
 • Uniek: ED*IT is de eerste en enige aanbieder in Europa van online geselecteerde en gecontextualiseerde content gebaseerd op verschillende soorten bronnen (video, audio, foto, artikelen en kant-en-klare lessen) gecombineerd in één online omgeving met diverse programma´s om de content interactief te bewerken en verwerken voor educatieve doeleinden. Eén omgeving bronnen en tools : Diverse bronnen en bewerkings- en verwerkingsmogelijkheden in één veilige betrouwbare omgeving. Het is niet langer nodig om te switchen tussen verschillende sites. Het platform en de bronnen zijn futureproof: bronnen verdwijnen niet (zoals wel kan gebeuren op internet). De hoeveelheid zal alleen maar toenemen in deze veilige online omgeving waarin leerlingen beschermd op zoek kunnen gaan naar bronmateriaal zonder in contact te komen met bronnen die niet voor hen of educatieve doeleinden geschikt zijn. ED*IT is er in twee varianten: ED*IT BASIS Het online educatieve platform voor basisonderwijs. Bronnen zijn speciaal geselecteerd en beschreven voor leerlingen van 4 tot 11 jaar oud.   ED*IT EXTRA Het online educatieve platform voor voortgezet- en beroepsonderwijs. Bronnen zijn special geselecteerd en beschreven voor deze groep docenten en leerlingen. ED*IT EXTRA biedt meer collecties te zien in een groter aantal vindbare bronnen dan ED*IT BASIS. Zo biedt ED*IT EXTRA artikelen van Kennislink die een populair wetenschappelijk karakter hebben, en ook extra verwerkingsmogelijkheden.  
 • Leerlingen en docenten kunnen bronnen zoeken, vinden, bewaren, uploaden, delen en bewerken en verwerken in dit ene platform. Het is nooit zo gemakkelijk geweest om videofragmenten te snijden, een dossier te maken of foto’s te bewerken . Om deze bewerkte bronnen uiteindelijk te verwerken kun je programma’s als de werkstukkenmaker, presentatiemaker, videomontage, en tijdlijnenmaker gebruiken. Voor leerlingen is het ook mogelijk om in groepen te werken. Een intuïtief design bevordert gebruiksgemak
 • Hoe leuk het is om met ED*IT te werken zie je in het filmpje, gemaakt van leerlingen van de Anne Frank Basisschool in Amsterdam die met ED*IT een presentatie maken om te laten zien tijdens de grote lanceringsdag op 14 ooktober, toen ED*IT officieel gepresenteerd werd aan docent, leerling, bezoeker en pers bij Beeld en Geluid. Doorloop ED *IT EXTRA

Beursarena  Edit Pecha Kucha Beursarena Edit Pecha Kucha Presentation Transcript