Tips Twitterende Burgemeesters

656 views

Published on

0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
  • Be the first to comment

  • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
656
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
9
Actions
Shares
0
Downloads
3
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Tips Twitterende Burgemeesters

  1. 1. Vul je profiel in Tip 1 Burgers en journalisten zoeken burgemeesters op basis van profielgegevens (naam, woonplaats, e.d.). Als deze niet zijn ingevuld, is men moeilijk vindbaar. Er was al iemand met de naam Anne-Marie Jorritsma op Twitter. Burgemeester Jorritsma heeft de naam van haar man gebruikt als Twitternaam, en niet vermeld dat ze burgemeester is. Als ze haar Twitternaam verandert in bijvoorbeeld @BGMAlmere is ze beter vindbaar.
  2. 2. Geef aan dat je burgemeester bent Tip 2 Sommige burgemeesters lijken zich te schamen voor het feit dat ze burgemeester zijn. Ze vermelden die functie niet. Enig idee wie pm_ms is? Als je naar het profiel kijkt zie je niets. Het gaat echter om Peter Maas, Burgemeester te Sint-Oedenrode. Het kan dus ook zo: @BMValkenswaard (Burgemeester Valkenswaard) @Burg_vanBenthem (Burgemeester van Benthem) @BGM_A_Vermeulen (Burgemeester Vermeulen) Maar ook: @deBurgemeester. Deze is van burgemeester Pieter Smit van Oldambt.
  3. 3. Vul je woonplaats/ gemeente in Tip 3 Er zijn burgemeesters die aangeven dat ze in Groenland wonen. Ze hebben de standaardstellingen overgenomen. Zo moet het dus niet: Burgemeester Raymond Vlecken woont in de buurt van Brussel. Hij heeft timezone Brussel ingevuld. Dit is recent aangepast. @riaoosterop, @peterdenoudsten en anderen hebben hun timezome nog niet aangepast.
  4. 4. Gebruik een goede profielfoto Tip 4 Van iedere burgemeester worden officiële persfoto’s gemaakt. Deze worden niet gebruikt voor Twitter.. Onherkenbaar op een Twitter Avatar. Onherkenbare foto. Creatief maar onherkenbaar.
  5. 5. Maak de juiste links aan Tip 5 Iedere gemeente heeft een website. Het is raadzaam een link naar die site op te nemen. <ul><li>Ook andere links zijn mogelijk: </li></ul><ul><li>Linkedin profiel: de publieke versie. </li></ul><ul><li>Blogsites: soms worden deze op de gemeentelijke website bijgehouden </li></ul><ul><li>Videoblogs: van de burgemeester of de gemeente zelf </li></ul>

×