Your SlideShare is downloading. ×
0
Social Media Perspectief Verkeer
Social Media Perspectief Verkeer
Social Media Perspectief Verkeer
Social Media Perspectief Verkeer
Social Media Perspectief Verkeer
Social Media Perspectief Verkeer
Social Media Perspectief Verkeer
Social Media Perspectief Verkeer
Social Media Perspectief Verkeer
Social Media Perspectief Verkeer
Social Media Perspectief Verkeer
Social Media Perspectief Verkeer
Social Media Perspectief Verkeer
Social Media Perspectief Verkeer
Social Media Perspectief Verkeer
Social Media Perspectief Verkeer
Social Media Perspectief Verkeer
Social Media Perspectief Verkeer
Social Media Perspectief Verkeer
Social Media Perspectief Verkeer
Social Media Perspectief Verkeer
Social Media Perspectief Verkeer
Social Media Perspectief Verkeer
Social Media Perspectief Verkeer
Social Media Perspectief Verkeer
Social Media Perspectief Verkeer
Social Media Perspectief Verkeer
Social Media Perspectief Verkeer
Social Media Perspectief Verkeer
Social Media Perspectief Verkeer
Social Media Perspectief Verkeer
Social Media Perspectief Verkeer
Social Media Perspectief Verkeer
Social Media Perspectief Verkeer
Social Media Perspectief Verkeer
Social Media Perspectief Verkeer
Social Media Perspectief Verkeer
Social Media Perspectief Verkeer
Social Media Perspectief Verkeer
Social Media Perspectief Verkeer
Social Media Perspectief Verkeer
Social Media Perspectief Verkeer
Social Media Perspectief Verkeer
Social Media Perspectief Verkeer
Social Media Perspectief Verkeer
Social Media Perspectief Verkeer
Social Media Perspectief Verkeer
Upcoming SlideShare
Loading in...5
×

Thanks for flagging this SlideShare!

Oops! An error has occurred.

×
Saving this for later? Get the SlideShare app to save on your phone or tablet. Read anywhere, anytime – even offline.
Text the download link to your phone
Standard text messaging rates apply

Social Media Perspectief Verkeer

189

Published on

Social Media Perspectief sessie voor de Provincie Utrecht. Waarom Social Media inzetten bij gedragsbeinvloeding en verkeerscampagnes. De eerste stap

Social Media Perspectief sessie voor de Provincie Utrecht. Waarom Social Media inzetten bij gedragsbeinvloeding en verkeerscampagnes. De eerste stap

Published in: Social Media
1 Comment
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total Views
189
On Slideshare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
1
Actions
Shares
0
Downloads
4
Comments
1
Likes
0
Embeds 0
No embeds

Report content
Flagged as inappropriate Flag as inappropriate
Flag as inappropriate

Select your reason for flagging this presentation as inappropriate.

Cancel
No notes for slide

Transcript

 • 1. Perspectief op Social Media voor het ROV
 • 2. Socialnomics “We don’t have a choice on whether we DO Social Media, Agenda the question is how well we DO it” Eric Qualman - Socialnomics
 • 3. Agenda Introductie - De Hollandsche Meesters Vragen - ROV Utrecht Social Media - Groeimodel Perspectief- Theorie, Techniek, Tools, Toepassing & Tips Gebruik- Gevaren & Mogelijkheden Agenda Vervolg- En verder……
 • 4. Xander Coolen Xander Coolen! 45 jaar! Ondernemer! Getrouwd! Twee kinderen! HTS, Universiteit! Bedrijfskunde & int. Economie! Bijna 20 jaar ervaring! met het vertalen van techniek naar toepassing! Kwartiermaker Social Media! De Hollandsche Meesters! Partner! 3dotzero! Voorzitter! Wijkraad! Leidsche Rijn!
 • 5. Wie zijn De Hollandsche Meesters Sinds 2011 – Getting Social Media to work for you Klanten - Overheid, Verenigingen, Dienstverlening, Commercieel Visie – Social Media verandert de wereld. Agenda Het verandert de manier waarop we communiceren. Social Media brengt de menselijke maat in communicatie.
 • 6. Aanbod De Hollandsche Meesters Perspectief – Wat betekent Social Media Schets – Wat zijn de kansen van Social Media Atelier – Het ontwikkelen van een Social Media Strategie Plan – Plan van aanpak vanuit Social Media Strategie Palet – Social Media componenten Agenda Met als doel: Resultaat
 • 7. Aanpak De Hollandsche Meesters Stap 1 - verhalen maken Stap 2 - verhalen verbeelden Stap 3 - verhalen verspreiden Agenda
 • 8. Story Telling
 • 9. Content Creation
 • 10. Social Interaction
 • 11. Agenda Introductie - De Hollandsche Meesters Vragen - ROV Utrecht Social Media - Groeimodel Perspectief- Theorie, Techniek, Tools, Toepassing & Tips Gebruik- Gevaren & Mogelijkheden Agenda Vervolg- En verder……
 • 12. Vragen – ROV Utrecht Hoe raak ik de controle over wie wat zegt niet kwijt? Hoe maken we goede afspraken over wat we communiceren? Waarom zou je eigenlijk Social Media moeten gebruiken? Wat heb ik aan volgers op Social Media? Welke Social Media tools wel en welke niet te gebruiken? Wat doen onze doelgroepen met de informatie? Agenda Hoe kunnen we de doelgroepen beïnvloeden? Hoe krijgen we een hele schare volgers? Welke tools ik kan gebruiken om Social Media te beheren? Hoe om te gaan met tegengestelde belangen? Hoe bereik je lokale bevolking met Social Media? Hoe voorkom je onfatsoenlijk gedrag op Social Media?
 • 13. Vragen – ROV Utrecht WAT is Social Media WAAROM Social Media COMMUNICATIE WELKE doelen WELKE doelgroepen SITUATIE Agenda HOE Inzet HOE Beheer UITVOERING
 • 14. Voorbeeld – Wijkraad Leidsche Rijn Rotonde Parkwijk – Tijdelijke situatie Social Media – Discussie Linkedin, Websites Doelgroepen – Bewoners, Politiek Agenda Stakeholders – Gemeente, Pers Media invloed – ADUN, Telegraaf030 Resultaat – Aanpassingen
 • 15. Agenda Introductie - De Hollandsche Meesters Vragen - ROV Utrecht Social Media - Groeimodel Perspectief- Theorie, Techniek, Tools, Toepassing & Tips Gebruik- Gevaren & Mogelijkheden Agenda Vervolg- En verder……
 • 16. Luisteren
 • 17. Zenden
 • 18. Reageren
 • 19. Regisseren
 • 20. Agenda Introductie - De Hollandsche Meesters Vragen - ROV Utrecht Social Media - Groeimodel Perspectief- Theorie, Techniek, Tools, Toepassing & Tips Gebruik- Gevaren & Mogelijkheden Agenda Vervolg- En verder……
 • 21. Theorie
 • 22. Definitie Social Media is een verzamelnaam voor alle internet toepassingen waarmee het mogelijk is om informatie met elkaar te Agenda delen op een gebruiksvriendelijke en vaak leuke wijze. www.social-media.nl
 • 23. Wetenswaardigheden Agenda Er wordt over ALLES gesproken, dus ook over jou Iedereen kan (bijna) altijd ONLINE zijn SOCIAL MEDIA bepaalt (vaak) het nieuws Vooral INFLUENCERS zijn actief op Social Media
 • 24. Maatschappelijke ontwikkelingen Sneller – Als maatschappij verwachten we 24/7 Ad-hoc – Groepen ontstaan rondom onderwerpen Agenda Crowdsourcen – Mensen willen meedenken & doen
 • 25. Techniek
 • 26. Amara’s law Agenda “We tend to OVERESTIMATE the effect of a technology in the short run and UNDERESTIMATE the effect in the long run. “, Amara’s Law
 • 27. Techniek Profiel Agenda (Korte) beschrijving van wie je bent Foto, contactgegevens Netwerk Online verbinding met (on)bekenden Vrienden, fans, volgend, volgers… Tijdlijn Overzicht van “posts” in je netwerk Nieuws, meningen, updates
 • 28. Werking Social Media Agenda Communicatie 1.0: 1.000.000 > 1.000 > 1 Outbound/ Search AANBOD Communicatie 3.0: 1 > 1.000 > 1.000.000 Inbound/ Social VRAAG
 • 29. Tools
 • 30. Tools Linkedin: Vooral zakelijk netwerk, vooral hoogopgeleid en hoog inkomen. 92% AgendaTwitter: Mix van zakelijk & privé, vooral journalisten, politici en experts. Facebook: Vooral privé maar steeds meer zakelijk, vriendennetwerk met advertentiemogelijkheden.
 • 31. Andere Social Media Tools Pinterest: Twitter voor beelden. Rondom onderwerpen. Moodboards. AgendaYouTube: Tweede zoekmachine. Laten zien wat je doet. Yammer: Enterprise Social Media. Projectomgevingen. Samenwerken.
 • 32. Toepassing
 • 33. Toepassing Agenda
 • 34. Toepassing Agenda
 • 35. Ervaring @gladheid030 Agenda in het begin, nu vier man actief met Social Media Sceptisch Contact met stakeholders (fietsersbond) & doelgroepen (bewoners) Weinig aanpassingen maar kleine verbeteringen waar nodig Resultaat: Betere communicatie, betere relatie, meer begrip
 • 36. Toepassingen Luisteren naar gedrag Ondersteunen campagnes Dialoog met doelgroep Beïnvloeden van stakeholders ….. Agenda
 • 37. Tips
 • 38. Tips Controle - Welke afspraken Beheer - Informatie selecteren Bereik - Meer volgers Agenda
 • 39. Tip 1 - Controle Fouten maken mag (maar vergeet www.politwoops.nl niet) Logisch nadenken moet (wat je privé vertelt is per definitie openbaar) Samen Social Media Communicatie plan maken (plannen) Helder omschrijven hoe en wanneer je reageert in je bio Retweet geregeld Agenda
 • 40. Tip 2 - Beheer Volg niet alleen Social Media accounts, maar zoek ook op key words. Gebruik daarvoor Tweetdeck (Twitter), Alerts (Google) en/of Hootsuite. Agenda
 • 41. Tip 3 - Bereik 1: Ik volg jou, jij volgt mij (hopelijk) Via Tweetadder, Twitterlijsten, Twittergids zoek je naar je doelgroep 2: Door interessante tweets te plaatsen Agenda Door gebruik van de juiste #hashtags (#N225, #rijksweg, #ikbob) 3. Door actief te vragen naar volgers: op briefpapier, In e-mailhandtekening, via pers :
 • 42. Agenda Introductie - De Hollandsche Meesters Vragen - ROV Utrecht Social Media - Groeimodel Perspectief- Theorie, Techniek, Tools, Toepassing & Tips Gebruik- Gevaren & Mogelijkheden Agenda Vervolg- En verder……
 • 43. Kansen en bedreigingen
 • 44. Kansen & Bedreigingen Politiek gevoelig – communiceer het proces Negatieve/grove reacties – neem de discussie offline Gebruik– de juiste devices Plan – het gebruik van Social Media Leer – van andere partijen Agenda Weet – op welk nivo je begint
 • 45. Agenda Introductie - De Hollandsche Meesters Vragen - ROV Utrecht Social Media - Groeimodel Perspectief- Theorie, Techniek, Tools, Toepassing & Tips Gebruik- Gevaren & Mogelijkheden Agenda Vervolg- En verder……
 • 46. Vervolg – En verder Na het perspectief komt de schets…. Verhalen over provinciale wegen… Agenda Diensten uit het Palet…(e-book) Keuze ROV om Social Media strategisch in te zetten
 • 47. ROV - Social Media Perspectief

×