Your SlideShare is downloading. ×
Курсов проект по програмиране за напреднали (2012)
Курсов проект по програмиране за напреднали (2012)
Курсов проект по програмиране за напреднали (2012)
Upcoming SlideShare
Loading in...5
×

Thanks for flagging this SlideShare!

Oops! An error has occurred.

×
Saving this for later? Get the SlideShare app to save on your phone or tablet. Read anywhere, anytime – even offline.
Text the download link to your phone
Standard text messaging rates apply

Курсов проект по програмиране за напреднали (2012)

259

Published on

Курсов проект на курса по програмиране за напреднали (2012) провеждан от ДАВИД академия в гр.Казанлък.

Курсов проект на курса по програмиране за напреднали (2012) провеждан от ДАВИД академия в гр.Казанлък.

Published in: Education
0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
  • Be the first to comment

  • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total Views
259
On Slideshare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
0
Actions
Shares
0
Downloads
0
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

Report content
Flagged as inappropriate Flag as inappropriate
Flag as inappropriate

Select your reason for flagging this presentation as inappropriate.

Cancel
No notes for slide

Transcript

  • 1. ДАВИД академия - Курс по програмиране за напреднали 2012 1 Курсова задача „Банкова система” Задание Задача Да се разработи прототип на виртуална банка, в която да могат да работят, както служители на банката, така и нейни клиенти. Обекти в системата Виртуалната банка се характеризира със следните обекти. Лица Всяко физическо или юридическо лице в банката се характеризира със следната информация: Имена – низ от думи разделени с интервал или тире с дължина най-много 255 символа; Идентификатор – уникален низ от най-много 15 цифри; Потребителско име – уникален за лицата низ от най-много 50 латински букви и цифри; Парола – низ от най-много 50 букви, цифри и специални символи; Служител или клиент – информация дали лицето е служител на банката или клиент; Състояние – „активен” или „неактивен”; Дата на регистриране на лицето; Служител регистрирал лицето (ако има такъв). Сметки Всяка сметка в банката се характеризира със следната информация: Клиент титуляр на сметката; IBAN – низ от най-много 30 латински букви и цифри; Валута – низ от 3 латински букви; Описание – текст от максимум 255 символа; Дата на откриване на сметката; Служител открил сметката. Трансакции Всяка трансакция се характеризира със следната информация: Сметка – сметка, с която е осъществена трансакцията; Сума – сума на трансакцията (положителна за депозит и отрицателна за теглене); Описание – текст от максимум 255 символа; Дата на извършване на трансакцията; Служител извършвае на трансакцията.
  • 2. ДАВИД академия - Курс по програмиране за напреднали 2012 2 Функционални изисквания Администратори Администраторите на системата имат директен достъп до базата данни; Администраторите на системата могат да регистрират служители, като в този случай полето „Служител регистрирал лицето” за съответния служител е празно; Администраторите на системата мгоат да променят състоянието на служителите в базата данни. Служители Служителите осъществяват достъп до системата като използват вход с потребителско име и парола, само ако са в състояние „активен”; Служителите могат да регистрират нови клиенти на банката; Служителите могат да редактират единствено състоянието на клиентите; Служителите могат да търсят клиенти на банката по идентификатор; Служителите могат да преглеждат списъка със сметките на намерен клиент; Служителите могат да виждат текущия баланс на избрана сметка; Служителите могат да преглеждат списъка с трансакциите по избрана сметка и да задават филтър по дата; Служителите могат да регистрират трансакции по избрана сметка. Клиенти Клиентите осъществяват достъп до системата като използват вход с потребителско име и парола, само ако са в състояние „активен”; Клиентите могат да преглеждат списъка със своите сметки; Клиентите могат да виждат текущия баланс на избрана своя сметка; Клиентите могат да преглеждат списъка с трансакциите по избрана своя сметка и да задават филтър по дата. Технически изисквания Бази данни Системата за управление на бази данни трябва да бъде Microsoft SQL Server. Сървърно приложение Сървърното приложение трябва да бъде разработено на Microsoft .NET Framework като WCF web услуга: a) приютена в конзолно приложение; b) приютена в ASP.NET приложение на IIS; Клиентско приложение Клиентското приложение трябва да бъде разработено на Microsoft .NET Framework под една от следните форми:
  • 3. ДАВИД академия - Курс по програмиране за напреднали 2012 3 a) Desktop приложение реализирано с Windows Forms или Windows Presentation Foundation; b) Web приложение реализирано с Web Forms или ASP.NET MVC; c) Мобилно приложение реализирано с Windows Phone SDK. Забележки Създаването и използването на WCF уеб услуги са сравнително прости и ще бъдат демонстрирани и подпомогнати по време на разработката на проекта.

×