Manual d'ús del portal Feina Activa

560 views
399 views

Published on

0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
  • Be the first to comment

  • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
560
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
5
Actions
Shares
0
Downloads
9
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Manual d'ús del portal Feina Activa

  1. 1. XARXA D’ORIENTACIÓ PER A L’OCUPACIÓ (POIN/050/2011)Projecte subvencionat pel Departament d’Empresa i Ocupació i pel Servei d’Ocupació de Catalunya,finançat amb fons procedents de la Conferència Sectorial Manual d’ús del Portal FEINA ACTIVA Alta de candidats/ates
  2. 2. INTRODUCCIÓL’accés al portal web es realitza a través de l’adreça:https://feinaactiva.gencat.catA la pàgina d’inici hi ha espais diferenciats destinats a lesempreses i a les persones candidates. Per a les personescandidates es mostren cinc blocs d’informació:Persones candidates: En aquesta part es troben les opcions deregistre i accés a Feina Activa.Buscador d’ofertes: Aquestes opcions permeten la localitzaciód’ofertes utilitzant paràmetres de cerca. Per fer aquestes cerquesd’ofertes no és necessari estar registrat ni haver acceditmitjançant la contrasenya al Portal, però per apuntar-vos a unaoferta sí que cal estar registrat i haver-hi accedit mitjançant lacontrasenya.Cercar per Categoria: Aquestes opcions permeten la localitzaciód’ofertes utilitzant el paràmetre de la categoria professional.Només cal prémer la categoria que es vol cercar.Ofertes de feina destacades: Aquestes opcions permeten lalocalització de les ofertes més recents publicades a Feina Activa.
  3. 3. T’ajudem a cercar... i Persona candidata, t’ajudem a...: En aquestapartat s’ofereixen enllaços amb cerques ja predeterminades i adrecesque tracten temes que poden ser d’interès per a les persones quebusquen feina (cursos de formació, preparació d’entrevistes de feina,cercar feina fora de Catalunya...).A la part inferior de la pàgina es troben els enllaços que adrecenl’usuari als apartats “Contactar” o “Documents”, previstos per donarsuport per treballar en Feina Activa, el primer en forma de respostes apreguntes freqüents tipificades i des d’on es pot accedir a la finestrainteractiva, en la que un operador o operadora respon a les qüestionsen línia (actiu de les 8 a les 24 hores), i el segon des d’on es pot accedira la descàrrega de documents. Aquí es troben els manual d’úsespecífics per a persones candidates i empreses, en format PDF.Per poder tenir accés a la creació i gestió de CV, cercar ofertes ipresentar candidatures és necessari donar-se d’alta prèviament a FeinaActiva.
  4. 4. PROCÉS D’ALTA D’USUARI AL PORTALPer donar-se d’alta cal accedir a l’opció “Alta al portal” que es troba a l’apartat “Persones candidates”: Seguidament es mostra la pantalla de “Registre de les persones candidates”, on indica amb dos passos, de manera senzilla i ràpida, com us heu de donar d’alta. 1r Pas: Dades d’usuari: En aquest apartat cal omplir totes les dades personals i dades d’accés al portal. En l’apartat “les teves dades d’accés”, cal posar un nom d’usuari/ària i una contrasenya que siguin fàcils de recordar ja que són les dues paraules que utilitzarem sempre per accedir al portal. Aquestes paraules poden contenir lletres i números però han de ser en minúscules, sense espais i no han de contenir caràcters especials (*_@; ...). Un cop s’han emplenat totes les dades, s’ha de prémer l’opció “Sol·licitar l’alta d’usuari registrat” que es troba a la part inferior dreta.
  5. 5. 2n Pas: Confirmació: Confirmació de l’usuari.Seguidament es mostra una pantalla on apareixen les teves dades d’accés i les condicions d’ús, ambinformació legal que cal llegir detingudament. Finalment s’ha d’introduir la seqüència de quatre dígitsde validació (comprovació d’identitat) que es troba a la imatge (part inferior) i prémer l’opció“Acceptar” per confirmar el seu usuari. Un cop finalitzat el registre, apareixerà una pantalla nova amb un missatge que confirmarà l’èxit de l’operació de registre i la descripció dels diferents apartats que l’usuari es trobarà en accedir a la seva zona privada.
  6. 6. CONSELLSHeu de posar sempre una contrasenya que pugueu recordar, si pot ser lamateixa que la del correu electrònic, millor. La contrasenya és com el númerosecret del banc, ningú ens la pot dir si no la recordem.Heu de validar la vostra adreça de correu electrònic clicant a sobre d’un enllaçque vindrà en un correu que us enviaran a la vostra bústia de correu electrònic.Si no ho fem no hi tindrem accés encara que haguem fet la preinscripció.
  7. 7. Moltes gràcies per la seva atenció

×