Documentació serpp5bpdf

792 views

Published on

0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
792
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
489
Actions
Shares
0
Downloads
4
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Documentació serpp5bpdf

 1. 1. per que ES TREUEN la pell les serps? CURS 2012-2013 SETEMBRE-NOVEMBRE CLASSE DELS TOMÀQUETS ESCOLA FONT DE L’ORPINA VACARISSES
 2. 2. UN DIA L’ISMAEL VAARRIBAR A L’ESCOLA AMBUNA SERP QUE HAVIENTROBAT AL COSTAT DE LACARRETERA,VA CAUSAR MOLTAEXPECTACIÓ, TOTS LAVOLÍEM VEURE.
 3. 3. LA VÀREM MIRAR,TOCAR,OLORAR... I COMENÇAR A FER HIPÒTESIS DE PERQUÈ ESTAVA AIXÍ.
 4. 4. -ESTÀ SECA I SI LA TOQUEM ES TRENCA.-SI HAVIA SOL I ES VA ASSECAR.-NO HAVIA AIGUA I PER AIXÒ S’HA QUEDAT SECA.-LA SERP S’HA MORT I AIXÒ SÓN ELS SEUS OSSOS.-NO SÓN ELS OSSOS, ENCARA NO TÉ PELL.-ELS OSSOS ESTAN A DINS.-TAMBÉ POT DEIXAR LA PELL. JO UN DIA VAIG TROBAR UNA.-LA SERP NEGRA ES DIU NEGRE PERQUÈ TÉ LA LLENGUA NEGRA I ÉS L’ única QUE ES POTAIXECAR COM UNA PERSONA.-TAMBÉ PODEM AGAFAR SERPS VIVES PERQUÈ JO LES AGAFO.
 5. 5. DIBUIXEMLA SERP
 6. 6. UN DIA LA CLASSE DELS ENCIAMS, ENSDEIXA UNA PELL DE SERP ENORME, ES IMPRESSIONANT!
 7. 7. EL DAVID TAMBÉ ENS PORTA UNA PELL DE SERP QUE VA TROBARAL CAMP DE FUTBOL, ENGEGUEM UNA CONVERSA I ENS SORGEIXUN DUBTE :PER QUÈ ES TREUENLA PELL LES SERPS?
 8. 8. -PERQUÈ ÉS VELLETA.-UNA GUINEU O UN GAT L’HA ESGARRAPAT.-LES SERPS ES TREUEN LA PELL UN COP A LA SETMANA, M’HOHA DIT LA MEVA MARE.-S’HA CAIGUT D’UN ARBRE.-S’HA ASSECAT COM LA DE L’ISMAEL I DESPRÉS SE LI HAARRANCAT.
 9. 9. -SE LA VA TREURE, SE LA VA TORNAR A POSAR.-S’HA PUNXAT AMB UNA PEDRA MOLT GRAN.-ESTÀ MOLT VELLETA I SE LA TREU PEL CAP.-NO TENEN PELL AL CAP.-SI QUE TENEN PEL AL CAP.-LA SERP HA DE BEURE AIGUA.
 10. 10. COMENCEM A INVESTIGAR I ANEM AFER UNA RECERCA D’ INFORMACIÓ A LA BIBLIOTECA DE L’ESCOLA. TROBEM MOLTS LLIBRES QUE EXPLIQUEN COSES SOBRE LES SERPS
 11. 11. MIREM ELS LLIBRES A LA CLASSE,DURANT DIES ANEM MIRANT I LLEGINTENTRE TOTS O EN PETIT GRUP TOTD’INFORMACIONS SOBRE LES SERPS.A MÉS A MÉS L’ ALEJANDRO TAMBÉ ENSPORTA UN LLIBRE MOLT INTERESSANTSOBRE LES SERPS.ENS L’ENSENYA I EL MIREMAMB ATENCIÓ.
 12. 12. COM QUE ELS INFANTS DE P4 (ELS ENCIAMS) ENS HAN DEIXAT LA PELL DESERP TAN GRAN, ENS PREGUNTEM SISABEN COSES SOBRE LES SERPSAIXÍ QUE ELS HI FEM UNACARTA , PER DEMANARAJUDA EN LA NOSTRAINVESTIGACIÓ.
 13. 13. TAMBÉ BUSQUEM PER INTERNET I VEIEM DOCUMENTALS.NAVEGANT I FENT RECERCA PER INTERNET, VEIEM QUE HI HA UN CENTRE DE RECUPERACIÓ D’ANIMALS RÈPTILS (CRAR).EN LES IMATGES VEIEM QUE HAN TINGUT SERPS, AIXÍ QUE ELS HIESCRIVIM UN CORREU ELECTRÒNIC PER SI ENS PODEN AJUDAR AINVESTIGAR EL MISTERI DEL PERQUÈ ELS HI CAU LA PELL A LES SERPS.
 14. 14. UN ALTRE DIA DECIDIM ANAR AL LABORATORI DE L’ESCOLA, PERVEURE A TRAVÉS DE LA LUPA BINOCULAR, TOTS ELS DETALLS DE LA PELL DE SERP.
 15. 15. OBSERVANT LA PÀGINA WEB DE LA GRANJA (CAN) QUE HEM DEVISITAR, VEIEM QUE ÉS UNA GRANJA UNA MICA ESPECIAL, QUE A MÉS A MÉS DELS ANIMALS QUE HI PODEM TROBAR EN UNA GRANJA, HI HA ANIMALS UNA MICA EXÒTICS. AIXÍ DONCS, DECIDIM QUE SERÀ UN BON LLOC PER A FER LAPREGUNTA DEL NOSTRE MISTERI. I POTSER I TOT, HI TROBAREM ALGUNA SERP. QUINA EMOCIÓ!
 16. 16. UN COP A LA GRANJA ENS PORTEM UNA BONA SORPRESA, HI HA UNA SERP, CONCRETAMENT UNA BOA, NO MOSSEGA, JA QUE MATA A LES SEVES VÍCTIMES ESCANYANT-LES. AIXÍ QUE LA PODREM TOCAR!NO ENS FA POR I TOTS LA VOLEM TOCAR I FINS I TOT, ALGUNS, ENS LA POSEM DE COLLARET.
 17. 17. COM HAVÍEM ACORDAT LI FEM LA PREGUNTA A L’IGNASI, EL NOSTRE MONITOR, I ELL ENS CONTESTA: COM QUE LA SERP ÉS UN RÈPTIL I TOTS ELS RÈPTILSTENEN ESCATES, VAN CREIXEN I LA PELL NO HO FA, AIXÍQUE ELS HI QUEDA PETITA COM A VOSALTRES US QUEDA LA ROBA PETITA QUAN CREIXEU.
 18. 18. DE TOTA LA DOCUMENTACIÓ, EXTRAIEM ENTRE TOTS LA SEGÜENT INFORMACIÓ
 19. 19. AIXÍ QUE UN COP RESOLT EL NOSTRE MISTERI, LA RESPOSTA DE L’IGNASI (EL MONITOR DE LA GRANJA) ENS FA PENSAR I REFLEXIONAR: TOTS ELS RÈPTILS TENEN ESCATES?AIXÍ DONCS, QUE AQUEST ÉS EL NOSTRE NOU REPTE O MISTERI A INVESTIGAR, I TENIM UN LLARG CAMÍ EMOCIONANT PER RESOLDRE –HO!

×