Ia atitudine !!!

714 views

Published on

0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
  • Be the first to comment

  • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
714
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
435
Actions
Shares
0
Downloads
2
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Ia atitudine !!!

  1. 1. IA ATITUDINE !!! Violenta in scoala Ilie Alexandru-cls. a XII-a-Col.Nat.Al.D.Ghica,Alexandria Prof.indrumator:Besleaga Raluca Ioana
  2. 2. VIOLENTA IN SCOLI, IN CRESTERE: CE SPUN PSIHOLOGII? e ce sunt copiii din ziua de azi mai agresivi? Care sunt cauzele comportamentului violent de care dau dovada si ce ar trebui facut? are credeti ca sunt motivele pentru care copiii de acum sunt mai agresivi? na dintre cauzele violentei la nivel juvenil o reprezinta promovarea unor modele nocive de comportament. Copiii, de la cele mai fragede varste, intra in contact cu informatii, modele si experiente care stimuleaza violenta si agresivitatea, atat de ordin fizic, cat si verbal. De multe ori, copiii sunt nesupravegheati de catre parinti, profesori sau educatori si, prin urmare, nu are cine sa le explice de ce nu este bine sa urmeze acele modele.
  3. 3. CAUZELE VIOLENTEI IN SCOLI odelele pe care copiii le urmeaza sunt cele promovate de familie si de societate prin canalele de promovare existente. Copiii au acces la aceste informatii, le internalizeaza si, ca urmare a identificarii cu anumite comportamente, ajung sa actioneze ca atare. dentificarea cu modelele este un demers important si, tocmai de aceea, atat profesorii, cat si parintii ar trebui sa promoveze modelele demne de urmat. Nu se recomanda interzicerea accesului la modelele nocive, intrucat, mai devreme sau mai tarziu, copiii tot vor avea acces la acestea si vor fi si mai incitati de adoptarea unor astfel de modele interzise. Este de dorit sa identificam nevoile afective ale copilului si sa raspundem acestora prin promovarea unor modele autentice.
  4. 4. CE MASURI AR TREBUI LUATE? n primul rand, ar trebui concepute programe de dezvoltare personala pentru elevii de liceu ce pot fi implementate atat prin intermediul profesorului diriginte, cat si prin intermediul consilierului vocational arondat institutiei de invatamant. evoile si preocuparile elevilor din ziua de azi s-au schimbat radical daca am incerca sa le comparam cu cele ale elevilor de acum 15-20 de ani. Nevoile si preocuparile lor sunt, de fapt, directia impusa de societatea actuala. Elevii de azi sunt viitorii adulti si, implicit, viitorii angajati in piata fortelor de munca. rogramele de dezvoltare contribuie semnificativ la modelarea personalitatii elevului, mai ales in perioada pubertara si a adolescentei. In acelasi timp, ar trebui stabilite foarte clar reguli si norme de functionare in cadrul institutiei de invatamant respective.
  5. 5. CE MASURI AR TREBUI LUATE? n primul rand, ar trebui concepute programe de dezvoltare personala pentru elevii de liceu ce pot fi implementate atat prin intermediul profesorului diriginte, cat si prin intermediul consilierului vocational arondat institutiei de invatamant. evoile si preocuparile elevilor din ziua de azi s-au schimbat radical daca am incerca sa le comparam cu cele ale elevilor de acum 15-20 de ani. Nevoile si preocuparile lor sunt, de fapt, directia impusa de societatea actuala. Elevii de azi sunt viitorii adulti si, implicit, viitorii angajati in piata fortelor de munca. rogramele de dezvoltare contribuie semnificativ la modelarea personalitatii elevului, mai ales in perioada pubertara si a adolescentei. In acelasi timp, ar trebui stabilite foarte clar reguli si norme de functionare in cadrul institutiei de invatamant respective.

×