Your SlideShare is downloading. ×
Drogurile si prevenirea lor! craciun ovidiu mihai
Upcoming SlideShare
Loading in...5
×

Thanks for flagging this SlideShare!

Oops! An error has occurred.

×

Saving this for later?

Get the SlideShare app to save on your phone or tablet. Read anywhere, anytime - even offline.

Text the download link to your phone

Standard text messaging rates apply

Drogurile si prevenirea lor! craciun ovidiu mihai

415
views

Published on


0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
  • Be the first to comment

  • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total Views
415
On Slideshare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
9
Actions
Shares
0
Downloads
9
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

Report content
Flagged as inappropriate Flag as inappropriate
Flag as inappropriate

Select your reason for flagging this presentation as inappropriate.

Cancel
No notes for slide

Transcript

  • 1. Drogurile și prevenirea lor Numele : Crăciun Ovidiu Mihai Clasa: a-IX-a A Profesor coordonator: Nemeș Cristina Adresă: Strada 1 Decembrie;Nr.40 A Localitatea: Bălan; Județ: Harghita
  • 2. Ce sunt drogurile? Drogurile: sunt substanţe solide lichide sau gazoase, care o dată absorbite de organism perturbă una sau mai multe funcţii importante, de cele mai multe ori iremediabile şi care influenţează negativ starea de sănătate, sentimentele şi percepţia.
  • 3. Consumul abuziv al unei astfel de substanţe poate provoca diferite tipuri de tulburări:  Fizice: ca urmare a gradului lor de toxicitate, dăunează organismului persoanei care le consumă.  Psihologice : au un efect negativ asupra echilibrului personal, psihologic sau de adaptare sociala.
  • 4. Indicii care pot sugera consumul: schimbarea bruscă a comportamentului; treceri fără motiv de la veselie la tristețe; pierderea gradată a interesului pentru şcoală, muncă și sport; stări de somnolență și oboseală excesivă; pierderea apetitului apetitului alimentar și ochii injectați.
  • 5. Atitudinii la nivel școlar Prezentarea la orele de dirigenție a efectelor grave produse de consumul drogurilor și explicarea consecințelor de către un cadru medical specializat. Afișe cu mesaje antidrog in locuri vizibile elevilor. Popularizarea pe site-ul școli a unor materiale video si text cu privirea la droguri.
  • 6. Recunoașterea persoanelor consumatoare și atragerea lor intr-o asociație care desfășoară activități antidrog. Proiect derulat la nivelul școli in care elevii sa cunoască capcanele dependenței de droguri. Să învețe cum sa evite tentația primei consumări. Manifestări la nivel de oraș cu scopul atenționări pericolelor consumului de droguri.
  • 7. Nu în ultimul rând trebuie să învățăm sa avem atitudine. Cu o atitudine adecvata, poti depasi orice obstacol
  • 8. Bibliografie 1. 2. 3. http://www.egirl.ro/sanatate/sfaturi-si-sugestii/droguridependenta-si-sevraj-2932 http://www.ortodoxia.md/articole-preluate/3916-unde-suntrdcinile-narcomaniei http://www.slideshare.net/scmargineni/drogurile-13248769