2013 nederland-jeugdwerkloosheid

361 views

Published on

Published in: Education
0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
  • Be the first to comment

  • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
361
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
1
Actions
Shares
0
Downloads
4
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

2013 nederland-jeugdwerkloosheid

  1. 1. Chris Noordam 2013 www.workforfun.nu Jeugdwerkloosheid Nederland Enkele gedachten voor de aanpak
  2. 2. Jeugdwerkloosheid  Een van de zaken die we steeds opnieuw zien is dat jeugdwerkloosheid hoger is in landen met een meer rigide arbeidsmarkt. Hoe moeilijker het is mensen te ontslaan, vooral op latere leeftijd, des te hoger de (jeugd)werkloosheid.  In Spanje is het nu een heel groot probleem (58% jeugdwerkloosheid), maar daar was het zelfs in economisch goede tijden al problematisch.
  3. 3. Jeugdwerkloosheid  Een interessant fenomeen voor het tegen gaan van langdurige of jeugdwerkloosheid vinden we in Duitsland.  Daar betaalt de overheid een deel van het salaris gedurende de eerste twee jaar als een bedrijf een langdurig werkloze in dienst neemt.
  4. 4. Jeugdwerkloosheid  Een langdurig werkloze is toch kostbaar (WW of bijstand), dus waarom zou je niet b.v. het eerste jaar 50% en het tweede jaar 25% van het loon betalen als iemand na 2 of 3 jaar weer een baan krijgt?  Het geeft deze mensen weer een baan, ervaring en een ritme.  Bedrijven hebben zo een incentive om bij gelijke geschiktheid toch de ‘emotioneel moeilijkere keuze’ te nemen: de langdurig werkloze.
  5. 5. Jeugdwerkloosheid  Ook heeft Duitsland een systeem waarin iedereen stage moet lopen en waarin ‘apprenticeships’ verplicht zijn ook bij bedrijven.  Voor universitaire studies in Nederland moeten studenten enkel theoretische exercities doen en geen stage lopen.  Iedereen zou gedurende zijn of haar studie minimaal een, maar liever nog twee keer een half jaar stage moeten lopen bij een bedrijf.
  6. 6. Jeugdwerkloosheid  Steeds meer bedrijven zijn bezig hun interne opleidingsprogramma’s nieuw leven in te blazen en uit te breiden.  Het probleem is vaak dat men bang is om kandidaten die ze uitgebreid getraind hebben vervolgens aan de concurrentie kwijt te raken.
  7. 7. Jeugdwerkloosheid  We moeten creatiever omgaan met de opties die er zijn.  In Nederland lijken we elke keer als de jeugdwerkloosheid weer opspeelt een task force te moeten starten en korte termijn acties hier iets aan proberen te doen.  Structurele oplossingen, die gezocht moeten worden in het beleid en in de opleidingen, lijken steeds niet bespreekbaar.

×