2013 belbin-rollen

823 views

Published on

Published in: Education
0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
823
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
3
Actions
Shares
0
Downloads
10
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

2013 belbin-rollen

 1. 1. Chris Noordam 2013 www.workforfun.nuBelbin rollenWelke rol neem jij binnen eengroep in?
 2. 2. De Monitor is verstandig, bedachtzaam enkritisch. De analyticus van het team.Hij wil altijd weten hoe de vork in de steel zit enzal niet over één nacht ijs gaan.De Monitor kan lang wikken en wegen, maar zijnoordeel is zelden onjuist.
 3. 3. De Vormer is gedreven, gepassioneerd enwilskrachtig.Hij heeft een sterke drang om te presteren, zoektde uitdaging en weet mensen in beweging tekrijgen.Hij kan ook driftig reageren, snel geëmotioneerd enongedurig zijn, en moet wel eens oppassen niet teveel over mensen heen te willen daveren.
 4. 4. De Voorzitter is de natuurlijke coördinator vanhet team, die de procedure aangeeft,bedoelingen verheldert en samenvat watiedereen wil.Hij hoeft zelf niet bijzonder creatief of intelligent tezijn, maar heeft wel een neus voor het talent vananderen.De Voorzitter zet graag anderen aan het werk enkan van nature goed delegeren.
 5. 5. De Zorgdrager bezit het talent om voortdurendaan te voelen wat er fout en mis kan gaan.Dit leidt tot veel aandacht voor details, checken ennog eens checken, en een hang naarperfectionisme.Hij bewaakt de kwaliteit en de veiligheid, maar kanwel eens overbezorgd zijn en moeilijk iets aan eenander overlaten.
 6. 6. De Groepswerker is het meest gevoelige lidvan het team: behulpzaam, meegaand en sterkgericht op het creëren van sfeer en een gevoelvan saamhorigheid.De Groepswerker zoekt evenwicht en harmonie,is anderen nabij, maar heeft moeite metconflicten en kan in kritieke momenten moeilijkeen beslissing nemen.
 7. 7. De Specialist is de stille eenling, die zich in eenteam eigenlijk niet thuis voelt.Hij weet vaak heel veel van heel weinig en kaneen deskundige bijdrage leveren op eenbijzonder gebied.Hij waagt zich niet gauw en niet graag buiten zijnspecifieke vakgebied.
 8. 8. De Plant is de creatieve denker van het team, introverten origineel.Een vrije geest die de ruimte zoekt om te kunnenfantaseren over de toekomst en die met verrassendeoplossingen komt.Hij kan verstrooid lijken, is niet altijd even praktisch enmist soms de aansluiting met wat de omgeving vanhem vraagt.
 9. 9. De Bedrijfsman is de praktische figuur en organisatorvan het team. Nuchter, ordelijk en taakgericht als hijis, weet u zich verzekerd van een harde werker.Hij zet gemakkelijk plannen en ideeën om in uitvoerbaretaken.De Bedrijfsman is soms wat al te praktisch enbehoudend als het directe nut van iets nieuws nietmeteen duidelijk is.
 10. 10. De Brononderzoeker is de vrolijke, extravertenetwerker van het team.Enthousiast, avontuurlijk en ruimdenkend enaltijd op zoek naar nieuwe ideeën eninteressante contacten.Hij is van nature goed in het leggen enonderhouden van contacten, maar ook wel eenssnel verveeld en nonchalant als het nieuwe er afis.
 11. 11. Test jezelfhttp://www.thesis.nl/thesis15/index.php?option=com_db8belbin&Itemid=3http://www.123test.nl/groepsrollentest/http://nl.wikipedia.org/wiki/Meredith_Belbin

×